Hoek tot Helder
Uitgegeven op 29-09-2021 om 11:58  |  link  |  bewaar  |  print

Nederlandse kust in teken van langste kitesurftocht ter wereld

De vierde editie van kitesurfmarathon Hoek tot Helder vindt op donderdag 30 september plaats. Een 130 kilometer lange strijd langs de Nederlandse westkust, waarbij honderden fanatieke kitesurfers de onstuimige Noordzee trotseren om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Op dit moment staat de teller al op ruim 550 duizend euro.

Bekende gezichten op het water
Onder de deelnemers zijn onder andere oud-schaatser Mark Tuitert en kite pro's Kevin Langeree en Lasse Walker. Ook Beau van Erven Dorens werkte zich de afgelopen maanden in het zweet voor de kitesurfmarathon. Hij is vastbesloten om het beter te doen dan vorige editie, toen hij in Katwijk moest afhaken.


Honderden kites kleuren Nederlandse kust
Hoek tot Helder is in no-time uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa. Dit jaar kiten zo'n 450 fanatiekelingen op één dag van Hoek van Holland naar Den Helder. De tocht start om 07.00 uur in Hoek van Holland. Met een hemelsbrede afstand van 130 km is dit de langste downwind kitesurftocht ter wereld die in één dag wordt afgelegd. Netto leggen deelnemers zelfs tot wel 200 km af.

Net als bij de Elfstedentocht is Hoek tot Helder super afhankelijk van het weer. Pas 48 uur van tevoren wordt bekend of het door kan gaan.
Meer informatie over het event, de deelnemers en doneren op hoektothelder.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 8.750,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Comfort
€ 11.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg Wieringermeer voor de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...