Theo Moras versus Sylvia Buczynski
Uitgegeven op 25-11-2016 om 11:02  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Onderstaand een reactie van Theo Moras op een uitspraak van Sylvia Buczynski (PvdA) in de gemeenteraadsvergadering van Hollands Kroon.

Einde Zure Gekken verhaal.
Reactie uit onverwachte hoek.
Ik was dan wel niet ‘geschokt’ maar wel zeer verbaasd dat juist mevrouw Buczynski met dergelijke argumenten op het inspreken reageerde.
Mevrouw Buczynski reageerde met de opmerking dat Moras zelf ook ‘niet zuiver op de graat zou zijn’ en dus eigenlijk geen recht van spreken had, omdat ik mezelf ook
af en toe kwetsend zou hebben uitgelaten over bepaalde wethouders in de voormalige gemeente Niedorp.
Maar mocht ik me af en toe kwetsend hebben uitgelaten dan zal daar ongetwijfeld een terechte reden voor zijn geweest als dat werkelijk gebeurd en zo opgevat is door de betrokken wethouders.
Ik zou mevrouw Buczynsky er wel op kunnen wijzen dat ze zelf ook dondersgoed weet op welke wijze die of deze ongewenste fusie tot stand is gekomen.
Dat is louter en alleen doordat de gemeente Niedorp dus het College van Burgemeester en Wethouders enkel en alleen onjuiste gegevens aan Den Haag en de Provincie overhandigd hebben.
En waar een meerderheid van de gemeenteraad willens en wetens achterstond dus ook mevrouw Buczynsky, al was het niet van harte.
Toch is dat feitelijk nog veel erger als wat burgemeester Nawijn nu op z'n geweten heeft.
Hij zegt gewoon hoe hij er over denkt, maar als burgemeester is dat beschamend en zeker ongepast.

Archieffoto John Oud

Wat er bij die herindeling heeft plaatsgevonden is naar mijn weten zelfs een politieke doodzonde, die weliswaar is begaan maar zonder consequenties is gebleven.
Mogelijk zal het waarschijnlijk ook wel kwetsend geweest zijn, maar dat mag de burger er toch niet van weerhouden om de waarheid en realiteit naar buiten te brengen.
Sterker nog de waarheid en realiteit mag of moet zelfs gesproken en onder ogen worden gezien.
En dat is helaas door de gekwetste wethouders cq raadsleden zeer zeker niet gebeurd en dat weet het PvdA fractielid ook maar al te goed of zal ze dat zich niet meer kunnen herinneren?
Zo niet dan staat mij ook waarschijnlijk een aanklacht wegens smaad en laster te wachten, net als waar gedeputeerde Jaap Bond destijds ook mee dreigde en waar de provincie om begrijpelijke reden vanaf heeft gezien.

Theo Moras
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Toyota Yaris 1.5 Hybride Design
€ 15.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zandburen Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...