Wiron een maatje te groot voor Petten
Uitgegeven op 11-09-2016 om 16:45  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron was in de thuiswedstrijd tegen Petten overduidelijk de meerdere. De thuisclub versloeg de bezoekers met 4-1. Wiron was sterker in de persoonlijke duels, zorgvuldiger in de opbouw en maakte optimaal gebruik van de snelheid van Johan Tijsen en Stefan Veldhuis.

Wiron kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Stefan Veldhuis rondde in de 6e minuut een goede aanval over links uit een voorzet van Johan Tijsen af met een doelpunt, 1-0. De thuisclub bleef druk zetten, maar kwam vooralsnog niet tot scoren. Na een half uur was Johan Tijsen oog in oog met doelman Niels Kooy dichtbij. De keeper keerde echter zijn inzet. Nog geen minuut later deed zich een soortgelijke situatie voor, maar dan voor het Wiron doel. Dit keer werd de inzet door een verdediger tot hoekschop verwerkt. Petten stichtte nog een keer gevaar met een afstandsschot, dat rakelings over het doel ging. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft was het opnieuw Wiron, dat scoorde. Johan Tijsen bood met een goede voorzet Stefan Veldhuis een niet te missen kans. De aanvoerder benutte de kans doeltreffend, 2-0.

Foto's Reijer Zwart

Binnen 5 minuten in de tweede helft velde Wiron het vonnis definitief. Een voorzet uit een ingooi werd door Johan Tijsen in een keer op de slof genomen. Doelman Niels Kooy was kansloos, 3-0. Sebas de Jong kreeg na een kwartier uur een opgelegde kans, maar raakte ongelukkigerwijs de paal. Een doelpunt zou het overigens niet zijn geweest, want de scheidsrechter floot na een vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel. Een kwartier voor het einde gloorde er nog enige hoop voor Petten. In een chaotische situatie voor het doel van Wiron werd vanuit een hoekschop gescoord, 3-1. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd ontsierd door irritaties over wen weer. Daaraan droeg ook de scheidsrechter een steentje bij, toen hij een achterbal gaf in plaats van een overduidelijke hoekschop. Ook het sportieve appel van de Petten doelman bracht hem niet op andere gedachten. Wiron claimde een doelpunt, toen doelman Niels Kooy een inzet vlak onder de lat pakte en vervolgens onder druk van Johan Tijsen achteruit tot over de doellijn stapte. De scheidsrechter beoordeelde de actie als een aanvallende fout.

Doelpunt?

Enkele minuten voor tijd zette Wiron de eindscore op het bord. Perry Manshanden won vanuit een verre uittrap van Mark Poepjes een duel met de Petten verdediger. Dat bracht hem oog in oog met de doelman en hij haalde koelbloedig de trekker over, 4-1.