Maedilon-VZV toch tevreden na verlies van Quintus
Uitgegeven op 26-02-2017 om 17:29  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV heeft de eerste wedstrijd in de nacompetitie van de kampioenspoule zoals verwacht verloren met 31-23 van Ouintus. Deze uitslag biedt toch een gunstig perspectief op het verdere verloop, zeker ondat SEW - Handbal Venlo eindigde in een gelijkspel 24-24, dus geen winnaar opleverde.

Trainer/coach Betty Plasmeyer had de tactiek in deze uitwedstrijd aangepast door 1 op 1 te gaan spelen.
In tegenstelling tot vorige week toen VZV door dezelfde tegenstander in ‘t Zijveld in de beginfase op een behoorlijke achterstand was gezet ging het nu tot 2-2 gelijk op.
Quintus nam daarna weliswaar een voorsprong van 5-2 en liep halverwege de eerste helft uit naar 10-5. Joyce Hillen had de volgende drie VZV treffers voor haar rekening genomen.
Er werd door beide ploegen steeds snel op de aanval gespeeld. Toch wisten beide teams 5 minuten lang geen doelpunt te produceren dankzij uitstekende reddingen van keepster Amber Zomerdijk.
Het verschil liep hierna toch weer op naar 14-7. Daarna verzilverde Kim Jimmink een strafworp, nadat ze eerder al een strafworp tegen de lat uiteen zag spatten.
VZV hield knap stand en Lotte Prak wist met een speelster minder tegen te scoren.
Bij de volgende aanval kwam Lotte hard met haar hoofd met de vloer in aanraking en moest ze de rest van de wedstrijd geblesseerd op de bank plaats nemen.

Stoppen Britt Stegers gevoelige aderlating Team Maedilon/VZV - archieffoto Patrick Hogervorst

Een tweede tegenslag voor het team van Betty Plasmeyer. Eerder had Britt Stegers te kennen gegeven, dat ze voorlopig stopt met handballen. Ze heeft te veel last van haar schouder, waar ze al vanaf vorig seizoen mee sukkelt.
Toch wist VZV de achterstand voor het rustsignaal zelfs nog te verkleinen tot vier doelpunten: 15-11.

Na rust begon Quintus beter aan de tweede helft en vergrootte snel de voorsprong naar 20-13. Na een kwartier was de achterstand zelfs opgelopen naar 25-15.
Toch gaf VZV zich nog niet gewonnen. Zonder de geblesseerd geraakte Lotte Prak en zonder Britt Stegers, die de laatste weken juist weer goed op dreef was, scoorde VZV vier doelpunten op rij.
Door Albertine Abube 2x, Kim Jimmink en Linsey Perre werd de achterstand terug gebracht naar 27-20.
Weer liep Ouintus uit naar tien doelpunten verschil, 30-20, maar in de slotfase kon VZV toch nog terugkomen en drie maal te scoren door Florance Kos, Joyce Hillen en Albertine Abube 30-23.
Quintus scoorde de laatste treffer in deze stevige, maar wel faire pot handbal, waar Kim Jimmink in de laatste minuten nog hard op haar linkerschouder terecht kwam en een speelster van Quintus haar neus brak.
Toch stapten de speelsters van Maedilon/VZV na afloop tevreden van het veld. Ze hadden een goede wedstrijd gespeeld tegen één van de sterkste tegenstander in de kampioenspoule.
Eindstand 31-23.

Doelpunten : Joyce Hillen 6, Kim Jimmink 4, Albertine Abube 4, Lotte Prak 3, Linsey Perre 1, Djazzmin Trabelsi 1, Selina Bruin 1, Florance Kos 1, Dymphie Keesom 1, Jane Kramer 1.

Aanstaande zaterdag speelt Maedilon/VZV Ds.1 thuis tegen Succes Schoonmaak/VOC Ds.1.
Aanvang 20:30 uur in Sporthal ‘t Zijveld.