Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 22-02-2016 om 16:23  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde. Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Kijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!

Voor een overzicht van exposities en musea: KLIK HIERdonderdag 3 maart

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 3 maart

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Liefhebbers kunnen een partijtje biljarten, een kaartje leggen, sjoelen, darten of gewoon een bakje koffie doen.donderdag 3 maart

Lentetuin en Voorjaarsbeurs

Sprookjes bestaan op de Lentetuin

BREEZAND - Sprookjes bestaan op de Lentetuin! Met deze slogan presenteert de jaarlijkse bloemenshow haar thema: Sprookjes. Om deze show wederom tot een succes te maken, heeft de Lentetuin de samenwerking gezocht met Sprookjeswonderland uit Enkhuizen. Daardoor komen vele prachtige sprookjes tot leven tussen de bloemenpracht.

Het sportcomplex van Breezand is veranderd in een betoverende bloemenshow. Laat je ook verleiden door de kracht van duizenden prachtige tulpen, lelies, narcissen, krokussen, hyacinten, calla’s en andere bijzondere bolgewassen. Dit jaar staan deze geurende bloemen niet alleen in bloemstukken en in stands, maar tussen vele sprookjes zoals Hans en Grietje, Doornroosje en Roodkapje. De combinatie van sprookjes en voorjaarsbloeiers is betoverend. Het biedt vertier voor elk lid van de familie: jong of oud. Herkent u alle sprookjes op de Lentetuin?


Een impressie van de Lentetuin 2015

Naast de bloemenshow is er op de aangrenzende Voorjaarsbeurs Expo van alles te vinden voor in en rondom huis en tuin. Denk aan heggenscharen, stoelen, snoepgoed en nog veel meer. Ook staan er diverse exposanten voor agrariërs. Er is tevens een restaurant die heerlijke maaltijden aanbiedt. De kinderen kunnen meedoen met het animatieprogramma. Om ervoor te zorgen dat het sprookje niet eindigt, is er in de avonden live muziek in de feesttent.

Toegang voor een bezoek aan de Bloementuin, de Voorjaarsbeurs Expo en de Agri Vakbeurs:
Volwassenen: € 6,50; kinderen van 4 tot en met 12 jaar: € 3,00.
In de daluren kost een kaartje voor volwassenen slechts € 5,50. De daluren zijn op donderdag en zondag tussen 18:00. en 21:00 uur. En op maandag van 15:00 tot 18:00 uur.

Openingstijden: Dagelijks van 10:00 - 22:00 uur en op maandag tot 20:00 uur.
Het sprookjesbos voor kinderen is iedere dag, behalve maandag van 10:00 – 17:00 geopend.

Andere activiteiten:
Donderdag 3 maart:
20:30 uur: Ondernemersavond georganiseerd door de OVAP
Vrijdag 4 maart:
09:45 uur: Inloop exporteursochtend voor genodigden
14:00 - 21:00 uur: Koopman & Co Zandhaastrofee
19:00 - 19:30 uur: Inleveren Hyacintenactie in ZAP-kantine
20:00 - 01:00 uur: Groot Lentefeest met The Dare Devils (18+)
Zaterdag 5 maart:
20:00 - 01:00 uur: Sprookjeswonderdans in de feesttent
Zondag 6 maart:
15:00 uur: Prijsuitreiking kleur- en fotowedstrijd
Maandag 7 maart:
19:30 uur: Uitreiking Koopman & Co Zandhaastrofee en uitreiking Hyacintenactie
20:00 - 23:00 uur: Gezellige afsluiting met Ik Hou Van Hollandspel
20:00 - 23:00 uur: Afsluiting feestfestijn

RTV Noordkop presenteert zich ook dit jaar weer op de Expo beurs.
De mobiele studio van RTV Noordkop staat op een speciale stand in de Expohal op de Voorjaarsbeurs van de Lentetuin in Breezand. Elke dag wordt hier live uitgezonden op de radio, met impressies vanaf de beurs en de Lentetuin.vrijdag 4 maart

Bingo

WIERINGERWERF - In de Cultuurschuur wordt een bingomiddag voor senioren georganiseerd.

De aanvang is 14:00 uur en de zaal is om 13:30 uur open.vrijdag 4 maart

Gniffels spannende strijd

HIPPOLYTUSHOEF - In de voorjaarsvakantie speelt Theater Gniffel hun nieuwste kindertheaterstuk Gniffels spannende strijd. Dit interactieve, lollige verhaal kunnen jullie komen meebeleven om 14:30 uur in de gymzaal van obs de Kei.

In het verhaal wordt Gniffel uitgedaagd mee te doen aan een wedstrijd, georganiseerd door de koning van de wereld. Zij moet het opnemen tegen Valselina, van wie ze denkt dat het een vriendin is….. De naïeve Gniffel laat zich helemaal inpakken door de gemene Valselina, wat leidt tot absurde, hilarische situaties. Maar dan is daar de sullige lakei van Valselina. Hij speelt een cruciale rol in de wedstrijd, maar voor wie dat goed uitpakt???De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 9 jaar en hun ouders/verzorgers.
Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.theatergniffel.nl.

Omdat de voorstellingen van Gniffel heel interactief zijn, is het max. bezoekersaantal 100 personen.
Daarom gelieve te reserveren via theatergniffel@quicknet.nl of via 06-19505135. De entree is € 6,00.vrijdag 4 maart

QBWUA Pubquiz

WINKEL - Test je kennis aan de hand van prachtige videofragmenten en andere beeldfragmenten tijdens de QBWUA Pubquiz.Vrijdag j.l in Café Beentjes.

In de quiz worden vragen gesteld over uiteenlopende onderwerpen. Sport, natuur, film, showbizz, muziek, geschiedenis, wetenschap, tv, noem maar op….alles kan voorbij komen.
Dat maakt deze quiz uitermate geschikt voor iedereen; van jong tot oud, van kenner tot leek. Het draait allemaal om parate kennis en een gezellige avond.

Je kunt je inschrijven met een team van maximaal 4 personen. Deelname kost € 10,- per team.
Voor de winnende teams zijn er naast de eeuwige roem ook nog leuke prijzen te verdienen..
Meld je aan per team van 4 personen via 06-20851617.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.vrijdag 4 maart

Sportquiz

HIPPOLYTUSHOEF - In de sportkantine van VV Succes en Tonegido wordt om klokslag 19:30 uur de jaarlijkse sportquiz gehouden. Zestien teams vechten ook nu weer een verbeten strijd uit wie zich de beste sportquizploeg van Wieringen mag noemen. De organisatie van deze altijd, spannende, ludieke en gevarieerde quiz is wederom in handen van Buurtvereniging Noordervenne.

In welke wereldstad liep Dafne Schippers naar wereldgoud op de 200 meter? En hoeveel punten haalde Max Verstappen in zijn debuutjaar als Formule 1 coureur? Het zijn zomaar twee vragen die gesteld kunnen worden in deze editie van de sportquiz, die bijna sinds mensenheugenis gepresenteerd wordt door Jack Kostwinder.Uiteenlopende sportvragen over heden en verleden, regionaal als internationaal maken deze quiz zeer divers. De hulpmiddelen die gebruikt worden om de avond tot een succes te maken, slaan eveneens aan. Zo wordt er tijdens het stellen van de vragen meermaals gebruik gemaakt van een beamer of geluidsfragmenten. Als alles mee zit wordt er deze editie ook een geavanceerd technisch snufje toegevoegd aan de deskknop waarop gedrukt moet worden om een goed antwoord te geven. Was het voorheen alleen mogelijk om enkel de eerste drukker te zien, nu kan de zaal ook zien wie de tweede drukker is. In geval van een verkeerd antwoord bij drukker nummer één gaat de beurt over naar nummer twee.

Deelname is niet meer mogelijk. Maar om als toeschouwer aanwezig te zijn kan uiteraard altijd.vrijdag 4 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 maart 1 april 15 april prijsuitreikingzaterdag 5 maart


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 09:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Deze week in de aanbieding: 2 kilo sliptong voor € 22,50. Bestellen kan met het bestelformulier.zaterdag 5 maart

De Green-Kids gaan naar vogels kijken

DEN HELDER - De Green-Kids Den Helder gaan naar vogels kijken, samen met de jeugdgids van Landschap Noord-Holland. Vogels vliegen, ze zingen en straks maken ze een nest. Overal zie en hoor je wel vogels. Maar hoe heten ze eigenlijk? Het is erg leuk als je de naam van vogels weet! Vandaag gaan we samen eens kijken waar je op moet letten als je daar achter wilt komen.


Foto Aline Smits

Wat voor kleuren zie je? Hoe groot is ie en wat voor geluid hoor je? De gids legt het je allemaal uit. Aan het eind van de middag weet je veel meer over vogels! Als je een verrekijker hebt, neem die dan mee, dan kun je de vogels nog beter zien. Heb je geen verrekijker? Geen probleem, want je kunt er één lenen van de gids, die neemt trouwens ook een telescoop mee, dan kun je de vogels van heel dichtbij bekijken. Natuurlijk mag je ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, dan wordt het nog leuker!

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Startplek: Parkeerplaats voor HCR Duinoord, Jan Verfailleweg 622, Den Helder.
Kosten: € 4,- per keer, kinderen van Beschermers € 3,-. Seizoenkaart € 25,-, kinderen Beschermers € 20,- (inclusief petje).zaterdag 5 maart

Kinderkien

LUTJEWINKEL - De jeugd van Lutjewinkel is van harte welkom bij een kinderkien in het clubgebouw van Dorpsvereniging De Lutters aan de Plantsoendwarsstraat.

Kinderen tot 15 jaar zijn welkom. De middag duurt van 15:00 uur tot 16:30 uur. Met in de pauze gratis chips en drinken voor alle kinderen.
De kosten voor deze middag zijn € 2,50, inclusief vier rondjes kienen.zaterdag 5 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De derde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 30 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 5 maart

Popkoor Feel Good

WIERINGERWERF - Popkoor Feel Good verzorgt voor de Culturele Raad Wieringermeer een optreden in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is € 10,00.

