Winst Maedilon-VZV in matig duel tegen E&O
Uitgegeven op 05-02-2017 om 16:28  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV heeft zaterdagavond de cruciale wedstrijd tegen E&O voor de ook nu weer goed gevulde tribunes met winst weten af te sluiten, 30-23. Het was zeker geen hoogstaand treffen. Het team van coach Betty Plasmeyer had duidelijk last van de spanning waardoor van het vertrouwde spel weinig te herkennen was.

De thuisploeg startte redelijk voortvarend, al werd de eerste reeks aanvallen nog wat slordig onnodig om zeep geholpen. Het was de snelle Lisanne Kolken die via een razend snelle break de 1-0 maakte, waarna Linsey Perre in de volgende aanval de 2-0 aantekende. E&O kon de draai nog niet vinden en Joyce Hillen zette VZV uit een schitterende aanval op 3-0.
Een ongewenste charge van Linsey Perre werd bestraft met een penalty en een 2 minuten straf. De toegekende strafworp werd feilloos benut 3-1.
In ondertal wist Lisanne Kolken na een geweldige redding van Amber Zomerdijk uit een loepzuiver aangegooide break op fenomenale wijze twee keer te scoren.
E&O kon uit een strafworp voor de 5-2 zorgen, waarna VZV voor even het heft in handen nam en door Britt Stegers en Lotte Prak op een riante 7-2 voorsprong kwam.
Toch kon VZV de tegenstander niet van zich afschudden. E&O knokte zich weer helemaal terug in de wedstrijd, 8-7.

Dymphie Keesom en Kim Jimmink zetten VZV weer op het goede spoor, 11-7, waarna Selina Bruin een 2 minuten straf kreeg bij 11-9. In ondertal bracht Kim Jimmink met twee prachtige treffers de stand op 13-9.

Britt Stegers, topscorer met 10 doelpunten, scoort met deze kanonskogel 28-22 - foto Patrick Hogervorst

In de laatste minuut voor het rustsignaal van de goed leidende scheidrechters van Dijk en Schipper scoorde Britt Stegers twee keer voor VZV en ook E&O nog twee maal. Ruststand 15-11.

Direct na rust scoorde E&O twee keer 15-13. Britt Stegers scoorde net als voor rust 16-13 en Lotte Prak, 17-14. Lisanne Kolken verzilverde weer een break, 18-14. De volgende break van de super snelle Kolken werd nu wel knap onschadelijk gemaakt door de E&O keepster.
Door een toegekende strafworp bleef E&O aanklampen, 18-15. Britt Stegers maakte 19-15, gevolgd door weer een strafworp voor E&O, die met een geweldige reflex werd gekeerd door Amber Zomerdijk.
E&O maakte 19-16, waarop Betty Plasmeyer middels een break out wat rust in het nerveus spelende team probeerde te krijgen.
Het leek een goede zet. Twee keer Britt Stegers, die een voortreffelijke wedstrijd speelde, en Kim Jimmink brachten de voorsprong met twee VZV speelsters door tijdstraffen op bank knap weer op vijf doelpunten, 22-17. VZV leek beide punten in ´t Zijveld te houden, maar de strijd was echter nog steeds niet beslist.
Het team van de af en toe wel wat te enthousiast en verbaal reagerende coach Frank v.d. Zanden kwam weer helemaal terug in de wedstrijd en scoorde zelfs de aansluitingstreffer, 22-21.
Britt Stegers benutte een strafworp, waarna Lisanne Kolken wederom een snelle break verzilverde 24-21.
Met nog 5 minuten op de klok wist ook keepster Monique de Wit nog een paar hele knappe reddingen te verrichten. Kim Jimmink (3x) en Britt Stegers (2x) wisten zich nog duidelijk te onderscheiden. Maedilon/VZV wist deze matige doch spannende wedstrijd zoals verwacht toch nog met ruimverschil te winnen. Eindstand 30-23.

Doelpunten: Britt Stegers 10, Kim Jimmink 7, Lisanne Kolken 5, Lotte Prak 3, Linsey Perre 2, Selina Bruin 1, Joyce Hillen 1, Dymphie Keesom 1

Bekerwedstijd:
Woensdag 8 februari: VZV. Ds. 1 tegen DSS. Ds 1; aanvang 20:00 uur Sporthal ´t Zijveld.
Zaterdag 11 februari Uitwedstrijd: Sercodak/Dalfsen tegen Maedilon/VZV; aanvang 19:00 uur.
Bus voor supporters, opgeven bij rvdevries@gmail.com of 06 557 039 06.

Theo Moras
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters