Maedilon-VZV geeft voorsprong uit handen
Uitgegeven op 02-10-2016 om 17:54  |  link  |  bewaar  |  print

BORNE - VZV had tegen Borhave nog wat goed te maken. Ze waren er op gebrand om revanche te nemen op de grote nederlaag van vorige seizoen (27-13). Daarin slaagde VZV net niet. Borhave won met 24-22.

Het was Borhave die beter aan de wedstrijd begon en een verdiende 3-1 voorsprong nam.
Linsey Perre raakte in die beginfase geblesseerd, waardoor Florance Kos aan de cirkel werd geposteerd en knap voor de gelijkmaker zorgde 3-3.
Tot het rustsignaal waren beide teams aan elkaar gewaagd en werd er door beide teams om en om gescoord waardoor met een gelijke stand de rust werd bereikt: 10-10.

KLIK HIER voor het videoverslag!

Na rust hetzelfde spelbeeld: gelijk opgaand en spannend. Het lukte VZV om door twee doelpunten van de lekker op dreef zijnde Lotte Prak een 13-16 voorsprong te nemen.
Borhave gaf zich niet gewonnen en wist halverwege de tweede helft de stand weer in evenwicht te brengen en zelfs een 19-17 voorsprong te nemen.
Nu moesten de meiden van coach Betty Plasmeyer een achterstand proberen ongedaan te maken. Met nog zo’n 7 minuten te gaan kwam VZV weer terug in de wedstrijd 20-19.
Het zag het ernaar uit dat VZV de wedstrijd in de slotfase weer in handen zou nemen, waarop de coach van Borhave met een time out trachtte de opmars van VZV te onderbreken.
Die ingreep bleek geslaagd. Borhave nam met drie treffers op rij een beslissende 23-19 voorsprong. VZV trok nog één keer alle registers open, maar kwam door de trefzeker Lotte Prak en smaakmaker Albertine Abube toch net iets te kort om een nederlaag af te wenden, 24-22.

Doelpunten: Lotte Prak 8,Lotte Houtenbos 4, Albertine Abube 3, Kim Jimmink 3, Dymphie Keesom 2, Maud Kruijer 1, Florance Kos 1

Over twee weken, zaterdag 15 oktober: Maedilon/VZV Ds.1 - V.O.C. Ds.1 . Aanvang. 20:45 uur. Sporthal ‘t Zijveld. Maedilon/VZV Ds.2 - U.S. Ds.2 . Aanvang. 19:00 uur.