Enerverende wielerwedstrijden kermis ‘t Veld
Uitgegeven op 16-05-2016 om 22:13  |  link  |  bewaar  |  print

’t VELD - Bij de Dikke-banden-race en de overige wielerwedstrijden op tweede Pinksterdag was het zowel voor de deelnemers als de vele toeschouwer op en rond het parcours heerlijk toeven.

Om 12 uur gingen de eerste rennertjes van start en moest door de allerkleinsten 1 ronde en voor de wat ouderen 2 ronden worden gereden. Alle deelnemertjes kregen na afloop van hun verreden afstand een medaille omgehangen en een heerlijke oliebol bij de voorbij de finish staande oliebollenkraam.
Bij de jeugd ging de overwinning naar Mathé Pronk. De tweede plaats was voor Freek Smit, die Pien Smit knap achter zich wist te houden.Na elke wedstrijd werden de eerste 3 renners gehuldigd bij de jurywagen door rondemiss Rosa van Gaever, die ook dit jaar weer gekleed werd door De Kolonist uit Nieuwe Niedorp. Haar kapsel werd verzorgd door Kapsalon Kniptijd uit ‘t Veld en af en toe bij gekamd in de VIP tent (gesponsord door Klos Tentenverhuur uit Zijdewind).

Om half 1 gingen de plaatselijke recreanten van start voor hun wedstrijd over 10 ronden. Hier reden ook de dames en de jeugd tot 15 jaar mee.
Bij de dames was Daniëlle Bruin de sterkste. De tweede plaats ging verrassend naar Rosalie Gijzenij voor Verena Scholtens.
Bij de Plaatselijke Heren wist Maurice Zwart de overwinning voor zich op te eisen door Hans Bakker in de eindsprint te verslaan. Hij op wist zijn beurt favoriet Thomas Droog af te troeven, die derde werd.
Om half 2 werd het startschot gegeven voor de plaatselijke toppers, waarbij een behoorlijk aantal renners aan de start verscheen.
Bij de plaatselijk toppers werd fel gestreden tot het einde aan toe. De beslissing viel dan ook in een mooie eindsprint. Ramon Poland wist Nelis Wit te verslaan. De derde plaats werd opgeëist door Maarten Meulenbroek.

Om kwart voor 3 Was de start van het koningsnummer de Sportklasse/Amateurs.
Een wedstrijd van 50 km over 25 ronden. In deze klasse kwamen liefst 62 renners met een KNWU licentie aan de start.
Telkens als er een aantal premies te verdelen was werd het peloton uit elkaar en door elkaar geschut totdat er een kopgroep ontstond waar door het peloton jacht op werd gemaakt.
Mede daardoor bleef de snelheid hoog, zodat enkele ronden voor het einde een groot aantal renners op 1 ronde achterstand was gezet en de koers moest verlaten.
Het tempo bleef hoog, zodat iedere poging om te ontsnappen te niet werd gedaan.
Het kwam aan op een geweldige en lange eindsprint. Jacco Konijn maakte er een lange sprint van. Ongeveer halverwege de laatste beslissende ronde zette hij zijn eindsprint in en wist een geringe voorsprong tot de streep vast te houden. Jos de Haan (2e) en R van Nieuwenhuizen (3e) slaagden er niet in om die minieme voorsprong ongedaan te maken.Na de huldiging volgde een rondrit in een prachtige grote nostalgische openwagen over het parcours als afsluiting van deze zeer geslaagde wielermiddag.

Theo Moras

(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Honda CG 125 - unieke motorfiets met maar 8km op de teller.
€ 3.250,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel de Haan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...