Wiron behaalt moeizaam gelijkspel tegen Medemblik
Uitgegeven op 04-12-2016 om 20:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron sleepte een zwaar bevochten gelijkspel tegen Medemblik uit het vuur, 2-2. De thuisclub leidde na de eerste helft weliswaar met 2-0, maar mocht uiteindelijk de handen dicht knijpen dat het niet verloor.

Medemblik was vanaf het beginsignaal de sterkere ploeg, maar wist het overwicht niet uit te drukken in doelpunten. Kansen werden niet benut of, soms met enig geluk, ongedaan gemaakt door de defensie van Wiron. Wiron speelde slordig en onrustig. Aan het einde van de eerste helft leken de kansen echter te keren. Een scherper voorzet vanaf de achterlijn kon niet door keeper Jason v.d. Slot worden onderschept. Stefan Veldhuis kon dan ook bij de tweede paal van dichtbij de bal in de kruising koppen, 1-0. Nauwelijks vijf minuten later was het opnieuw raak. De bal caramboleerde vanuit een corner voor de voeten van Kelvin Muller. Hij joeg de bal vanaf de rand van het strafschopgebied door de mêlee in het net, 2-0. Een onverwachte meevaller voor de thuisclub, dat met deze voorsprong aan de thee kon.

Mark Poepjes weet in de eerste helft de nul te handhaven - foto's Reijer Zwart

Medemblik was echter nog lang niet verslagen en name ook in de tweede helft een voortouw. Daarin was een opvallende rol weg gelegd voor scheidsrechter Van Lagen. Hij floot niet alleen veelvuldig, maar trok in totaal meer dan een dozijn keer de gele kaart. Medemblik kreeg na een kwartier loon naar werken met een schot van zo’n 25 meter, dat door Mark Poepjes niet kon worden gestopt, 2-1. Enkele minuten later was het gelijk dankzij een benutte strafschop van Mitch Olthoff, 2-2. Medemblik rook de overwinning en voerde de druk nog meer op. Toen Jaap Vijzelaar na zijn tweede gele kaart, dus rood, het veld moest verlaten leek het slechts een kwestie van tijd voor het lot van Wiron werd bezegeld. De thuisclub hield echter stand en schiep zich uit sporadische uitvallen met 10 man zelfs nog enkele kansen. De bezoekers verzuimden om de klus te klaren en zo hield Wiron toch nog een punt over aan de wedstrijd.

Medemblik scoort de gelijkmaker uit een strafschop van Mitch Olthoff

Scheidsrechter Van Lagen trok wel erg vaak de gele kaart
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters