Maedilon-VZV neemt revanche op Bentelo
Uitgegeven op 28-02-2016 om 20:54  |  link  |  bewaar  |  print

’T VELD - Maedilon/VZV heeft laten zien dat de nederlaag in en tegen Bentelo een onnodige misstap is geweest door het team van coach Arjan Averink met een grote 39-17 nederlaag naar Overijssel terug te sturen.

De stemming in Sporthal ‘t Zijveld was zaterdagavond zeer bedrukt, door een noodlottig ongeval eerder op de dag van het jeugdlid Krissy de Graaf speelster van het E 3 team.
Voor de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van deze jeugdspeelster. VZV speelde de wedstrijd met rouwbanden.

VZV startte goed en binnen de minuut scoorde Djasmin Trabelsi het eerste doelpunt voor de thuisploeg, gevolgd door een strafworp voor Bentelo die via de paal naast het doel verdween. Na 3 minuten hadden alweer Djazmin Trabelsi en Maud Kruijer de stand op 3-0 gebracht en in de vierde minuut tekende ook de tegenstander het eerste doelpunt aan.
VZV had na 10 minuten zelfs al een 8-2 voorsprong genomen, waarna Bentelo weer eens tegen kon scoren.

VZV heeft meerdere scherpschutters

VZV had de wedstrijd geheel onder controle en de tegenstander wist hier nauwelijks iets tegen in te brengen. Met het wapen van VZV, de snelle break out op prima reddingen van de uitstekend keepende Amber Zomerdijk, werd de voorspong steeds groter. Na 20 minuten stond een 15-4 voorsprong op het scorebord na3 doelpunten van Maud Kruijer en 2 van Elles Bakker en Lotte Houtenbos. Drie daarvan werden uit breaks gescoord.
Het Team van trainer/coach Betty Plasmeyer hield de tegenstander met mooi handbal en een hoog tempo onder druk. Bij het rustsignaal was al een comfortabele voorsprong bereikt van 20-7 door 3 doelpunten van Lisanne Kolken, Maud Kruier en Linsey Perre.

In de tweede helft werd in een lager tempo gespeeld. Voor VZV was de buit binnen en Bentelo moet lijdzaam toestaan hoe VZV hun de wil oplegde. De goed leidende scheidsrechters, de gebroeders Spetter regelmatig stuurden een speelster voor twee minuten naar de bank. Bij Maedilon/VZV moest er maar liefst 6 maal een speelster al dan niet terecht op de bank plaats nemen.
Toch wisten de meiden uit Overijsel niet van die overtal situaties te profiteren en liep VZV steeds verder weg.
Door toedoen van Linsey Perre, Lotte Prak, Maud Kruijer, Lotte Houtenbos en de steeds beter acterende en speelminuten krijgende Djazzmin Trabelsi werd de stand 33-14 .

Trabelsi en Houtenbos scoorden ieder zes doelpunten alleen Maud Kruijer nam er acht voor haar rekening.
Vier minuten voortijd was het verschil zelfs 20 doelpunten door scores van Kim Jimmink, Maud Kruijer en Elles Bakker.
In de slotfase scoorde Bentelo nog drie maal al was dat wel het gevolg van tijdstraffen waardoor VZV zelfs even met twee speelsters minder kwam te staan.
In de slot minuut scoorde Lisanne Kolken maar in de allerlaatste seconde wist tegenstander Bentelo ook het net nog te vinden. Eindstand 37-19.

In deze wedstrijd kregen ook alle speelsters weer speeltijd. Alleen Britt Stegers bleef met een blessure aan de kant.

Doelpunten: Maud Kruijer 8,Lotte Houtenbos 6, Djazzmin Trabelsi 6, Linsey Perre 5, Elles Bakker 4, Lisanne Kolken 4, Lotte Prak 2, Kim Jimmink 1, Joyce Hillen 1