Toneelvereniging Succes zet Scrooge op de planken UITVERKOCHT!!!!!!
Uitgegeven op 12-11-2016 om 14:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes is druk doende met de voorbereiding van een bijzondere productie: Scrooge. Het is een bewerking van het alom bekende boek A Christmas Carol van Charles Dikkens. Theatermaker Bert Schuiling schreef de bewerking en is ook regisseur van het stuk, dat in december wordt opgevoerd in Dorpshuis Hippo.

LET OP! UITVERKOCHT!

Ebenezer Scrooge, wie kent hem niet? De hoofdpersoon uit A Christmas Carol van Charles Dikkens is een begrip. Manus Uijthof, wie kent hem niet? De nestor van Toneelvereniging Succes is al decennia een begrip op Wieringen. Hij stond in talloze gedaanten op het podium en nu is hij Scrooge in het gelijknamige toneelstuk.
Een andere oudgediende van Succes, Adrie Engel, vertolkt de rol van Jacob Marley.
Er verschijnen ook nieuwe, jonge spelers ten tonele. De zusjes Karten spelen een rol in Scrooge.


Scrooge (links) kijkt naar een vrolijk kersttafereel met de zusjes Karten

Bert Schuiling is de sinds enige tijd regisseur van Toneelvereniging Succes. Schuiling (bouwjaar 1961) is theatermaker in hart en nieren. Hij raakt al jong besmet met het theatervirus. Komt op de middelbare school in aanraking met cabaret en dat laat hem nooit meer los. Hij wint in 1986 met het Helderse cabaretduo Zindroom het Cameretten-festival en kiest voor het theater. Sindsdien ontwikkelt hij zich verder en bemoeit zich met diverse disciplines. Hij schrijft toneelstukken, eenakters en musicals. Met Toneelvereniging Succes zet hij zijn stuk Scrooge op de planken.


Regisseur Bert Schuiling (midden) staat nu nog tussen de toneelspelers

De repetities zijn in volle gang. De sfeer van Kerstmis is al volop aanwezig dankzij de kleding in Dickens stijl. Bert Schuiling staat voor en tussen de spelers en op het toneel is de technische staf volop bezig met de belichting en het decor. De scenes volgen elkaar in ogenschijnlijk willekeurige volgorde op, de jeugd moet immers vroeg naar huis. Er is dan ook nog geen touw aan vast te knopen, maar het maakt wel nieuwsgierig.


De Dickens sfeer is er al, aan het decor wordt nog gewerkt

Toneelvereniging Succes wijkt met Scrooge af van de traditie van voorstellingen in het voorjaar. A Christmas Carol is immers onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Het stuk is dan ook op 11 december (om 14:00 en 20:00 uur) en 12 december (om 20:00 uur) te zien in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.
Voor kaartjes kan contact worden opgenomen met Ferry Hille via telefoonnummer 06 27 48 28 72.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Aspiration navi
€ 6.745,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Werkzaamheden Klein aan Koningstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...