Feel Good is een vrij nieuw, enthousiast popkoor uit de Wieringermeer o.l.v. Ronald Reijers. Het koor bestaat uit een twintigtal enthousiastelingen die door hun passie altijd met muziek en zang bezig zijn. Doel is om deze gezamenlijke passie te delen en lekker in het gehoor liggende nummers zo goed en verassend mogelijk te laten klinken. Iedere donderdag wordt er hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten, maar daarnaast is vooral het plezier in het samen muziek maken een belangrijk uitgangspunt van Feel Good.De verdeling tussen de twintig zangers en zangeressen is precies gelijk en het koor heeft een swingende begeleiding van twee muzikanten op synthesizer en drums.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit popklassiekers en hedendaagse muziek waarbij enkele nummers a capella gezongen worden.

Om van een zitplaats verzekerd te zijn kan men reserveren via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of telefonisch bij Roelie Schiere, 0227 58 1781.zaterdag 5 maart


Keezen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een Keezavond in De Huyskamer. De aanvang is 20:00 uur.

Er zijn leuke prijzen te winnen. Deelname kost € 5,00 per persoon. Heb je een eigen keezbord? Neem deze dan mee.

Aanmelden kan via ruiloflinstra@hotmail.com. Het mag per koppel of alleen, maar doe het wel zo snel mogelijk.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zaterdag 5 en zondag 6 maart

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert op zaterdag 5 en zondag 6 maart het twaalfde individuele Wieringer klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen op 5 en 6 maart de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt niet met een vaste maat Amsterdams gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint. De beste klaverjasser(ster) krijgt aan het eind van het individuele toernooi op zondagavond de wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door An v.d. Welle. De helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie geen prijs wint maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal 60 klaverjassers deelnemen. Aanmelden kan tot 4 maart bij Peter Theunissen, tel.06 121 306 91 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippolytushoef.zondag 6 maart

Hobbymarkt

Tevens expositie schilderijen Berend Smit.

WESTERLAND - Mensen met een grappige, verrassende, leuke, fantastische, spannende of interessante hobby brengen hun hobby onder de aandacht van het publiek brengen tijdens een grote hobbymarkt in Dorpshuis 't Skrale End. Deze markt wordt georganiseerd door de Stichting Dorpshuizen Westerland en is open van 10:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Veel hobbyisten zullen het wel herkennen;een hobby die een beetje uit de hand is gelopen.
Een greep uit wat er allemaal te zien (en te koop) is: haken, originele kraamkado`s, pyrografie, aparte schildertechnieken, poppenkleertjes, miniatuur poppenhuisattributen, vilten/schapenwol poppetjes, mozaïeken, kaartjes maken, cadeaudoosjes, woondecoratie met houten panelen en zelfs iemand met langspeelplaten als hobby.

Expositie
Gedurende de openingstijden van de hobbymarkt is er in het naastgelegen Nicolaaskerkje tevens een expositie te zien van schilderijen van Berend Smit uit Hippolytushoef. Door de intieme sfeer van dit kerkje leent dit gebouw zich uitstekend voor exposities. Deze expositie is vrij toegankelijk en de getoonde schilderijen zijn natuurlijk ook te koop.zondag 6 maart

Oecumenische viering

OOSTERLAND - Iedereen van ver en dichtbij is van harte welkom in de Michaëlskerk in Oosterland voor de maandelijkse viering. Het jaarthema van 2016 is: “Alles heeft een verhaal”. Het openingslied van de maartviering vertelt het verhaal van onze levensreis. Kind, wie zul je later zijn?

Elke vader en moeder vraagt zich dat af bij een pasgeboren kind. Wat zal er gebeuren? Wat zal je overkomen? Wat zul jij doen? Wie zul jij worden? Komt er onheil op je pad of geluk? Zo zijn we ooit allemaal begonnen aan ‘de reis van je leven’. En als het goed is, vind je op die reis mensen op je pad die je de weg wijzen, van wie je wijzer wordt. De viering neemt ons in spelvorm mee op reis met Tobit en Tobias en vertelt daarnaast ervaringen op reis van de jongeren van de werkgroep.Een viering die vragen stelt over de richting die ieder van ons gaat en wil gaan, waarbij de teksten omlijst worden door liederen waarin het thema al zingend tot uiting komt. Het Museumkoor en de Kindercantorij zingen voor en met de kerkgangers o.l.v. Marco Mosk, begeleid door organist Driest Post en Gerard Gerritse op contrabas. Vanaf 10:15 uur worden de liederen geoefend.

De viering begint om 10:30 uur. Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid om na te praten.zondag 6 maart

Stiltewandeling

BERGEN - ‘Stilte is als ademhalen’, schreef Joost Zwagerman bij de voorbereiding van zijn tentoonstelling Silence out loud in Kranenburgh. In navolging organiseert de culturele buitenplaats in Bergen een stiltewandeling door het Bergerbos. Onder leiding van Marjolein Themmen wordt het langzaam stil in je hoofd.

‘Even wandelen met je ogen dicht, een natuurcadeautje ontvangen en luisteren naar de stilte tussen de geluiden’, zo vat Themmen het samen. Na de wandeling is het museum geopend. Bezoekers kunnen daar verschillende facetten van de stilte beleven. Joost Zwagerman onderscheidde onder andere de witte stilte, religieuze stilte en landschappelijke stilte. Maar ook noodgedwongen stilte.


Verstilde vorm van een boom tijdens de stiltewandeling door het Bergerbos

De wandeling duurt anderhalf uur en begint en eindigt bij Kranenburgh.
Kosten € 4,50 (excl. museumbezoek). Minimaal aantal deelnemers: 10. Kinderen onder de 12 jaar gratis onder begeleiding van een volwassene.
Aanvang: 11:00 uur. Reserveren: Podium@kranenburgh.nl.zondag 6 maart

Lentewandeling

Voel de aankomende lente in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - De lente is in aantocht, het broedseizoen is begonnen. Tijd om naar buiten te gaan! De vogels fluiten hun mooiste lied en de insecten komen uit hun schuilplaatsen. Laat je inspireren door de knopjes aan de takken en het frisse ontluikende groen. Wandel samen met de gids van Staatsbosbeheer door de duinen van Schoorl.

Laat je meevoeren door zijn verhalen en wetenswaardigheden over het voorjaar en het gebied. Kom je een kijkje nemen?


Staartmees

De vroege voorjaarswandeling begint om 11:00 uur en duurt ruim 2 uur. De kosten zijn € 6,- p.p. Aanmelden bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, telefoon 072 509 3352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.zondag 6 maart

Indoor braderie

LUTJEWINKEL - De Huyskamer organiseert van 12:00 uur tot 16:00 uur een nieuw indoor braderie. Voor iedereen die iets leuks wil presenteren. Haken, breien, kaarten maken, taarten bakken enz…Een tafel huren kost € 4,00, dit is inclusief 2 consumpties.
Bezoekers betalen € 2,00 entree, dit is goed voor 1 consumptie
Opgeven bij de Huyskamer, 0224-228 293.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zondag 6 maart

Nestkast timmeren en pimpen

SCHOORL - Help de vogels aan een beschut plekje of een huisje voor hun nest! In strenge winters schuilen de vogels en houden ze elkaar warm in een nestkast. In de lente gaan ze op zoek naar een geschikte plek voor hun eitjes. Samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer kun je om 13:30 uur zelf een nestkastje timmeren in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Eventueel geef je het daarna een leuk kleurtje. Ben je 8 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn € 10,00 per kind. Informatie over het onderhoud en de beste plek om je nestkast op te hangen, krijg je mee.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 - 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.zondag 6 maart

Koren Festival

’t VELD - De Havenstraat-Zangers uit Zijdewind organiseren voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn een Koren Festival. Het evenement is in Partycentrum De Vriedschap en begint om 13:30 uur en de toegang is gratis.

Voor dit Koren Festival zijn ook een aantal koren uit de omtrek uitgenodigd.
Naast de Populaire Havenstaat-Zangers komen ook de Koren Westfries Plezier uit Bovenkarspel en SchalmSmart ui Westwoud hun muzikale klanken ten gehore brengen.
In de Pauze zal het koor van Esdégé Reigersdaal een prachtig optreden verzorgen

Onder het genot van een hapje en een drankje kan de hele middag genoten worden van alle soorten muziek van nu en uit vroegere jaren. De Havenstraat-zangers nodigen iedereen uit om kijkje te komen nemen.
zondag 6 maart

Nestkast timmeren

WIERINGERWERF - Natuurvereniging Wierhaven is op zoek naar jonge natuurliefhebbers, die het leuk vinden om hun eigen nestkastje te komen timmeren! Dit gaan kan bij Zorgboerderij Dijkgatshoeve, Noorderdijkweg 24B.Om 14:00 uur word je ontvangen met een glaasje limonade om vervolgens flink aan de gang te gaan. Rond 16:00 uur ben je in bezit van een prachtige nestkast en tevens neem je een mooie herkenningskaart met te verwachten soorten mee naar huis. Uiteraard krijg je ook wat tips over het plaatsen van je nestkast.

Lijkt jou het leuk om je eigen nestkastje te komen maken, meld je dan nu aan door het sturen van een e-mail aan educatie@wierhaven.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Deelname kost € 5,00 voor jeugdleden van Natuurvereniging Wierhaven. Niet-leden betalen € 7,50. Prijs is inclusief consumptie, herkenningskaart en nestkast.zondag 6 maart

Young Piano Masters

ANNA PAULOWNA - In het kader van de serie “Young Piano Masters” in de Keesschuur, Middenweg 9b, treden twee jonge musici aan in de Keesschuur. Pianist Remon Holsbergen en Cellist Melle De Vries verzorgen het concert.

