Barrel is Barrel, dat zegt eigenlijk genoeg
Uitgegeven op 10-01-2022 om 12:14  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Barrel is Barrel, dat is voor de insiders eigenlijk al voldoende informatie maar we begrijpen dat u graag wat meer wilt weten, dus vooruit. Deze wit zwarte gecastreerde kater heeft als geboortedatum: 01-01-2008. Maanden geleden in het asiel gekomen vanwege zijn gevoelens omtrent de gezinsuitbreiding van zijn baasjes. Vlak na de geboorte van de kleine leek het nog wel redelijk te gaan. Toch was al vrij snel duidelijk dat hij ernstig stress ondervond.

Zijn manier van uiten was door te plassen op plekken waar dat niet gewenst was. Op advies van de dierenarts werd blaasgruisdieetvoer ingezet, goed plan maar geen oplossing voor zijn probleem. Medisch gezien was er ook niets mis met de urine. Ieders humeur daalde tot een dieptepunt, dat van Barrel voorop. Hij ging ruzie zoeken met zijn zusje waar hij al jaren tevreden mee samenwoonde en bleef zelfs een paar nachten van huis. Dat laatste kwam de sfeer in huis wel ten goede maar was natuurlijk niet de bedoeling. Met een verdrietig hart werd besloten tot herplaatsing.

In het asiel zagen we een wat bijzondere kat, behoorlijk aanwezig en graag haantje de voorste. Samenwonen met andere katten is ingewikkeld. Vanwege zijn levensinstelling dat alles voor hem is (aandacht, eten, hij is dol op eten!) draait het regelmatig uit op ruzie. Een leven als single kat zou een goede optie zijn. Ergens tijdens zijn verblijf in het asiel is hij ziek geworden, het is niet helemaal duidelijk welke diagnose. Iets in zijn hersenen, de dierenarts dacht aan een ontsteking of een hersenbloeding? De behandeling was langdurig maar heeft wel resultaat gegeven hoewel er ook beperkingen zijn. Zo kan het zijn dat hij dwars door de waterbak loopt zonder het echt in de gaten te hebben. Zijn zicht is behoorlijk beperkt. En zijn brokjes eet hij op een vreemde manier waarbij alles wat buiten zijn voerbakje ligt, hij niet meer lijkt te herkennen als voedsel. Dit is opgelost met een zeer ruime voerbak, dat werkt tot ieders tevredenheid. Barrel heeft de neiging om rondes te lopen en is zo dol op eten dat hij nog weleens verkeerd hapt als je vingers bijvoorbeeld naar zachtvoer ruiken. Ook schroomt hij niet om een hapje van je broodje te nemen zo is de ervaring. Soms mag hij op dichte dagen even buurten in de keuken tijdens de lunch, vandaar dat we dat weten.
Hij heeft overigens blijvend medicatie nodig, 1x daags 1 tablet Prednoral 5 mg. Voor zijn ontlasting zijn licht verteerbare brokjes ideaal, Barrel doet het goed op Intestinal van Royal Canin.

Het was vast al duidelijk, Barrel is geen kindervriend. Hij kan ook blazen en uithalen, zo niet gezellig. Naar volwassenen is hij heel volgzaam en dat mag u letterlijk nemen. Dat geeft in de kattenkamer gelijk ook een dingetje want hij gaat zo achter je aan mee naar buiten, de gang op. Hij wil graag contact maar weet zichzelf ook prima te vermaken. Volgens de informatie is Barrel een hond gewend en dat ging goed. Tja, naar buiten. Volgens hem kan het prima, via een kattenluikje maar liever nog de deur open en dicht op verzoek (miauw-commando? maar feit is dat hij niet zo goed kan inschatten wat wel en wat niet gevaarlijk is hetgeen risico's met zich meebrengt. Een afgezette tuin is wellicht de ideale oplossing.

Bent u de juiste match en wilt u hem graag ontmoeten? Kom kennismaken; u bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!

Er is zelfs een rijm voor hem geschreven met als titel: Barrel 'de koning van het asiel'.
Zelf verzekerd loopt hij rond door de gang van het asiel
waar eigenlijk geen kat mag komen
we kwamen er achter dat het hem wel beviel.
Rondje hier, gezelligheid daar, een plek om van te dromen
gezellig op schoot op kantoor
Op den duur is het wel genoeg en wil hij er weer van door.
Mee eten met de lunch
hij spitst zijn oren 'hoor ik nou gecrunch?'
Ja hoor, hij hapt zo in je koekje of je vinger, het maakt hem niet uit
als hij maar kan eten verder interesseert het hem geen fluit.
Dat is niet waar, hij is wel lief
wil altijd in de buurt zijn, het is een echte hartendief.
Ook met balletje balletje weet hij wel raad
gaat er achteraan als een ware sportfanaat.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR executive Hybrid
€ 24.245,-

Toyota Yaris 1.0 Vtti Comfort airco
€ 7.895,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bus in de sloot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...