‘t Zijveld decor van bekerfinales zaalhandbal
Uitgegeven op 13-06-2016 om 12:29  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Het is traditie om het handbalseizoen in Sporthal ‘t Zijveld af te sluiten met de Regionale Handbalbekerfinales. Afgelopen weekeinde werden er in totaal 16 finales gespeeld door 10 verschillende verenigingen uit de regio. Diverse verenigingen kwamen met meerdere teams in actie.

Maedilon/VZV had het voordeel van de thuishal, al is daar bij zulke wedstrijden meestal weinig van te merken. Iedere finalist heeft z’n eigen supportersschare mee om de beker in de wacht te slepen. De zenuwen spelen ook een belangrijke rol.
Alleen de winnaars pakken de beker, ook al eindigen de wedstrijden gelijk. Er wordt verlengd tot er een winnaar overblijft.

Bij VZV behaalden de meiden van E1 de dubbel door na het kampioenschap van vorige week nu ook beker van Noord-Holland in de wacht te slepen.
Als eerste van alle finales kwamen de meiden van VZV E1 in actie tegen DSS E1 een sterk team. In de competitie bleken ze aan elkaar gewaagd te zijn. Er werd goed verdedigd en de aanvallen werden goed afgerond, waardoor de rust een 6-2 voorsprong te zien gaf.
Na een dipje in de tweede helft mocht VZV ook door goed keeperswerk de beker door een ruime 13-7 overwinning in ontvangst nemen, wat de dubbel betekende.
Dat werd dus nogmaals met de platte kar door de dorpen.

VZV E1 behaalde de dubbel

Voor de meiden van de F1 en F2 stond de finale van de beker tegen elkaar op het programma. De meiden waren in deze wedstrijd goed aan elkaar gewaagd. De meisjes van de F2 hebben alles uit de kast gehaald om de F1 bij te blijven. Met een eindstand van 13-16 had won F1 uiteindelijk de wedstrijd.
Eerst ging de F1 een rondje met de cabrio door het dorp, daarna ging ook de F2 als verliezend finalist een rondje met de cabrio door het dorp.

De meiden van VZV D1 speelden tegen SEW D1. Het werd een wedstrijd vol van spanning en sensatie. Na een ruststand van 7-7 (2 weken terug nog de eindstand in de veldcompetitie) begon de tweede helft.
Nu stonden de meiden beresterk te verdedigen, wat een paar keer resulteerde in een penalty. Keepster Mieke zat er steeds heel dicht bij.
Met 2 man minder door 2 minuten straffen moesten de meiden alle zeilen bij trekken, wat geen tegendoelpunten opleverde. Met nog 1 minuut op de klok stond VZV 11-12 achter. De spanning in die slotminuut was te snijden. Met nog 20 secondes op de klok werd alsnog de gelijkmaker gemaakt; eindstand 12-12.
Dus kwamen er nog 2 x 5 minuten verlenging bij. Na de eerste 5 minuten was de stand 13-13.
In de tweede verlenging werd het 14-13 voor VZV en was het echt spannend. VZV D1 hield de voorsprong vast ook zij waren bekerkampioen.
Een grote ontlading volgde, maar de winst was dik verdiend. Ook deze meiden gingen een rondje op de platte kar door de dorpen ’t Veld en Zijdewind, ook omdat ze vorige week net als de E1 kampioen geworden waren.

Het waren twee dagen met bijzonder geslaagde bekerfinales in ’t Zijveld. Het leverde het maximale aantal bekers op voor VZV en een verdienstelijke medaille voor tweede plaats van de meiden van F2.