Remon Holsbergen
vertolkt werken uit het piano solo-, kamermuziek-, en orkestrepertoire. Hij heeft een voorliefde voor het klassiek/romantische. Maar ook werk van moderne en hedendaagse componisten vertolkt hij graag.
Remon presenteert graag zelf zijn recitals, hij houdt van contact met het publiek.Melle de Vries speelt al vanaf zijn 4e jaar cello.
Hij kreeg les van Jan Ype Nota, aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Later kreeg hij lessen bij Jîrî Prechal.
In 2008 werd hij toegelaten op de School Voor Jong Talent in Den Haag, daar volgde hij lessen bij Lucia Swarts

Het concert begint om 14:00 uur. De toegang is € 10,00. Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats.zondag 6 maartHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 6 maart

Concert Maarten Koningsberger

BERGEN - Maarten Koningsberger zingt hoofse liederen in Kranenburgh, Hoflaan 26. Het concert begint om 15:00 uur met een korte inleiding van Koningsberger.

In vroeger eeuwen hadden de koninklijke hoven in Europa muzikanten in dienst. Die zongen liederen, veelal begeleid door een klavecimbel, luit of teorbe, een daaraan verwant snaarinstrument. Die muziek klinkt opnieuw in Kranenburgh. Toonaangevend bariton Maarten Koningsberger staat op het podium, samen met studenten. Het concert maakt deel uit van de serie Meester & leerling.Het programma omvat muziek uit de tijd van Shakespeare, zestiende eeuw liederen uit Groot-Brittannië, Italië en Frankrijk: Purcell, Dowland, Byrd, Lanier, Frescobaldi en Strozzi. Thérèse de Goede en Alessandro Pianu bespelen de klavecimbel. David Mackor neemt de luit en teorbe voor zijn rekening.

De toegang is € 15,00; Vrienden/KCB € 10,00. Kaarten o.v.v. naam, tel. en aantal personen: podium@kranenburgh.nl.maandag 7 maart

Informatieavond kwetsbare ouderen en vluchtelingen

HIPPOLYTUSHOEF - De gezamenlijke kerken van Wieringen orgniseren, in samenwerking met de Stichting Present, Vluchtelingenwerk en het lokale taalteam, een informatieavond over kwetsbare ouderen en vluchtelingen. De avond is in Dorpshuis Hippo en begint om 20:00 uur. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar!

In onze dorpen waar mensen elkaar nog groeten en waar nog een zekere mate van sociale controle heerst, zou een zorgzame samenleving kansrijk moeten zijn. Helaas blijven ook in onze dorpen op Wieringen de meest kwetsbare ouderen vaak verstoken van hulp. In onze dorpsgemeenschappen heerst nog een zekere gemoedelijkheid. Prettige omgangsvormen en sociale harmonie leiden echter niet per definitie tot hulp voor ouderen die daar behoefte aan hebben. Onze dorpsbewoners ontvangen weliswaar meer “informele hulp” naarmate ze ouder worden, maar 40 procent zegt meer hulp nodig te hebben. De informele hulp, die vroeger burenhulp zou zijn genoemd bereikt de meest kwetsbare, hoogbejaarden met een laag inkomen maar mondjesmaat. Zij krijgen minder hulp dan ouderen met een gemiddeld of hoog inkomen en geven vaak aan dat zij geen behoefte hebben aan hulp van anderen. Deze combinatie zou kunnen duiden op sociaal isolement. Stichting Present heeft ervaring met deze moeilijk te vinden hulpvraag. Een praktische aanpak kenmerkt daarbij hun werkwijze. Zij werken met vrijwilligers, werken samen met maatschappelijke organisaties. Present heeft in Hollands Kroon een team dat wordt aangestuurd door professionele coördinatoren.

Ook de vluchtelingen die statushouder zijn geworden en in onze dorpen wonen, hebben hulp nodig. Vluchtelingenwerk komt deze avond vertellen over de mogelijkheden van hulp en welke rol vrijwilligers daarin kunnen spelen. Op Wieringen wordt de laatste jaren door een team van vrijwilligers taalles gegeven. Een zeer praktische vorm van hulp. De taallessen worden ook gegeven in de omliggende gemeenten zoals Schagen en Den Helder. De reistijd kan een belemmering zijn, vandaar dat ook in onze dorpen waar vluchtelingen wonen een taalmaatje zeer handig is. Op de informatieavond zal een taaldocent die veel ervaring heeft komen vertellen hoe dat werkt.maandag 7 maart
dinsdag 8 maart

dinsdag 8 maart

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 8 maart

Vrouwendag

WIERINGERWERF - Hollands Kroon viert Internationale Vrouwendag in de Cultuurschuur. Het thema is dit keer ‘Verbinden’, stilstaan bij het vrouw zijn en het creëren van verbondenheid. Het is de werkgroep opnieuw gelukt een aansprekende invulling aan de avond, te geven. De Cultuurschuur is de plek bij uitstek om u te laten proeven van een divers palet aan activiteiten. Als entree wordt een bijdrage in de vorm van een hapje voor vier personen gevraagd, wat zal worden genuttigd tijdens het buffet.

Wieringen vierde in 1986 haar eerste Internationale Vrouwendag, waar aandacht was voor de strijdpunten, rechten en hoe vrouwen het verschil kunnen maken, zowel thuis, maatschappelijk als op het werk. Ieder jaar blijkt opnieuw dat er aandacht voor vrouwenrechten nodig is, denk aan de recentelijke gebeurtenissen in Duitsland. Maar zo zijn er mondiaal meerdere ontwikkelingen waar de rechten van vrouwen worden genegeerd of waar zelfs weinig of geen vrouwenrechten zijn.

Ieder jaar op 8 maart staat de organisatie Internationale Vrouwendag stil bij de rechten van de vrouw. De denkbeelden van Clara Zetkins, een vrouw van het eerste uur, die strijdpunten onder de aandacht bracht waar vrouwen ook in de huidige tijd nog mee bezig zijn. Haar denkbeelden zijn nog altijd levend. In de begin jaren van de viering was de verbetering van vrouwenrechten, vooral het vrouwenkiesrecht, het doel. Tegenwoordig wordt vrouwendag veelal georganiseerd rond een speciaal thema zoals 'tegen geweld' of ' voor gelijke behandeling'. Hollands Kroon viert deze specifieke dag dit jaar met het thema Verbinden.

Ook Amnesty brengt tijdens Internationale Vrouwendag een thema onder de aandacht en verzameld daarvoor handtekeningen. Dit jaar staat de Turkse advocate Eren Keskin centraal. Zij is een prominente Turkse advocate en verdedigt mensen die om politieke redenen worden vervolgd. Met andere vrouwelijke advocaten biedt ze juridische bijstand aan vrouwen die te maken hebben met seksueel geweld in detentie. Inmiddels werden door de Turkse autoriteiten al meer dan honderd juridische procedures tegen haar aangespannen. Momenteel een zaak vanwege een toespraak waarin zij de autoriteiten ter verantwoording riep voor de dood van een 12-jarige jongen tijdens een militaire actie. Amnesty vraagt de autoriteiten van Turkije om Eren Keskin niet vast te zetten en haar werk voor de mensenrechten niet te hinderen.

Het programma start om 17:30 uur met een inloop, om 18:00 uur gaat het lopend buffet open, gevolgd door twee workshops. Om deel te nemen aan het buffet wordt een hapje voor vier personen gevraagd. De workshops bestaan uit een filmdocumentaire en discussie en een Female Hip Hop voor alle leeftijden, door Dansschool Dazzling. Rondom de workshops is er volop gelegenheid tot ontmoeten en verbinden. De bijeenkomst wordt ondersteund door diverse regionale Vrouwenorganisaties, waaronder de Vrouwen van NU, KVG en Soroptimistclub Wieringerland.

De werkgroep bestaat uit Marjan Kool, Tineke Hoekstra, Hennie Helsloot en Erzsébet Thomasse. De werkgroep is bereikbaar via het e-mail adres henniehelsloot@hotmail.com of m.kool@quicknet.nl met telefoonnummer 06-12600898. Aanmelden niet verplicht, wel gewenst. Op de Facebookpagina leest u het laatste nieuws.
woensdag 9 maart

Cursus hardlopen

WIERINGERWERF - Je kunt samen met Atletiek Vereniging Wieringermeer een (nieuw) begin maken met hardlopen. Vandaag is de aftrap van de nieuwe Yakult Start to Run. In samenwerking met de Atletiekunie en Yakult als sponsor, wordt Start to Run programma aangeboden. Enthousiaste en gediplomeerde trainers staan klaar om de beginselen van het hardlopen bij te brengen. In 7 weken tijd brengen zij je op een zodanig niveau dat je minimaal 25 minuten aan een stuk kunt hardlopen.

Als je wilt beginnen met hardlopen, is de stap om dit te doen vaak groot. Door nu samen met tientallen andere beginners te starten is de drempel lager dan ooit en daarbij is het een stuk gezelliger.

Yakult Start to Run is:
Gezellig, leuk en sportief ontspannen door inspanning. Op zeven woensdagavonden om 19:00 uur krijg je training van gekwalificeerde trainers. De trainers geven je een goede basis met zowel theorie- als praktijkoefeningen. Na zes weken ben je in staat om minimaal 25 minuten achter elkaar te kunnen hardlopen. Een doel wat goed haalbaar is.

Je kunt je aanmelden via de site www.yakultstarttorun.nl; hier vind je nog meer informatie.

Kosten:
Voor de Yakult Start to Run cursus betaal je eenmalig € 49,50 hiervoor ontvang je:
- Deskundige en professionele begeleiding met tips over lopen, kleding en blessurepreventie
- Een functioneel hardloopshirt
- Het start to run magazine boordevol tips en weetjes
- Drie edities van het tijdschrift Runner’s World
- App met Running Coach voor je huiswerk trainingen

Trainingslocatie:
De trainingen vinden in het algemeen plaats op de atletiekbaan van AV Wieringermeer,
Dr. Tamsmalaan 2, Wieringerwerf. Hier zijn tevens douche- en kleedmogelijkheden.
De trainingen beginnen op woensdagavond 9 maart 2016 om 19:00 uur.

Voor alle overige informatie kun je ook terecht op de site van AV Wieringermeer.
www.avwieringermeer.nl of mail naar: herman@avwieringermeer.nl.woensdag 9 maart

Bijeenkomst voor familieleden van cliënten GGZ

SCHAGEN - Is uw broer, moeder, man, kind of vriendin in behandeling bij GGZ Noord-Holland-Noord? Dan bent u als familie of naastbetrokken van harte welkom bij de bijeenkomst 'Familie betrekken bij behandeling en herstel'. De bijeenkomst is van 19:30 - 22:15 uur in Schagen. U bent van harte welkom!

Programma

Tijdens de bijeenkomst wordt besproken wat de Cliënten en Familie Medezeggenschapsraad (CFM-raad), de familievertrouwenspersoon of de klachtencommissie voor u kan betekenen tijdens de behandeling van uw familielid of naastbetrokkene.
Enkele van onze behandelaren (psychiaters, managers en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen) stellen zich aan u voor en vertellen over de wijze waarop wij familie betrekken bij de behandeling.
Na de pauze is ruim gelegenheid om uw vragen te stellen en om in gesprek te gaan met een van de sprekers. De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de themagroep Familie van de CFM-raad, die de belangen van familie en naastbetrokkenen van cliënten van GGZ Noord-Holland-Noord behartigt. Door uw ervaringen te delen, kan de CFM-raad u beter vertegenwoordigen en informeren. We zien u graag op 9 maart a.s.!

Praktische informatie en aanmelding
Familiebijeenkomst 'Familie betrekken bij behandeling en herstel' van 19:30 - 22:15 uur (deur open: 19:15 uur). Voor familieleden en naastbetrokkenen van cliënten van GGZ Noord-Holland-Noord.

Locatie: GGZ Noord-Holland-Noord, Piet Ottstraat 2, 1741 NX in Schagen
Aanmelding: U kunt zich tot 29 februari 2016 aanmelden via www.ggz-nhn.nl/familiebijeenkomst.donderdag 10 maart
donderdag 10 maart

Amsterdamse grachten bij KVG Wieringermeer

WIERINGERWERF - Het katholiek Vrouwengilde Wieringermeer houdt om 19:30 uur een ledenavond in café Bij de Buren te Wieringerwerf. De gast van deze avond is René Valensa. Tijdens zijn lezing wordt een "virtuele" wandeling gemaakt langs bekende en minder bekende Amsterdamse grachten.

Van vele plaatsen en gebouwen wordt de zichtbare en onzichtbare geschiedenis verteld aan de hand van prachtig beeldmateriaal. Anekdotes die tijdens een rondvaart niet belicht worden zullen uitgebreid en met veel hilariteit aan de orde komen. Het zal een nieuwe, verrassende kijk geven op de eeuwenoude Amsterdamse grachtengordel, behorende tot het Unesco Werelderfgoed.

Ook niet-leden, met inbegrip van heren, zijn van harte welkom. Voor hen is de entree € 3,00.

Bij voldoende belangstelling start het KVG in het nieuwe seizoen met een derde leesgroep.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Tinie Kaptein, tel. 0227 581602.donderdag 10 maart

Keezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.
De laatste keezavond is op 7 april.vrijdag 11 maart

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel. Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 8 jaar en duurt 1,5 tot 2 uur.Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl/nachtwakerschoorl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10:00 - 19:00 uur.vrijdag 11 maart

Nachtdieren; lezing en excursie

Een presentatie over en speuren naar nachtdieren

SCHOORL - Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen voor een leerzame lezing over onze nachtdieren en een avontuurlijke wandeling door de duinen van Schoorl.

Overdag houden ze zich schuil, maar in de schemering worden veel dieren actief. Na een presentatie over de leefwijze van diverse nachtdieren in de Schoorlse Duinen ga je naar buiten voor een spannende wandeling in het donker. Goed luisteren of je een bosuil (foto) hoort krassen of een egel ritselen! Een leuke excursie voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
De wandeling start om 20:00 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Aanmelden kan online via de website www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Toegang is gratis.vrijdag 11 maart

Scott Deroue bij Motorclub MIOS

ANNA PAULOWNA - Motorclub MIOS organiseert voor leden en andere belangstellenden een clubavond met een presentatie van het Tsingtao team met het grote Nederlandse wegracetalent Scott Deroue. De avond is in het MIOS clubhuis, Zoutpad 1 en begint om 20:30 uur.

Na het behalen van de Moto3 titel in het British Superbike in 2015 is er hard gewerkt aan de voortzetting van de carrière van het wegracetalent Scott Deroue en eind 2015 heeft hij een overstap gemaakt naar de British Superstock 600 klasse.

Er is een overeenkomst tot stand gekomen tussen Deroue, de coureur uit Nijkerkerveen , en het Britse Tsingtao MV Agusta Team. Het Tsingtao (Chinese biermagnaat) MV Agusta team bestaat komend seizoen uit een Superstock Team met Scott Deroue en Wayne Ryan en een Supersport Team met de Britse rijders Jake Dixon en Joe Collier.vrijdag 11, zaterdag 12, zondag 13 en zaterdag 19 maartHet verhaal
Taxichauffeur Leo de Wit (Hans Schuit) is getrouwd.……. met twee vrouwen(Tilly Schaafsma-Leguit en Marieke v.d. Woude.) Dat gaat allemaal heel goed, totdat hij de held gaat spelen. In het park redt hij een oude dame die wordt beroofd. Helaas slaat het oude vrouwtje met haar handtas de verkeerde op het hoofd en Sjaak belandt in het ziekenhuis. Half verdoofd geeft hij twee huisadressen op. Oei, foutje! Sjaak heeft zijn dames dan heel wat uit te leggen. Aan die twee nieuwsgierige rechercheurs (André Bezuijen en Saskia van Leeuwen-Nolten) trouwens ook, maar zijn vriend Koos (Jasper Groot) helpt hem wel even……….toch? En die excentrieke bovenbuurman (Nick Schellinger), komt hij het huis inrichten of maakt hij het nog erger?

Reserveren en kaartjes kopen kan via website www.kna1927.nl. Het is ook mogelijk kaartjes in de voorverkoop te halen bij Dorpshuis Prins Maurits en Juwelier Leguit.zaterdag 12 maart


Plantjesactie Toneelvereniging Succes


HIPPOLYTUSHOEF - Toneelvereniging Succes gaat zoals ieder jaar met plantjes langs de deuren om de kas te spekken.


Leden van Succes starten om 10:00 uur met de verkoop van de bolplantjes Tête-à-Tête in Hippolytushoef. Ze kosten € 2,00 per stuk of drie voor € 5,00.


Voorstellingen afgelast
De voorstellingen van het toneelstuk Feeks, die op 2, 8 en 9 april op het programma stonden, gaan wegens onvoorziene omstandigheden niet door.
zaterdag 12 maart
zaterdag 12 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De vierde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 30 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 12 maart

Voorjaarsconcert fanfare Samen Voorwaarts

WAARLAND - De tweede zaterdag van maart is het zoals elk jaar weer tijd voor het voorjaarsconcert van fanfare Samen Voorwaarts. Dit keer in het Dorpshuis in Waarland aan de Kerkstraat. De aanvang is 20:00 uur.

Dit keer is het thema Jong Talent. Een fantastisch lokaal talent is uitgenodigd om met het orkest te soleren, Astrid Boekel uit 't Veld. Een bijzondere mogelijkheid om nu naar haar te komen luisteren voordat dit unieke talent straks alleen maar op grote podia staat. Astrid Boekel studeert Klassiek saxofoon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Daarnaast presenteert Samen Voorwaarts de jonge talenten in het orkest, Junior Stars. Voor Junior Stars het eerste optreden in deze bezetting buiten 't Veld. Afgelopen voorjaar is gestart op RKBS De Marinx in ’t Veld met een gezamenlijk muziekproject voor leerlingen van de groepen 5 en 6. Drie vrijdagochtenden liet dirigent Bert Ridder de leerlingen kennis maken met de blaasmuziek in de klas. Hierna werden de leerlingen gratis proeflessen aangeboden. Maar liefst 22 leerlingen hebben daar gebruik van gemaakt en een klein concertje gegeven net voor de zomer bij Maria Mater. Na de zomervakantie zijn een aantal leerlingen gestart, die vanaf december in Junior Stars zijn ingestroomd. Een eerste kerstoptreden bij De Marinx en in de Martinuskerk en nu dus voor het eerst ook buiten ’t Veld.De afgelopen tijd is er hard geoefend op het programma. Het gaat een bijzonder programma worden. Voor de pauze starten de jonge talenten van Junior Stars. Daarna gaat Samen Voorwaarts verder met een concert mars en een mooi Corale. Vervolgens het drie delige werk The Heather Ridge Sketches van Stephen Bulla, een concertwerk dat Samen Voorwaarts voor het eerst heeft uitgevoerd tijdens het West-Friesland festival van afgelopen november. Daarna Rapsodie Occitane. Een prachtige solo voor Alt Saxofoon en orkest van Maurice Faillenot speciaal gearrangeerd door dirigent Bert Ridder met als soliste Astrid Boekel.

Na de pauze gaat het orkest min of meer internationaal op reis met “The Last of the Mohicans” (uit de gelijknamige film) “Highlights from Joseph” (muziek uit de musical Joseph) het alom bekende en gevoelige “Don’t Cry for me Argentina” uit de musical Evita. Vervolgens naar Afrika met “the African Connection” en tenslotte “Chan Chan” op Cuba van the Buena Vista Social Club.

Rond het voorjaarsconcert is voor de jaarlijkse donateursactie. Deze weken valt de envelop weer in de brievenbus. In deze envelop zit dit keer een bijzondere verrassing. De envelop bevat een kaart die u kunt inleveren op het voorjaarsconcert waarmee u kans maakt op een exclusief optreden van ons feestorkest “De Vrolijke Noot”.zaterdag 12 maart

Cabaret en muziek

OUDE NIEDORP - Toneelvereniging Molière organiseert een gezellige avond in het dorpshuis.


