Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 07-06-2016 om 21:25 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
Als men aan makreel bereiden denkt, zal men vaak aan gerookte makreel
denken. Maar ook verse makreel is heerlijk om te bereiden. Makreel uit de
oven, uit de grillpan of van de barbecue, het kan allemaal!
Deze week hebben we dit heerlijke, gezonde, delicate visje in de aanbieding,
3 kilo voor slechts € 10.00!!
Hieronder 3 verschillende bereidingswijze van makreel op de barbecue!
Nu maar hopen op een mooi weekend!
Makreel uit de visklem:
Spoel 4 schoongemaakte, hele makrelen af onder stromend water en
dep ze droog. Bestrooi ze van binnen met peper en zout en leg er een
takje dille en een paar plakjes citroen in.
Vet visklemmen in met wat olie en leg de makrelen ertussen. Rooster
de vis boven het vuur in ca. 8 minuten gaar.
Makreel in de folie:
Leg plakken tomaat, uienringen en andere groenten op 4 stukken
aluminiumfolie. Bestrooi 4 vis(filets) met peper en zout en leg ze op
de groenten. Sprenkel over elke vis een eetlepel citroensap. Vouw de
pakketjes goed dicht en leg ze ca. 15 minuten op de bbq tot de makreel
gaar is.
Makreel aan spiesjes:
Snijd 2 makrelen (4 filets) in stukken. Klop 1 dl olie, 1 uitgeperste citroen,
1 geperste teen knoflook, peper en zout tot een marinade en laat de vis
hierin ca. 20 minuten marineren.
Veeg 100 g champignons schoon. Snijd 1 rode paprika in grove stukken.
Laat de vis uitlekken en steek hem om en om met de (hele)champignons
en paprika aan spiesjes. Rooster ze boven het vuur.
U kunt de makreel en andere vis, schaal-en schelpdieren bestellen via
onze
webshop of
info@versevis.nl!
Oh ja, voor het rook klaar schoonmaken rekenen wij € 0.35 per kilo.
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
Datums om te noteren!
16 juli VIStival www.vistival.nl
19 t/m 23 augustus Flora - en Visserijdagen