Eerste verlies van Succes 2
Uitgegeven op 17-10-2005 om 17:01  |  link  |  bewaar  |  print

Tuitjenhorn - Het tweede elftal van Succes heeft zijn eerste wedstrijd van dit seizoen verloren. In een uiterst povere wedstrijd verloor het met 2-1 van Hollandia T. 3. Het vervelende van dit verlies is dat het niet de sterkte van de tegenstander was die het verschil maakte, maar de zwakte van het eigen spel.

Succes 2 vertrok met maar liefst 15 spelers naar Tuitjenhorn. Dit gaf de coaches Arie Kossen en Danny Peper voorafgaand aan de wedstrijd al de nodige hoofdbrekens. Besloten werd om met de zelfde opstelling als de vorige wedstrijd het veld in te gaan. Een 4-4-2 opstelling derhalve. Met als wijziging dat de uit het eerste elftal teruggekeerde spelers Maarten Van Hoppe en Sander Lont de aanval vormden. Ook de van een blessure teruggekeerde Jeffrey Wierenga zat evenals vorige week weer bij het elftal, hopelijk komt hij door training snel weer op zijn oude niveau. Om alle 15 spelers aan spelen toe te laten komen werden de coaches min of meer gedwongen door te wisselen. Hetgeen niet bepaald voor rust in een elftal zorgt.

De eerste helft leek een voortzetting van het slechte spel van de vorige wedstrijd. Op het veel te drukke middenveld liepen de spelers elkaar in de weg of waren niet bereikbaar. Was de bal wel in bezit werd er veel te veel met de bal gelopen in plaats van met combinatiespel de aanval te zoeken. De keren dat het wel lukte om elkaar snel te vinden werd het ook enkele keren gevaarlijk. Zoals altijd creëerde Succes 2 enkele kansen, maar de voorhoede wist er geen goed vervolg aan te geven. In dit licht bezien mist Succes 2 zijn spits Pascal Sanou node, maar naar de laatste berichten duurt het nog minimaal een maand voordat zijn blessure weer genezen is.
Het was dan ook wrang, maar tevens tekenend voor de wedstrijd dat Succes 2 zichzelf op achterstand zette. Een terugspeelbal van Patrick Mulder werd door keeper Stephan de Vries gemist en verdween in het doel.

In de rust werden begrijpelijk harde noten gekraakt. Er werd besloten met 3 spitsen de tweede helft in te gaan. Pieter Bregman schoof door naar de spits. Hierdoor kreeg het spel van Succes 2 een positieve impuls. Het stond iets logischer. Succes kreeg een duidelijker overwicht. Meerdere kansen waren het gevolg, helaas zonder resultaat. Dat Hollandia T. op dat moment scoorde was dan ook een behoorlijke domper, maar wederom een geval van eigen schuld. Dit doelpunt volgde op een foutenfestival dat al op het middenveld werd ingezet en daarna in de verdediging tot twee keer toe werd voortgezet. Hollandia T. leek dan ook wel te moeten scoren.
Met man en macht werd daarna het doel van de Tuitjenhorners gezocht. Diverse kansen waren het gevolg, slordigheid en gebrek aan daadkracht waren echter een sta in de weg voor een doelpunt. Eénmaal werd het net gevonden. De immer actieve Pieter Bregman wist de bal netjes voor te krijgen, waar Bart Mekkelholt de bal binnen kon schuiven. Hierna ging Succes achterin 1 op 1 spelen en werd geprobeerd de gelijkmaker te maken. Deze zat er echter niet in. Sterker nog, het slordige spel en het gebrek aan organisatie in deze fase gaf Hollandia T. nog enkele kansen.

Succes 2 heeft zich met deze wedstrijd een slechte dienst bewezen. Na de goede start van de competitie is het jammer dat tegen een zwakke tegenstander verloren werd. Het volgende weekeinde is het elftal vrij. Hopelijk werkt deze rust positief en laat het elftal zich daarna weer van zijn goede kant zien.

Tekst: Edwin Wittink