Vismarkt organiseert in samenwerking met de Rabobank vier RaboKidsdagen
Uitgegeven op 22-07-2005 om 08:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze zomer staan vier van de dertien themadagen van de VerseVismarkt in Wieringen in het teken van de kinderen. Op de zaterdagen 9 en 23 juli en 6 en 20 augustus organiseert de VerseVismarkt in nauwe samenwerking met de Rabobank (Wieringerland) namelijk de RaboKids dagen.

Het programma van al deze vier themadagen is in grote hoofdlijnen hetzelfde met als aantekening dat deze Rabokids dagen worden afgewisseld met levende muziek of een optreden van een modelleer clown.

De tweede van de vier RaboKids dagen is komende zaterdag (23 juli). Behalve dat de kinderen zich kunnen vermaken op een springkussen en kunnen laten schminken, zijn er ook leerzame demonstraties en vertellingen hoe het vissersleven in elkaar steekt. Zo zullen er demonstraties garnalenpellen, nettenboeten en een kookdemonstratie worden gegeven. Ook kunnen de kinderen middels een rondleiding over de haven bijvoorbeeld zien hoe in de visafslag de vis geveild wordt.
De tijden voor een rondleiding in de mijnzaal zijn 10.30 en 11.30 . Je wordt daarvoor opgehaald in de demohoek. De kids kunnen op spelenderwijs ook zelf een vleugje van de geur van het vissermanleven opsnuiven middels een speurtocht. In de demonstratiehoek bij de koelcel kunnen zij een monsterboekje halen met daarin allerlei opdrachten die te maken hebben met de visserij. En de modelleer clown is deze zaterdag ook te bewonderen met de mooiste creaties die hij kan maken met ballonnen.

Op alle vier de RaboKids dagen is ook verhalenverteller Mark Zijlstra van de partij. Deze ex-visserman die met zijn verteltheatershows "Zijlstra over Zee" en "De dood van een sprookjesverteller" al vele zalen aan zijn lippen kreeg, vertelt op de Rabokids dagen op zijn eigen humoristische wijze sterke vissersverhalen en ander visserslatijn. Je kunt Mark vinden in de marktkraam van de CIV.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota C-HR 18 Hybrid Bi-Tone Plus
€ 21.945,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bouw Schutsluizen 1930 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...