Tom Schotten

De Langedijker cabaretier Tom Schotten geeft een try out van zijn nieuwste voorstelling.
Na de pauze is er een optreden van de bekende band “Bad Habit”, die al een aantal jaren het “bal na” bij de toneelvereniging tot een feestje maakt. Ze spelen 60-er en 70-er jaren muziek, maar ook voor recenter werk draaien ze hun hand niet om.


Bad Habit

De entree is gratis en de avond start om 20:00 uur.zaterdag 12 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavonden zijn op 16 april en 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 12 maartzondag 13 maart
zondag 13 maart

Zwerftocht door de duinen

DEN HELDER - U kunt samen met de gids van Landschap Noord-Holland een zwerftocht maken in de Grafelijkheidsduinen. De duinen vormen het meest gevarieerde natuurgebied van ons land. De variatie aan planten en dieren is enorm. Dat geldt ook voor de Grafelijkheidsduinen.

Wellicht krijgt u een duinkonijn te zien of misschien wel een vos. Ook bijzondere planten komt u, zoals het strandduizendguldenkruid of het duizendknoopfonteinkruid. Zo’n beetje in het midden van de Grafelijkheidsduinen ligt een meertje, de Harmplas genaamd. Met wat geluk ziet u daar de bijzondere geoorde fuut of de schuwe dodaars. In de struiken rond het meertje is vast de roodborsttapuit al te zien, dus neem uw verrekijker mee! De zwerftocht duurt zo’n 2 uur, pas kleding en schoeisel aan aan het weer van die dag.


Dodaars - foto Gerard Bos

Tijd: 13:00 - 15:00 uur.
Vertrekpunt: De parkeerplaats voor Fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein, Huisduinen.
Kosten: Volwassenen € 7,-, kinderen tot 12 jaar € 3,-. Beschermers betalen € 4,- en hun kinderen tot 12 jaar € 2,-.
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.zondag 13 maart

Open orkestrepetitie Ap-Art

ANNA PAULOWNA - Na de zeer succesvol verlopen orkest workshop wil Ap-Art iedereen die verhinderd was alsnog de kans geven te proeven van de leuke sfeer in het Pajama projectorkest. Daarom is er van 14:00 tot 17:00 uur een open repetitie.

De naam Musical Producties Ap-Art omschrijft precies waar het bij Ap-Art om gaat: Musicals maken in Anna Paulowna van een zo hoog mogelijk artistiek niveau! In oktober en november a.s. zal Ap-Art de 10e(!) musical op de planken brengen; The Pajama Game. Een echte feel-good musical die speelt in de het Amerika van de jaren 50. Deze musical zal worden ondersteund door het ‘Pajama-orkest’ onder leiding van Manuela van der Stelt. Het 'pajama-orkest' is een echt projectorkest.

Ap-Art is nog op zoek naar de volgende instrumenten: klarinet, trompet, bariton sax en melodisch slagwerk. Speel je één van deze instrumenten en was je niet in de gelegenheid om naar de workshop te komen, heb je deze workshop helemaal gemist, of twijfelde je nog? Dit is je kans!

Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je je aanmelden bij Carol Kelderman via carol.kelderman@gmail.com. Ook voor informatie kun je op dit email-adres terecht. Voor meer informatie: www.apartmusicals.nl.
Na inschrijving ontvang je alle informatie, de exacte locatie en de partituur van het stuk,dat die middag wordt gerepeteerd.zondag 13 maart

Maritieme Folk

OUDESLUIS - Vanuit drie windstreken komen drie folkgroepen naar Oudesluis voor een maritiem concert. Tien bevriende zangers en muzikanten, die elkaar tegenkomen op festivals, maar nooit eerder een gezamenlijk concert verzorgden op zo’n historische plek. Het concert is in het Cultuurkerkje Oudesluis, Noorderweg 15 en begint om 15:00 uur.

Uit het hoge noorden komt Stowaway, een trio dat woonachtig is in Appingedam en omgeving. Ze zijn al meer dan vijftien jaar onderweg in binnen- en buitenland. Het trio heeft een breed repertoire aan shanties, seasongs, worksongs en internationale folksongs. “Dutch Kingston Trio” was wel het mooiste compliment dat ze ooit eens kregen. Jan Huttinga, Willy Boon en Jaap Tholen zingen driestemmig en laten hun stemmen blenden tot de Stowaway-sound, al dan niet met begeleiding van een gitaar.

In het midden van Nederland ligt een oud stadje, dat bekend is om zijn Heksenwaag. Daar komt Seyl & Treyl vandaan, een enthousiaste groep uit Oudewater. Seyl is Oudhollands voor zeil. Treyl staat voor de tuigage, waaronder sterke stalen kabels. Net als hun naam is het repertoire afwisselend, Engelse en Nederlandse liedjes met veel eigen teksten op bestaande melodieën. De muziek kan zowel uitbundig zijn als serieus en altijd verbonden met het leven op en aan het water. Seyl & Treyl bestaat uit Janet van Diest (zang, accordeon), Jan Scholman (zang), Hilde Hegeman (zang, accordeon en fluit) en Arie Hellemons (zang, gitaar).

De leden van de derde groep wonen in de buurt van Oudesluis: Anna Paulowna en Den Helder. Three of Us, dat staat voor ‘drie van ons’. Willem de Graaf, Brigit van Tilburg en Daan Kooijman vonden elkaar in hun passie voor muziek maken, toen ze met z’n drieën een gastoptreden verzorgden tijdens het Liereliet festival in Workum (2012). In tegenstelling tot de Engelse naam, zingen ze vooral Nederlandstalige, zelfgeschreven nummers. De liedjes verhalen over het leven en de zee, de ene keer gevoelig, de andere keer met humor en soms: ‘ut-ken-nèt’. Ze begeleiden hun zang met gitaar, mandoline, concertina en percussie.

De entree is € 8,00. Info/reserveren: maritiemefolk3ofus@gmail.com.
maandag 14 maart

Voorlichting Respijtzorg voor mantelzorgers

HOLLANDS KROON - Het Mantelzorgcentrum nodigt u uit voor een voorlichtingsbijeenkomst over Respijtvoorzieningen in de buurt. De bijeenkomst voor mantelzorgers uit Hollands Kroon is van 14:00 - 15:30 uur. Mantelzorgers kunnen zich laten informeren over diverse vormen van respijt, want van even de zorg loslaten, krijgt de mantelzorger weer nieuwe energie.

De zorg die mantelzorgers geven aan iemand in hun naaste omgeving is voortdurend nodig. Mantelzorgers zijn doorbijters, maar om het zorgen vol te kunnen houden, om controle te blijven houden over hun zorgsituatie, verdienen zij zo nu en dan wat ruimte en rust om weer helemaal tot zichzelf te komen.

Bij aanmelding wordt u geïnformeerd over de locatie. De voorlichting gebeurt in samenwerking met Het Respijthuis Alkmaar.
Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl.
Kijk ook eens op onze website www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.maandag 14 maart
Over Anita Boom Van Doorn:
Het belangrijkst in mijn leven is de connectie, de verbinding en de versmelting met mijn eigen ziel. De bewuste adem is de adem met mijn ziel en via de bewuste adem, creëer ik Nieuwe Energie op aarde. En die Nieuwe Energie maakt heel veel mogelijk. Het helpt de mens te realiseren dat zij in wezen God is.
In 2007 bracht ik het Engelstalige boekje “Love. The Becoming of Me” zelf uit. Het is een boekje over de kunst van zelf liefde, uitgebracht als hardcover, met een mooie zachte zwarte cover en witte omslag.
In 2009 werd mijn boek “Leven in de Nieuwe Energie” uitgegeven door Uitgeverij Hajefa. Het boek handelt over het ongelimiteerde leven wat zich ontvouwt wanneer gekozen is voor de Nieuwe Energie. Ook leg ik uit wat Nieuwe Energie is en hoe het gebruikt kan worden in het eigen leven.
Eind 2015/begin 2016 zal mijn derde boek uitkomen: “Gelukkig met Geld. Overvloed door bezieling en zelf liefde”. Deze zal ook worden uitgegeven door Hajefa. Dit boek gaat over de betekenis van geld en hoe anders de creatie en de ervaringen met geld zijn vanuit bezieling.
Ik faciliteer mensen in binnen- en buitenland om in connectie te komen met hun eigen ziel, voornamelijk door middel van de bewuste adem.Inloopochtenden Wonen Plus Welzijn

HOLLANDS KROON - Wonen Plus Welzijn houdt in haar Servicepunten in de gemeente regelmatig inloopochtenden.

De inloopochtenden zijn in:
Nieuwe Niedorp
, de Trambaan op dinsdag 15 maart van 10:00-12:00 uur.
Anna Paulowna, Keijzershof op woensdag 16 maart van 10:00-12:00 uur.
Wieringerwerf, de Cultuurschuur op woensdag 16 maart van 10:00-12:00 uur.
Middenmeer, ANBO ruimte van het Posthuis op donderdag 17 maart van 10:00-12:00 uur.
Hippolytushoef, Parkzicht 11 op donderdag 24 maart van 10:00-11:30 uur.

Tijdens deze ochtend is een vrijwillige ouderen adviseur (VOA) aanwezig. De koffie en thee staat klaar en er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt vragen waar u wellicht al een tijd mee rondloopt stellen.

U hoeft geen lid te zijn van het thuisabonnement van Wonen Plus Welzijn en mocht u de vrijwillig ouderen adviseur willen raadplegen buiten de inloop om, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde Servicepunt: Anna Paulowna, 0223-535826, Hippolytushoef, 0227-591570, Wieringerwerf, 0227-600079, Nieuwe Niedorp, 0224-542660. De servicepunten zijn bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur op werkdagen.dinsdag 15 maart

Openbare fractievergadering VVD

ANNA PAULOWNA - Hierbij deel ik u mede dat de fractie van De VVD Hollands Kroon heeft om 20:00 uur een openbare fractievergadering. De vergadering zal plaatsvinden in het gemeentehuis aan de Verwachting.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
woensdag 16 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer zijn nog de volgende datums vastgelegd: 13 april en 11 mei, zelfde tijden en locatie.woensdag 16 maart

Omdenken voor mantelzorgers

ANNA PAULOWNA - Mantelzorgers zijn van harte welkom in Wijksteunpunt Keijzershoff aan de Vreedenhoff 66. Zij kunnen van 13:30 - 15:00 uur met andere mantelzorgers van gedachten wisselen.

Ziet u het soms even niet meer zitten als mantelzorger? Vind u dat het helemaal niet goed gaat? Door nét iets anders naar een alledaags probleem te kijken, door nét even anders in uw situatie te gaan staan, kunt u ontdekken wat er wel goed gaat. En dat geeft kracht.

Kleine veranderingen in uzelf kunnen grote impact hebben op uw omgeving en op de problemen waar u voorheen mee worstelde. Die kracht straalt u ook uit!
Hierover, en over nog veel meer, kunt u met andere mantelzorgers van gedachten wisselen.
Er zijn geen kosten aan verbonden, maar aanmelden is wel gewenst.

Voor meer informatie over deze activiteit of aanmelding kunt u bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223-747009 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl.
Kijk ook eens op onze website www.mantelzorgcentrum.nl voor meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.woensdag 16 maart

Zeilles op het Amstelmeer

WESTERLAND - Heeft u de Volvo Ocean Race 2015 gevolgd en wilt u ook leren zeilen? Bij WatersportVereniging Amstelmeer (WVA) kunt u leren zeilen in een open kielboot type Centauer. Deze boot en andere benodigdheden zoals een zwemvest worden beschikbaar gesteld door de WVA.De theorie voor beginners start vandaag met vijf lessen op woensdagavond in het clubhuis De Aak, De Haukes 2 te Westerland. Vanaf 26 april starten tien praktijklessen van twee uur waarin u zeilt op het Amstelmeer. Alle lessen worden gegeven door landelijk gecerificeerde CWO-zeilinstructeurs. De WVA is een bij het watersport verbond aangesloten vereniging.

Meer informatie en formulieren: www.wvamstelmeer.nl, 0223-632155 of opleidingenwva@gmail.com.woensdag 16 maart
vrijdag 18 maart

ATB clinic

WIERINGERMEER - Net als voorgaande jaren organiseert Stichting Meertour ook dit jaar weer een ATB Clinic in het Dijkgatbos. De clinic wordt gehouden voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar, dit jaar onder leiding van Maarten Beets, René van der Meij, Cindy de Vries en Michel Geertsma.

De eerste les vindt plaats om 16:30 uur op het parkeerterrein van het Dijkgatbos. De data die daarop volgen zijn: 25 maart, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april en 29 april.Tijdens de clinic krijgen de kinderen les in het omgaan met hun mountainbike, springen ze over obstakels en bedwingen ze enkele klimmetjes. Ook de kunst van het afdalen is na deze clinic geen geheim meer voor de kinderen.

Elk jaar is er weer veel animo voor dit evenement. De finale vindt plaats op zondag 8 mei, de laatste dag van de 30e RaboMeertour. De jeugd krijgt op deze dag de kans om hun kunsten aan het publiek te vertonen.

Voor inschrijving, meer informatie of vragen over de ATB clinic: www.stmeertour.com.vrijdag 18 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 april 15 april prijsuitreiking

zaterdag 19 maart

Open dag Woonzorggroep Samen

WARMENHUIZEN / ’t VELD - Woonzorggroep Samen opent haar deuren. Iedereen die eens kennis wil maken met de ouderenzorg en alles wat hiermee samenhangt, is van 10:00 uur tot 14:00 uur van harte welkom in Angelapark in Warmenhuizen en Maria Mater in ’t Veld.

Tijdens de open dag wordt het gehele producten- en dienstenaanbod van Samen uitgelicht. Er worden rondleidingen door de locaties gegeven, waarbij een (thuiszorg)appartement bekeken kan worden en er is een informatiemarkt waar mensen met al hun vragen over (thuis)zorg, wonen, welzijn, revalidatie en behandeling terecht kunnen. Ook wordt informatie gegeven over de veranderingen in de zorg, vrijwilligerswerk, mantelzorg en beroepen en opleidingen in de ouderenzorg. Daarnaast kunnen bezoekers onder andere hun bloed laten prikken op bloedsuiker en hun bloeddruk laten meten. In Maria Mater is gedurende de hele dag een demonstratie valpreventie en in Angelapark kunnen mensen gratis hun rollator laten keuren.

Het is tijdens de open dag in Angelapark niet mogelijk om een woning van de nieuwbouw Kleinschalig Wonen te betreden. Wel kunnen bezoekers de tuin bezoeken en om het gebouw heen lopen. Ook kunnen mensen die interesse hebben in een kamer bij Kleinschalig Wonen op de open dag een afspraak maken om de woning op een ander moment te bezichtigen.

Woonzorggroep Samen sluit met deze open dag aan bij de landelijke campagne ‘Open dag van zorg & welzijn’. Veel zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland openen op deze derde zaterdag van maart hun deuren voor het publiek.

Te bezoeken locaties:
Angelapark, Pastor Willemsestraat 2, 1749AP Warmenhuizen.
Maria Mater, Oranjelaan 59, 1735 HP ’t Veld.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.zaterdag 19 maart

Finale jeugdcross

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de finale van de jeugdcross

Het evenement is van 11:00 tot 15:00 uur. Beginpunt is bij de kampeeraccomodatie de Snipperweide aan de Noorderdijkerweg 23 te Wieringerwerf.zaterdag 19 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De vijfde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 35 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 19 maart
zaterdag 19 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619

De laatste klaverjasavond is op 16 april.zaterdag 19 maart

Pub Quiz

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag vindt er weer een Pub Quiz plaats in Café De Kasteleen.
Een team bestaat uit maximaal 4 personen. Inschrijven kan aan de bar en kost € 5,00 p.p.zondag 20 maart

Max at the Post Office

HIPPOLYTUSHOEF - Om de geboortedag van Wierings bekendste artiest/kastelein, Max Teeuwisse, alias Max Teawhistle te gedenken en gepast te vieren organiseren Valentine de Haan en Kenneth Stamp een evenement in The Post Office, de studio van fotograaf Kenneth Stamp in Hippolytushoef.Meer video’s van Max op de Informatiesite van Wieringen.

De organisatie op Facebook: ,,Voor iedereen die goede herinneringen heeft aan de jazz-boerderij bij Max in den Oever. Een middag vol beeld, geluid en oude verhalen ter herinnering aan Max Teeuwisse. Voor deze middag moeten we ons helaas houden aan een MAXimum van 50 a 60 man. Indien de belangstelling groter is zullen we een 2e Max middag organiseren.’’

Meer informatie op Facebook.zondag 20 maart

Buitenmarkt

SCHOORL - Buitencentrum Schoorlse Duinen organiseert een Buitenmarkt. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten. De markt is van 11:00-16:00 uur. De toegang is gratis en voor de activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Vrienden van Buitencentrum Schoorlse Duinen wordt deze dag aangeboden als dank voor hun financiële ondersteuning.

De tijd van binnen zitten is voorbij. De lente begint en dan gaat iedereen naar buiten! In en om Buitencentrum Schoorlse Duinen zijn tal van activiteiten. Bijvoorbeeld schilderen met natuurlijk materiaal, timmeren van een fantasiedier, schminken of je eigen broodje te bakken. Een leuke aanvulling is dat een preparateur laat zien hoe het in z’n werk gaat om een dier op te zetten.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl is geopend op maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00-19:00 uur.zondag 20 maart

Segway tour

SCHOORL - Tijdens de Buitenmarkt bij Buitencentrum Schoorlse Duinen uur is het om 10:15 mogelijk om voor de eerste keer dit seizoen een excursie te beleven op de Segway X2 (foto). De boswachter gaat tijdens deze tour met u mee en voorziet u van informatie over de duinen van Schoorl.

Vanaf april kunt u iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur op avontuur met de boswachter op de Segway X2. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland. Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kunt u op www.staatsbosbeheer.nl. De kosten voor deze unieke ervaring zijn € 69,50 euro p.p. U vertrekt vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.


zondag 20 maart

Jubileumconcert Bachcantatekoor

HIPPOLYTUSHOEF - Het Bachcantatekoor Hippolytushoef bestaat 12½ jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere uitvoering van de Johannes Passie (BWV 245) op zondag 20 maart aanstaande, van 15:30 tot 18:00 uur in de Hippolytuskerk.

Jan Schouten, al negentien jaar de koster van de Hippolytuskerk, “samen met mijn vrouw Mani, want alleen red ik het niet”, voegt hij eraan toe, raakt niet uitgepraat over al die jaren waarin hij het Bachcantatekoor heeft zien groeien en bloeien. Sinds de oprichting van de Stichting Geestelijke Muziek Hippolytuskerk op 23 december 2003 is hij erbij geweest.
Zichtbaar kan hij nu al genieten, zoals hij van alle voorgaande cantatediensten heeft genoten, want hij heeft ze alle negentien beluisterd. Indertijd zijn toenmalig ds. Henk Broer en dirigent Ellen Verburgt vanuit een vriendschap tot deze bijzondere samenwerking gekomen en jarenlang hebben zij als inspirerende initiatiefnemers de continuïteit bewerkstelligd.


Dirigente Ellen Verburgt en, in het midden zittend, Annelize Simonse - foto Remco Zwart

De verhelderende teksten van ds. Henk Broer, nu met emiraat, staan de koster nog goed bij. Al vond hij het soms jammer dat er niet nog meer gezongen werd, want dat is zo mooi. En wat een waardering voor het bestuur dat zich nog steeds met zo veel energie inzet. Het is toch heel bijzonder dat een groot componist als Bach mensen in deze tijd zo kan binden.

