VZV wint ook van Foreholte in slotfase
Uitgegeven op 10-04-2016 om 18:02  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV heeft in de moeilijke uitwedstrijd tegen Foreholte ook een overwinning behaald, 24-29. Het team van Betty Plasmeyer werd gesteund door ongeveer 150 supporters, even veel als die van het thuisspelende Foreholte.

Net als in de vorige wedstrijden had VZV het moeilijk in begin van het duel en keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan. Na die matige start kwam VZV wat beter in het spel. Lisanne Kolken, Linsey Perre en Lotte Prak verkleinden de achterstand. Halverwege de eerste helft wist Britt Stegers, inmiddels in de ploeg, twee maal achter elkaar te scoren. Zo werd de stand gelijk getrokken, 6-6. Foreholte nam hierna toch weer een voorsprong van drie doelpunten. Kim Jimmink, Maud Kruijer en Joyce Hillen trokken de stand weer gelijk, 9-9.
VZV kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 9-10, maar het was Foreholte dat net voor rust weer een aan de leiding kwam. Ruststand 13-12.

Britt Stegers ondanks rode kaart topscorer met 5 doelpunten

In de tweede helft werd deze wedstrijd een waar spektakelstuk. Beide teams waren volkomen aan elkaar gewaagd en gingen vol voor de overwinning. De scheidsrechters hielden de wedstrijd bijzonder kort, waardoor er veel twee minuten straffen werden uitgedeeld. In het tweede bedrijf hebben nauwelijks zes veldspeelsters in het veld gestaan. Britt Stegers van VZV en een speelster van Foreholte moesten door drie twee minuten straffen zelfs met rood het veld verlaten. De overigens sportieve wedstrijd ging tot ruim halverwege de tweede helft gelijk op. Er werd om en om gescoord tot 20-20 . Het was niet te voorzien wie er uiteindelijk als overwinnaar uit de bus zou komen. Maar net zoals in de voorgaande wedstrijden tegen DSVD en Fortissimo was Maedilon/VZV de betere ploeg in de slotfase.
Lotte Houtenbos en Kim Jimmink scoorden 23-25 en 23-26. Foreholte kon het ontketende VZV niet meer bijbenen. De speelsters van Maedilon/VZV denderden door. Met een mooi doelpunt van Joyce Hillen en prima doelpunten van Djazzmin Trabelsi en Lisanne Kolken werd de derde zwaar bevochten overwinning in deze nacompetitie binnen gehaald.
De ontlading was groot na het laatste eindsignaal. Voor de derde maal op rij hadden de meiden van Plasmeyer in de slotfase de wedstrijd naar zich toegetrokken. Eindstand 24-29.

Doelpunten: Britt Stegers 5, Lisanne Kolken 4, Lotte Houtenbos 4, Lotte Prak 4, Maud Kruijer 3, Joyce Hillen 3, Kim Jimmink 2,Djazzmin Trabelsi 2, Linsey Perre 1, Albertine Abube 1

Aanstaande zaterdag om 20:00 uur DSVD - VZV. Sporthal 't Hoge Vonder Kerkweg 12 7561 PT Deurningen.

Theo Moras
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters