Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt, stamppot met visUitgegeven op 20-01-2016 om 00:49 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de havenkant. Het is echt stamppottenweer, dus deze week een lekkere, stevige stamppot met vis!
'Rucola stamppot met gebakken kabeljauwfilet'.
Ingrediënten:
800 gr-1 kg kabeljauwfilet
olijfolie om in te bakken
1 bol knoflook
400 g cherrytomaten
800 g kruimige aardappels
150 ml melk
75 g Parmezaanse kaas
150 g rucola
handje pijnboompitten
Bereiden
Snijd het bovenste kapje van de bol knoflook. Leg de bol knoflook op een stuk aluminiumfolie, schenk er een scheutje olie over en pak de bol in. Pof de knoflook in de oven in circa 20 minuten zacht.
Snijd een kruisje in de onderkant van de cherrytomaatjes. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en bak de laatste 10 minuten mee met de knoflook.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in vieren en kook in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Breng de melk aan de kook en roer door de aardappels. Druk de teentjes knoflook uit de bol, voeg toe aan de aardappels en stamp fijn met een pureestamper.
Roer de Parmezaanse kaas en rucola erdoor en breng op smaak met peper.
Strooi de bloem op een bordje. Snijd de kabeljauwfilet in vier gelijke porties, bestrooi met en beetje zout en versgemalen peper en wentel de kabeljauw door de bloem.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kabeljauw, afhankelijk van de dikte, in circa 6 minuten om en om goudbruin..
Schep de rucola stamppot op de borden, bestrooi met pijnboompitten, leg daarop de gebakken kabeljauwfilet.
De kabeljauwfilet is deze week in de aanbieding:
1 kilo kabeljauwfilet voor € 15.00 met gratis viskruiden !!
U kunt de kabeljauwfilet bestellen via onze
WEBSHOP of via
info@versevis.nl
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
bron recept: 24kitchen/eigen