Een groot aantal zangers zingt al sinds de oprichting mee in het koor, zo ook sopraan Annelize Simonse. Zelf zegt Annelize dat ze het heel gewoon vindt en ontzettend trouw is, al moet ook zij erkennen dat er iedere keer wel heel hard moet worden gewerkt. “Ik ben al lang blij dat ik nog mee mag doen, het is zo fantastisch.” Annelize zong al samen met Henk Broer in het Helders Kamerkoor. Toen dat koor ophield te bestaan maakten zij samen hun opwachting voor Bach. “Ik ben een Bachvriendin voor het leven geworden”, aldus Annelize.

Van alle cantates die in de loop der tijd zijn uitgevoerd was het gehele Weihnachtsoratorium, dat verdeeld over drie uitvoeringen werd gebracht, een uitschieter. Dat vraagt om goede, professionele solisten. En vergeet het barokorkest Eik en Linde niet dat al die jaren de uitvoeringen heeft begeleid. “En waar kan dit beter geschieden dan in de mooiste kerk van Noord-Holland”, zo spreekt de koster trots.

Kaarten voor Johannes Passie zijn voor vijftien euro per stuk te koop bij De Wieringer Boekhandel, Kerkplein 27 in Hippolytushoef.
woensdag 23 maart

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in café De Kateleen, Nieuwstraat 26. De aanvang is 20:00 uur.

De hoofdprijs is € 115,-. (Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-).
Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,-.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie R. Beer 06-1017 0555.

De volgende bingo’s zijn op woensdag 13 april en 11 mei.donderdag 24 maart
vrijdag 25 maart

Nachtvolleybal

HIPPOLYTUSHOEF - HV Tonegido en VV Succes organiseren het traditionele Nachtvolleybaltoernooi. Voor de veertiende maal in successie zal dit toernooi weer openstaan voor de sportieve Wieringers.

Ploegen moeten bestaan uit minimaal zes personen. Er wordt gespeeld met gemengde ploegen. Dit houdt in, dat er per team minimaal twee vrouwen moeten meespelen.
Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid om te spelen in de prestatiepoule. Deze staat open voor ploegen met (oud) vollleyballers in de gelederen.
Het toernooi wordt verspeeld in de sporthal Wieringen.
Het toernooi start om 21:30 uur en rond 2:30 uur zal de finale gespeeld worden.

Ploegen kunnen zich tot vrijdag 18 maart inschrijven bij Geert Jasper tel. 592971, of 06 - 51666900.
De inschrijfkosten bedragen € 20,00 per team.


zaterdag 26 maart

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De zesde wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 40 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 26 en zondag 27 maart (eerste paasdag)

Paas Music Festival

BREEZAND - Het Paas Music Festival is back in town. Een grote feesttent, snackkraampjes en verschillende leuke plekjes om lekker te zitten op het plein bij Jongerenvereniging De Aap aan de Zandvaart.

De line up is rond en de kaarten gaan als warme broodjes over de toonbank. Op zaterdag treden DJ Jari Schilder, DJ Kai Beelen, Autique, Girls Love DJs en Sweet le Freak op. Een mengelmoes van verschillende muziekstijlen en heerlijke deuntjes. Perfect voor een mooie avond uit. Op zondag treden Zomer, Gerson Main, Jelle B, Fleur Raateland, DJ Marcel Meijer, Diss Nie Okay en FeestDJRuud op. Een zeer divers aanbod aan artiesten die ervoor zorgen dat de gehele dag leuke muziek te horen is. Bands, zangers, een zangers en dj’s zorgen voor een groot dorpsfeest in het hartje van Breezand dat leuk is voor jong en oud.


Alle artiesten

Kaarten zijn te koop via www.paasmusicfestival.nl. Toegang vanaf 16 jaar.

Openingstijden PMF: Zaterdag van 20:00 tot 2:00 uur. Zondag van 15:00 tot 02:00 uur.

zondag 27 maart (eerste paasdag)

Kroonconcert EnAccord Strijkkwartet

HIPPOLYTUSHOEF - Het EnAccord Strijkkwartet geeft een Kroonconcert in de Hippolytuskerk.

Het EnAccord Strijkkwartet bestaat uit Ilka van der Plas - viool, Helena Druwé - viool, Rosalinde Kluck - altviool en Maike Reisener - cello

Het strijkkwartet bundelt in zijn spel energieke overtuigingskracht, hoge technische kwaliteit en een grote muzikale beleving. Het kwartet sleept het publiek mee door dynamische en expressieve vertolkingen van prachtige meesterwerken uit het strijkkwartgenre. Met oog voor details en de partituur, uitgebalanceerde samenklank en levendige interactie. Hun programma bevat klassiekers van Franz Schubert, Erwin Schulhoff en Ludwig van Beethoven.Het concert begint om 15:30 uur.
Kaarten aan de ingang van de kerk of in de voorverkoop door overmaking van € 13,- per kaart, tot één week voor aanvang van het concert naar: SKAHippolytuskerk, Rabo 370354079.zondag 27 (eerste paasdag) en maandag 28 maart (tweede paasdag)

Paaseieren zoeken

SCHOORL - De Paashaas is gezien nabij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer! Zou hij paaseitjes verstopt hebben in het duin? Kom eitjes zoeken. Knutsel eerst je eigen mandje waarin je de eitjes kan verzamelen en ga daarna lekker naar buiten om te zoeken.

Kinderen t/m 12 jaar zijn van harte welkom in het buitencentrum.
De start is om 10:30 u, 12:00 u, 13:30 u en 15:00 uur.
De kosten zijn € 4,50 per kind, inclusief materiaal en limonade.
Vooraf aanmelden kan via de webwinkel www.staatsbosbeheer.nl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl is geopend op maandag t/m zondag van 10:00-17:00 uur. De toegang is gratis. Betaald parkeren tussen 10:00-19:00 uur.maandag 28 maart (tweede paasdag)NIEUWE NIEDORP - Traditiegetrouw wordt op tweede paasdag de Rabo-Paaspolderloop gehouden. Behalve hardlopen kan men ook een prachtige wandeling maken van ca 10 km.

De Paaspolderloop telt jaarlijks zo’n 900 deelnemers. Op alle afstanden zijn mooie prijzen te winnen en iedereen krijgt een herinnering.
De peuters en kleuters bijten samen met de Paashaas het spits af bij het hardloopprogramma met een loopje over 250 meter. Zij krijgen allemaal een verrassing.

Het schilderachtige dorp met zijn vele monumenten en landelijke omgeving leent zich ook uitstekend voor een prachtige wandeling. Deelnemers krijgen een wandelroute mee. U dient er wel rekening mee te houden dat sommige stukken van de route niet rolstoel, kinderwagen of buggy vriendelijk zijn.

Programma:
09:15 uur: Prins Maurits open voor inschrijving
09:30 uur: start wandelroute ca 10 km
10:00 uur: 250 meter-loopje met Paashaas en kinderen t/m 5 jaar
10:15 uur: 2 km wedstrijd
10:35 uur: prijsuitreiking 2 km voor de Prins Maurits
10:45 uur: 5 km wedstrijd
11:30 uur: 10 km wedstrijd (min leeftijd 16 jaar)
12:45 uur: prijsuitreiking Prins Maurits van de 5 en 10 km

Inschrijfgeld:
Loopje met Paashaas: gratis; 2 km: € 3,- (inschrijving, op de dag zelf)
5 en 10 km: jeugd 6 t/m 15 jaar € 4,- (voorinschrijving), € 5,- (inschrijving op de dag zelf)
5 en 10 km: 16 jaar en ouder € 5,- (voorinschrijving), € 6,- (inschrijving op de dag zelf)
Wandelroute: € 4,- p.p.
Klik hier om in te schrijven.

Parkeren kan bij Winkelcentrum Winkelhart of in de nieuwbouw De Veert. Ook is er een mogelijkheid om te parkeren achter de Aldi, dit dient echter voor 9:30 uur te gebeuren omdat de Dorpsstraat daarna afgesloten wordt.(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.


De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.vrijdag 1 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De datum van de laatste klaverjasavond is 15 april. Dan is ook de prijsuitreiking.zaterdag 2 april

Pleinfeest

WIERINGERWERF – Café Bij de Buren organiseert vandaag en morgen een pleinfeest in de feesttent op het Omtaplein.

Vandaag start het feest naar idee van Martine Bil onder het motto Mothers and daugthers be warned..the dirty daddies are coming.
The Dirty Daddies is een 7 koppige spektakelband die in hoog tempo een aaneenschakeling van hits op je af vuren.
Het begrip “ coverband “ krijgt een totaal nieuwe lading: iedere hit vloeit na maximaal één minuut al naadloos over in de volgende, alsof het ooit zo bedoeld was. De top 2000 die als een tornado over een meezingende, springende en hossende menigte dendert.
In drie jaar tijd is de band een begrip geworden in de wereld van festivals, dorpspleinen en feesttenten, met hoogtepunten op onder andere Concert at Sea, Zwarte Cross en de Nijmeegse Vierdaagse. Martine Bil is dan ook supertrots dat deze band op haar pleinfeest gaat optreden met veel nieuw materiaal en kun je ook een heel arsenaal aan CO2-kanonnen, confetti-explosies etc. verwachten.Aanvang 20:00 uur. Kaarten voor de zaterdag € 12,50 euro. Kaarten voor de zondag € 7,50. Weekend kaarten € 15,00.
Kaarten verkrijgbaar bij Bij de Buren en Primera in Wieringerwerf.zaterdag 2 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De zevende wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 40 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zondag 3 april

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is er van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal.zondag 3 april

Segway tour

SCHOORL - Iedere eerste zondag van de maand om 10:15 uur kunt u met de boswachter op de Segway X2 op avontuur door de Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.

Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang. Boeken kunt u op www.staatsbosbeheer.nl. De kosten voor deze unieke ervaring zijn € 69,50 euro p.p. U vertrekt vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Betaald parkeren tussen 10:00 en 19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl.zondag 3 april

Pleinfeest

WIERINGERWERF - Café Bij de Buren organiseert een pleinfeest in de feesttent op het Omtaplein. Popkoor Join’s Meeting treedt om 15:00 uur op in de feesttent. Daarna een optreden van de legendarisch band Blue Star, zeker bekend bij de generatie 70’s en 80’s.

Het koor uit de polder bestaat al 41 jaar en repeteert elke dinsdagavond bij de Buren onder leiding van Ymke Dalenberg.

Blue Star bestaat officieel niet meer, maar treedt nog regelmatig op. De band komt in de bijna originele bezetting. Ook met drummer Aldo, die speciaal wordt over gevlogen uit Italië voor dit optreden in Wieringerwerf.Aanvang 15:00 uur. Kaarten kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij Bij de Buren en Primera in Wieringerwerf.dinsdag 5 april
donderdag 7 april

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 7 aprilKeezen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer gekeezd in het Dorpshuis ‘De Oude Stal’. Doe je mee aan de competitie, dan kun je een wisselbeker winnen.

Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen bij voldoende belangstelling.
Aanvang 19:30 uur

Opgeven bij Emmy Does, vòòr dinsdag 19:00 uur, telefoonnummer 0224-213619.zaterdag 9 april

Mountainbike opstapdag

WESTERLAND - Sport Nu Westerland organiseert op zaterdag 9 april weer een gratis mountainbike opstapdag. Mountainbiken is voor een grote doelgroep, omdat iedereen op zijn eigen niveau kan presteren. Helemaal niet eng en moeilijk maar juist heel erg leuk! En dat wil Sport Nu Westerland iedereen laten ervaren tijdens de gratis mountainbike opstapdag.

Niet downhill (de berg af) en over grote keien crossen, maar gewoon lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht, de basistechnieken leren van het mountainbiken, conditie opbouwen, grenzen verleggen en natuurlijk veel plezier hebben.Hoe gaat het in zijn werk?
Sport Nu heeft voor iedereen een mountainbike met bidon, iedereen krijgt een helm op en een Sport Nu fietsjack aan. Vervolgens worden de mountainbikes afgesteld, wordt er uitleg gegeven over het gebruik van de mountainbikes en dan gaat de groep een klein uur met instructeur op pad. Binnen dit uur worden een aantal basistechnieken uitgelegd en uitgevoerd, zal je mooie mountainbike paadjes ontdekken én zullen hier en daar al wat grenzen worden verlegd. Belangrijk is de beleving van het mountainbiken en die ga je binnen dit uur ervaren.
Na afloop is er voor iedereen iets te drinken en kan er nog even gezellig worden nagepraat.

Aanmelden voor de gratis Mountainbike opstapdag kan via de website www.sport-nu.nl.
Sport Nu Westerland is gevestigd aan de Westerlanderweg 160 te Westerland. Telefoon: 0227-724501 of 06-53730319zaterdag 9 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De achtste wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 40 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.woensdag 13 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938. Tot de zomer is nog de volgende datum vastgelegd: 11 mei, zelfde tijden en locatie.woensdag 13 april


Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingoavond voor jong en oud in café De Kateleen, Nieuwstraat 26. De aanvang is 20:00 uur.

De hoofdprijs is € 115,-. (Bij opkomst van minimaal 65 personen een hoofdprijs van € 150,-).
Verder mooie prijzen als rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,-.
Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50 voor de super ronde € 1,00
Informatie R. Beer 06-1017 0555.

De volgende bingo is op woensdag 11 mei.vrijdag 15 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen.

Vanavond is ook de prijsuitreiking van de competitie.zaterdag 16 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De negende wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 45 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 16 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
De volgende bingoavond is op 7 mei.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zaterdag 16 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis `De Oude Stal`. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie. Na afloop een verloting met mooie prijzen. Aanvang 20:00 uur.

Opgeven bij Emmy Does, vòòr vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.vrijdag 22 april

Excursie Katholiek Vrouwengilde

WIERINGERMEER - Het Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer gaat op excursie naar het museum "De Speelgoedbank" in Avenhorn, waar speelgoed uit lang vervlogen tijden te bezichtigen is.

De kosten bedragen € 8,00 p.p. inclusief vervoer. Opgave bij Emmie Wouts, tel. 0227 602868.

Bij voldoende belangstelling start het KVG in het nieuwe seizoen met een derde leesgroep.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Tinie Kaptein, tel. 0227 581602.zaterdag 23 april

NeCap-Schelphorst competitie

WIERINGERWERF - De laatste wedstrijd van de NeCap-Schelphorst competitie start om 17:30 uur op het Schelphorst terrein.

De NeCap-Schelphorst competitie bestaat net als vorige jaren uit tien wedstrijden.


Foto Roberto Weber

De wedstrijd gaat over 50 ronden en is toegankelijk voor iedereen met een (basis) licentie van de KNWU. Deelname kost € 3,00 en men kan zich inschrijven bij de Meertour kar die zoals gewoonlijk op de startlocatie te vinden is.

Meer informatie? Ga dan naar de website www.stmeertour.com.zaterdag 23 april
zaterdag 30 april
donderdag 5 mei

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.zaterdag 7 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 11 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF- Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij starten in het Dorpshuis Hippo een brei- en haak café. Eenmaal per maand openen zij de deuren voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe hobby of inspiratie, gecombineerd met gezelligheid. Breien en haken is IN, het verzet de zinnen en is een creatieve bezigheid dat op elk niveau en op verschillende manieren kan worden uitgevoerd.

Het hoofddoel van het brei- en haak café is een gezellige ochtend. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hulp worden gevraagd aan mede-handwerksters. ,,Kunnen breien of haken is niet nodig, het enige wat moet is het meenemen van het eigen materiaal en eventueel een patroon. Al is een patroon meenemen niet noodzakelijk we hebben te kust en te keur prachtige handwerkboeken ter inzage, boeken waar je blij van wordt, voor de beginner tot gevorderde. Het gekozen patroon kan ter plaatse worden gekopieerd, zodat het mee naar huis kan’’, vertellen de initiatiefnemers.

Aanleiding tot de opening van het café is de Crochet Along (CAL) tentoonstelling tijdens Halloween in het Hippolytuskerk, mede georganiseerd door Gerdien Ottens. Crochet Along is een handwerkproject waarbij een groep mensen, waaraan iedere week een nieuw patroon wordt aangereikt, op eigen wijze invulling geven aan het werk. Zo ontstaan door een vast aangereikt patroon zeer verschillende uitvoeringen. ,,Dit is een ontzettend leuk project en eigenlijk ook evenement. Alleen al door de kleur verschillen en de interpretatie van het patroon, is ieder werk geheel anders. Je bent niet alleen aan het handwerken maar je legt ook contacten, je doet inspiratie op en het is een heerlijk tijdverdrijf. Ik denk dat door de tentoonstelling velen weer hun oude hobby hebben opgepikt of aan een nieuwe hobby zijn begonnen.’’De wijsheid hebben de initiatiefnemers niet in pacht en les wordt er ook niet gegeven. ‘We willen graag onze kennis overdragen en ook graag leren van anderen. Met onze kennis willen we handwerksters op weg helpen, zoals het leren lezen van patronen, een eigen versie van een patroon maken, breien met vier pennen of rondbreinaald, haken volgens het landelijke Crochet Along haakproject, de nu in een modern jasje gestoken maar tot een paar jaar terug nog de welbekende ouderwetse, wollen sokken en meer. Kort gezegd ideeën genoeg waarmee wij onze kennis willen delen en mensen willen enthousiasmeren voor handwerken’.

Het brei- en haakcafé is van 9:30 tot 11:30 uur. Kosten voor deelname bedragen € 5,= p.p., dit is inclusief koffie en een koekje. Reserveren is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.zaterdag 14 mei

Bridge Kroegentocht

HIPPOLYTUSHOEF - Bridgeclub Wieringen organiseert voor de achtste keer een kroegentocht langs horecagelegenheden in Hippolytushoef.

De Wieringer kroegentocht is in de eerste plaats een gezelligheidstoernooi, waarbij het ontmoeten van andere bridgers voorop staat. Er wordt dan ook niet met het spreekwoordelijke mes op tafel gespeeld. Deelnemers bezoeken zeven horecagelegenheden, waar steeds vier spellen worden gespeeld. Evenals vorige jaren worden twee spellen per tafel gespeeld. Zo ontmoeten de bridgers gedurende de dag veel andere mensen. Ook dit jaar is gekozen voor drie lijnen. Dan speelt iedereen tegen paren van ongeveer gelijke sterkte en hebben paren uit lagere lijnen kans op een leuke prijs.Deelname kost € 40,00 per paar. Daarbij is een kopje koffie in de eerste horecagelegenheid en een lunch in één van de zeven locaties inbegrepen. De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie, waarin ook de standen kunnen worden bijgehouden. Het bridgetoernooi begint op 14 mei om 10:30 uur in Partycentrum Concordia aan de Koningstraat 84-86 in Hippolytushoef. Daar is om ± 17:30 uur ook de prijsuitreiking. Inschrijven kan middels het inschrijfformulier, dat is te vinden op de website www.bissapp.nl. Voor wie aanmelden via het formulier niet lukt, kan dat ook doen door sturen van een email (bridgeclubwieringen@xs4all.nl) of telefonisch bij Siebrand Veenstra 0227-592354.

De inschrijving sluit bij het bereiken van het maximale aantal van 84 paren. Wie mee wil doen, wordt aangeraden om niet te lang te wachten met aanmelden, want vol is vol.zaterdag 21 mei
donderdag 2 juni

Plusgroep Wieringerwerf

WIERINGERWERF - De Plusgroep in Wieringerwerf vindt plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.dinsdag 9, woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 augustus

Huttendorp HippolytushoefKijk ook eens HIER voor tips op Wieringen!
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 AWD Style
€ 25.745,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Johan de Boer - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...