Koploper VOC weer (veel) te sterk voor VZV
Uitgegeven op 29-01-2017 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Voor Maedilon/VZV stond er een zware uitwedstrijd te wachten. In Sporthal Elzenhagen was koploper VOC de tegenstander, die VZV in de thuiswedstrijd ook met ruime cijfers (25-43) aan de kant zette. Ook nu delfde VZV het onderspit: 39-22.

Het Team van coach Betty Plasmeyer wilde de huid zo duur mogelijk verkopen en laten zien dat VZV wel degelijk over een waardig Eredivisieteam beschikt.
Linsey Perre opende de score, keurig vrijgespeeld op de cirkel zette zij VZV op een 1-0 voorsprong.
VOC scoorde hierna twee keer, maar het was Dymphie Keesom die één van de vier door haar benutte strafworppen verzilverde 2-2. Het bleef tot 3-3 een gelijk opgaande bleef.
De Amsterdamse koploper schakelde over op een behoorlijk hogere versnelling en zette VZV op een 11-3 achterstand.
Maedilon/VZV wist zelfs twaalfminuten lang niet tot scoren te komen voordat Joyce Hillen eindelijk het net achter de VOC keepster wist te vinden.
Het team van VZV liet echter de moed niet zakken en wist door Jane Kramer 2x, Linsey Perre, Lotte Prak 2x en een doelpunt van Dymphie Keesom de achterstand voor rust nog iets te verkleinen: 17 - 11.

Talent in opkomst, Jane Kramer, topscorer met 6 treffers - fot Patrick Hogervorst

Maedilon/VZV kwam na wat tactische aanwijzingen ijzersterk uit de startblokken in de tweede helft. Het voor rust heersende VOC team wist zich totaal geen raad met de opportunistische speelwijze van VZV.
Binnen 8 minuten had het team van Betty Plasmeyer de achterstand nagenoeg geheel weggewerkt en de aansluitingstreffer achter de verbouwereerde sluitpost van VOC in het doel weten te knallen, 19-18.
Het was vooral de uitstekend spelende Jane Kramer die zich in de kijker speelde en in die bijzonder sterke fase viermaal fraai wist te scoren.
Zou het team van VZV in staat zijn de trotse koploper in de Eredivisie het toch nog bijzonder moeilijk te maken of zelfs hun eerste nederlaag toetebrengen?
Al snel werd duidelijk, dat dat een ijdele hoop was voor het team en de meegekomen supporters uit ’t Veld. Na de aansluitingstreffer kon Maedilon/VZV het doel van de tegenstander bijna niet meer vinden.
De thuisploeg verhoogde het tempo dusdanig, dat VZV in het laatste kwart van de wedstrijd door het even in verlegenheid gebrachte VOC werd overlopen.
VZV kon de rust niet meer bewaren om de aanval goed op te zetten. Er werd te snel en ongecontroleerd op het doel van de tegenstander geschoten. VOC kon net als bij de eerste confrontatie in ‘t Zijveld in het laatste kwartier hun snelle tegenaanvallen spelen.
Eindstand 39-22. Het verlies tegen deze koploper was ingecalculeerd.

Doelpunten: Jane Kramer 6, Lotte Prak 5, Dymphie Keesom 5, Linsey Perre 3, Florance Kos 1, Djazzmin Trabelsi 1, Joyce Hillen 1

Het team heeft tegen VOC laten zien om voor het spelen in de kampioenspoule in aanmerking te kunnen komen.
Een geweldige prestatie maar eerst moet dan zeker ook nog wel de belangrijke wedstrijd tegen E&O a.s zaterdagavond in ‘t Zijveld gewonnen worden.