Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 07-09-2016 om 00:48 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER Gezond en lekker nieuws van de havenkant.
Op herhaling wegens grote belangstelling!
Wat een leuke reacties op de aanbieding van vorige week. De bij zeer veel
mensen geliefde schaaldiertjes vielen goed in de smaak! Maar dat is ook niet
zo vreemd, want ze zijn ook erg smaakvol en veelzijdig! Wist u trouwens dat
u ze zelfs rauw kunt eten?! Of laten garen in citroensap, net zoals bij ceviche!
Spaanse rijst met langoustines.
Ingrediënten:
24 langoustines, op kamertemperatuur
4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in stukjes
500 g rijpe tomaten, in stukjes
1 blikje ansjovisfilets
1 envelopje saffraan
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
300 g paellarijst of risottorijst
500 ml kippenbouillon
Pel 20 langoustines: kraak de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf.
Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het
darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees
open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en
bak de ongepelde langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Ze kleuren
dan donkerder. Schep deze langoustines op een bord en fruit de ui en knoflook
zachtjes glazig in het bakvet. Roer de paprikastukjes en tomaten erdoor en bak
alles tot het een rulle saus wordt.
Hak de ansjovisfilets fijn en wrijf ze met de saffraan, peterselie en ansjovisolie
in een vijzel tot een pasta. Roer de ansjovispasta met de rijst door het tomatenmengsel.
Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Schep de gepelde langoustines na 10 minuten door de rijst en laat de langoustines
met de rijst gaar worden. Serveer de Spaanse rijst met langoustines in diepe borden
en leg de ongepelde langoustines erop. Lekker met een salade van veldsla met zeekraal..
1 kilo Langoustine-staartjes voor € 11.00 met gratis marinade *!!
U kunt de langoustine-staartjes bestellen via onze webshop of via info@versevis.nl
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl