ZAP wint moeizaam van matig KSV
Uitgegeven op 13-03-2016 om 17:45  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - ZAP speelde uit tegen KSV in Heerhugowaard. Op papier een makkelijke wedstrijd want het zou een strijd worden tussen nr 1 en nr 11. De werkelijkheid liet anders zien en na een 10-12 ruststand werd uiteindelijk gewonnen met 22-25.

ZAP kwam gelijk tot scoren via Riekie Singer. Helaas stond de dekking op tijd en kwam KSV via de cirkel gelijk op 1-1. De tweede aanval was het raak voor Lynn Molenaar, maar wederom kwam KSV via de cirkel tot scoren. Dit betekende dat ZA{ niet teveel moest uit stappen op de opbouw, maar compact moest gaan verdedigen. KSV had tenslotte geen schutters als opbouwspelers. Dit pakte goed uit en via 2 keer Kim Groen en Dille Alkemade liep ZAP uit naar 2-6. Je zou zeggen dat de marge beetje bij beetje werd vergroot, maar KSV kwam terug tot 5-6. Dit was gelijk ook het beeld gedurende de wedstrijd. ZAP kreeg te makkelijke tegendoelpunten door o.a. niet op tijd gefocused te zijn in de dekking en teveel ruimte weg te geven aan de cirkel. Daarnaast werd er in de aanval niet genoeg afgerond, terwijl de spelers vrij voor het doel kwamen. Waar je wel ziet dat de meiden van ZAP zich ontzettend in ontwikkeld heb is wilskracht. Gedurende de hele wedstrijd wordt er geknokt met elkaar en houden ze het hoofd cool. Uiteindelijk via 2 x Maaike Dalmaijer en met als laatste antwoord Anniek Bruin, werd de rust bereikt met een 10- 12 voorsprong.

Riekie Singer scoorde 7 goals, waarvan 6 treffers uit een strafworp

Een aantal aanwijzingen werden doorgenomen om met volle focus te starten aan de tweede helft. Ondanks dat ZAP in de dekking begon, waren zij wel degene die het eerste doelpunt maakte doordat de dekking weer als een huis stond. Via Carlien Smit en Riekie Singer vergrootte ZAP de marge naar 4 doelpunten. Helaas kwam ZAP in ondertal en wist KSV te makkelijk te scoren via de linkerhoek, 11-14. In ondertal situatie werd de aanval goed opgezet als collectief en kwam Kim Groen tot scoren op de rechteropbouw. ZAP was weer compleet en onderschepte in de verdediging de bal. Kim Oele was ontsnapt en maakte deze break-out netjes af. De tweede helft kon ZAP de dekking niet op orde krijgen doordat er vaak verdedigd moest worden met 5 man. Dit gebeurde zo’n 5 keer en er waren onnodige tijdstraffen. Gelukkig wist KSV hier niet altijd gebruik van te maken en bleef ZAP ook scoren. Deze wedstrijd werden alle 6 penalty’s verzilverd door penalty kanon Riekie Singer. Met nog 5 minuten op de klok was het Dille Alkemade die goed gebruik maakte van de ruimte en 20-23 op het scorebord zette. Het was een kwestie van de wedstrijd rustig uitspelen. Uiteindelijk ging de zoomer bij 22-25 en is ZAP weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Elke wedstrijd is een finale voor ZAP want tegen elke tegenstander moet er 60 minuten hard geknokt worden voor de punten.

Doelpunten: Lynn Molenaar 4, Riekie Singer 7 (6p), Kim Oele, 3, Dille Alkemade 3, Kim Groen 4, Maaike Dalmaijer 3, Anniek Bruin 1

Aanstaande zaterdag speelt ZAP weer vertrouwd thuis in de Zwaluwenvlucht hal. Om 20:30 uur treden zij aan tegen Olympia. De club hoopt weer op steun.