Maedilon-VZV wint zinderend duel van DSVD
Uitgegeven op 03-04-2016 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - De eerste nacompetitie wedstrijd van Maedilon/VZV is in een zinderend duel tegen DSVD in de slotfase winnend afgesloten, 20-17. Bij rust stond de thuisclub nog achter, 10-11.

VZV kwam al na 22 sec. op voorsprong door een doelpunt van Joyce Hillen, waar in de zelfde minuut DSVD de gelijkmaker noteerde. In de beginfase ging de wedstrijd nog gelijk op tot 3-3. DSVD nam hierna het heft in handen en na 10 minuten keek VZV tegen een 3-6 achterstand aan. Joyce Hillen maakte 4-6 en Monique de Wit nam de plaats van keepster Amber Zomerdijk over onder de lat. Een prima zet van trainer/coach Betty Plasmeyer. Na een geweldige redding van de Wit gevolgd door een schitterend doelpunt van Djazzmin Trabelsi werd het 5-6.

Weer liep DSVD uit naar drie doelpunten halverwege de eerste helft, waarna coach Betty Plasmeyer een time out gebruikte om de ploeg wat op te peppen. VZV scoorde meteen 6-8, waarna een zevenmeter worp jammerlijk werd gemist. Monique de Wit behoedde Maedilon/VZV voor een grotere achterstand met drie fantastische reddingen op rij. Door een twee minuten straf voor Linsey Perre werd het verschil zelfs 4 doelpunten 6-10.
Vijf minuten voor het rustsignaal van het uitstekend fluitende scheidsrechters koppel van Dijk & Schipper scoorde Maud Kruijer, in de volgende aanval bracht Kim Jimmink de achterstand terug tot 8-10. Het publiek in de volle Sporthal begon er weer in te geloven. Gesteund door het stemmingsorkest de Vrolijke Noot ging nog meer achter thuisploeg staan.
DSVD benutte eerst nog een zevenmeter worp, maar Kim Jimmink passeerde voor het rust signaal nog twee maal de DSVD keepster. Ruststand 10-11.

Na rust had Amber Zomerdijk de plaats onder de lat van Monique de Wit weer ingenomen. Ze had het spel van de tegenstander en het geweldige keeperswerk van haar collega goed bekeken. Het werd een echt handbalgevecht op het scherpst van de snede. Het publiek roerde zich geweldig in de tweede helft en stond massaal als achtste man achter hun favoriete ploeg.
Lotte Prak kreeg al snel een twee minuten straf, maar de toegekende pingel belandde op de paal. De eerst tien minuten scoorde alleen Maud Kruijer 11-11. De verdediging van Maedilon/VZV begon steeds beter te staan en tot 14-14 ging de wedstrijd gelijk op. Na twee fantastische reddingen van Amber Zomerdijk, die de hele tweede helft zou keepen, zorgde Dymphie Keesom er voor dat Maedilon/VZV voor de tweede keer deze avond op een punt voorsprong kwam. Nicole Kooiker scoorde fraai met haar linkerhand de gelijkmaker voor DSVD, 15-15.
Britt Stegers die eindelijk weer blessurevrij kon spelen, raakte daarna de binnenkant paal, maar de break-out van DSVD werd weer gestopt door Amber Zomerdijk. Dymphie Keesom moest bij deze actie geblesseerd aan haar enkel het veld verlaten. De volgende aanval van DSVD belandde op de paal en de daardoor ontstane break werd feilloos benut door Britt Stegers 16-15. Lotte Prak scoorde de 17-15 en ging het publiek helemaal uit zijn dak. Maedilon/VZV kreeg vleugels en was niet meer te stoppen. Lotte Houtenbos 2 maal en Britt Stegers zorgden met nog enkele minuten te spelen voor een 20-15 voorsprong.
Het publiek was door het dolle en op de spelersbank werd de overwinning al gevierd. Toch werd er door DSVD toch nog twee maal gescoord; jammer voor het doelgemiddelde. In de eerste helft liep Maedilon/VZV steeds achter de feiten aan, maar de tweede helft kon VZV haar eigen spel spelen en won het de wedstrijd tegen het op de tweede plaats geëindigde DSVD verdiend met 20-17.

Maedilon/VZV speelde in de tweede helft met meer snelheid en in de verdediging stond het team van Betty Plasmeyer als een huis door steeds de bal onderscheppen en met hun snelheid scoren.

Doelpunten: Kin Jimmink 5, Britt Stegers 4, Joyce Hillen 3, Lotte Prak 2,Lotte Houtenbos 2,Maud Kruijer 2, Djazzmin Trabelsi 1, Dymphie Keesom 1

Donderdag 7, zaterdag 9 en zaterdag 16 april speelt VZV drie uitwedstrijden tegen respectievelijk Fortissimo, Foreholte en DSVD.
Supporters kunnen ook mee naar die uitwedstrijden met de bus om hun favorieten aan te moedigen.
Woensdag 20 april, VZV - Fortissimo, en zaterdag 23 april, VZV - Foreholte, speelt Maedilon/VZV thuis in Sporthal ‘t Zijveld aanvang 20:30 uur.