Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 11-10-2016 om 10:25 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Langzamerhand begint het weer dan toch wat te veranderen en eigenlijk mag dat ook wel! De herfst heeft toch ook wel weer zijn charme. De dagen worden weer wat korter, de kaarsjes kunnen weer aan en de kachel wordt weer opgestookt.
Het is de perfecte tijd om lekker weer te gaan kokkerellen. De geur van stoofpeertjes, stoofvlees en stamppot, er is niet lekkerder! Maar ook het uitproberen van nieuwe visrecepten behoort tot de mogelijkheden. Deze week geven we 2 recepten voor borrelhapjes met Hollandse Garnalen. Het zijn makkelijk te bereiden hapjes. Zo houdt u meer tijd over om gezellig met vrienden en/of familie van de hapjes te genieten!
Garnalentruffels.
100 gram Hollandse garnalen
150 gram verse roomkaas
1 el bieslook (fijngeknipt)
versgemalen peper
50 g gepelde pistachenootjes of 3-4 el fijngeknipte bieslook
Bereiding
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen
in een kom met de roomkaas (op kamertemperatuur) en bieslook. Breng het
mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine.
Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel
ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld
worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en
laat ze in de koelkast opstijven.
Garnalensalade.
200 gr gepelde garnalen
2 el mayo
100 gr yoghurt of crème fraîche
2 stengels bleekselderij
1/2 appel, pink lady
kneepje vers limoensap
1 tl verse dille
1 tl verse bieslook
Spoel de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snipper
de appel. Meng alles in een kommetje tot salade. Breng op smaak met peper,
zout, dille en bieslook.
En dan de aanbieding, dat kan haast niet missen, dat zijn Garnalen!
1 kilo Hollandse ongepelde garnalen voor € 9.00 !!
Bestellen kan via de
webshop of via
info@versevis.nl. U kunt bestellen tot en
met donderdagavond.
We hebben dit jaar nog 2 vis fileer workshop gepland staan, op zaterdag
22 oktober en op zaterdag 5 november. Wilt u graag de fijne kneepjes van het
vis fileren leren? Meld u zich dan snel aan via
info@versevis.nl.
Mocht u eerst nog meer informatie willen hebben, dan kunt u dat hier vinden.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
recept garnalentruffels visrecepten.nl