Gezellige bijeenkomst taalcoaches met onze nieuwe Medelanders
Uitgegeven op 03-05-2016 om 22:12  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Een gezellige bijeenkomst van de taalcoaches met onze nieuwe Medelanders uit o.a. SyriŽ. Eritrea en SomaliŽ.


Via Vluchtelingenwerk Nederland zijn er al heel wat mensen op Wieringen elke week bezig om de mensen met een status, die her en der in Hippolytushoef en verder op Wieringen een woning hebben gekregen, taalles te geven en ze op weg te helpen in onze maatschappij. Mooi werk vinden de taalcoaches. Drijvende kracht is de enthousiaste Annet Benschop die zich al jaren inzet voor nieuwe Nederlanders uit oorlogsgebieden. Zij heeft hen gevraagd om taalcoach te worden, begeleidt hen en onderhoudt het contact met Vluchtelingen Werk Nederland.Voor de begeleiders en hun cliŽnten hielden zij een gezellige bijeenkomst in de boerderij van Etty Steenstra, waar voor de kinderen en de volwassenen heerlijke hapjes en drankjes te vinden waren, veel gemaakt door onze gasten en heerlijk. De kinderen konden er tekenen en sjoelen, lekker ballen in de boomgaard met een lekker zonnetje.


De taalcoaches.

Zo konden ze allemaal met elkaar kennis maken in een ongedwongen sfeer. Leuk was het dat Tonnie Rensch van Vluchtelingen Werk Schagen de vrijwilligers kwam bedanken met een plantje en een prachtige bos bloemen voor de gastvrouw. Met een mooi woordje bedankte zij de vrijwilligers die dit allemaal zo leuk hadden georganiseerd. Het was een geslaagd feestje.

(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Poll:
Restafval betalen per hoeveelheid per huishouden:
Goed plan
Slecht plan
  
Occasions
Volkswagen Touareg Youngtimer bijtelling vriendelijk
€ 6.495,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eieren gooien - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...