Henk Werkhoven heeft rapste duif
Uitgegeven op 03-05-2016 om 22:14  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zaterdag 30 april was het toch nog een beetje Koninginnedag voor Henk Werkhoven uit Hippolytushoef. De vijfde wedvlucht van het seizoen werd een fantastische overwinning voor de nestor van de vereniging.Henk begon het seizoen sterk met een overwinning op de oefenvlucht van uit Gorinchem. Maar daarna deed hij een stapje terug en ik moest onwilligkeurig denken aan een van Henk zijn gevleugelde uitspraken,

"De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen". Maar Henk is niet voor niets de regerend kampioen op de korte afstand (Vitesse). En dat liet hij afgelopen zaterdag even zien, zijn duif won met grote voorsprong.

De duiven werden pas laat gelost in Quiévrain 290 km, om 12:30 uur was het weer pas goed genoeg op de vlieglijn ( Quiévrain à Hippolytushoef). De eerste duif arriveerde om 16:34. Snelheid 1192 meter/min.

Helaas moest Nandor Hartog aan het werk, middagdienst bij NRG in Petten en miste hij de aankomst, gelukkig heeft Marjo ze opgevangen en prima verzorgt.

Door dat Nandor aan het werk was, kon hij niet de duiven in de computer inlezen en een uitslag maken, gelukkig heeft Dick Letter dit uitstekend overgenomen.

Het ging met een klein beetje telefonische ondersteuning, verder foutloos en behoorlijk snel.

De top drie bestond verder uit Kees Stoepker en Nandor Hartog.

Het ging met een klein beetje telefonische ondersteuning, verder foutloos en behoorlijk snel. De top drie bestond verder uit Kees Stoepker en Nandor Hartog.

Met nog 2 Vitesse vluchten te gaan, is het ongemeen spannend, Kees Stoepker staat boven aan, gevolgd door Henk Werkhoven, Nandor Hartog en Jaap Engel.

De komend weekend komt het er op aan, weer Quiévrain met zuid oosten wind, hoge snelheid kan zomaar de stand door elkaar schudden. Nog even de rest van de uitslag.

1e Henk Werkhoven, 2e Kees Stoepker, 3e Nandor Hartog, 4e Jaap Engel, 5e
Simon Boersen, 6e Freek Burger, 7e Henk Tigchelaar, 8e Jan Meilink, 9e Jaap
Jorna, 10e Jan Jorna, 11e Dick Letter, 12e W. Regenmortel, 13e F. Kaandorp,
14e J. Mast.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Aspiration
€ 11.245,-

Volkswagen Touareg Youngtimer bijtelling vriendelijk
€ 6.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Succes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...