Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 06-01-2016 om 21:30 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker het nieuwe jaar in.
Het kan nog net, maar allereerst nog de allerbeste wensen voor 2016!
We hopen dat u allemaal fijne dagen heeft gehad met veel gezelligheid en lekker eten!
Buiten is het wel koud maar gelukkig hebben we hier geen last van de ijzel. Hoe leuk het misschien ook even lijkt, het geeft voornamelijk veel overlast. Hier kunnen we gelukkig gewoon de weg op naar school, werk of de winkel!
De vissers zijn ook allemaal weer naar zee, het is dan wel koud maar met een ouderwetse lange onderbroek aan gaat het lang goed aan boord! Als de wind maar eens wegblijft.
Vanaf aanstaande zaterdag zijn we weer elke week geopend. De webshop is weer online, al is het assortiment wel wat aangepast aan het seizoen. De schol zit nu in de paaitijd, dus die laten we even met rust!
Voor het weekend geven we u graag een lekker recept met vis wat u kunt bereiden in de oven.
VISLASAGNE MET SPINAZIE
Ingrediënten (4 tot 6 personen)
500 gr zeewolffilet of kabeljauwfilet
500 gr geblancheerde spinazie
800 gr tomatenblokjes
5 dl bechamelsaus
100 gr geraspte belegen kaas
1 bosje basilicum
1 pak lasagnevellen (250 gram)
Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een vuurvaste schaal en vet deze in met olijfolie. Strooi tussen alle lagen door steeds wat zout en peper!
Leg een kwart van de tomatenblokjes op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen, daarop weer een kwart van de tomatenblokjes met verse basilicum. Vervolgens weer een laag lasagnevellen, verdeel hierover 4 eetlepels bechamelsaus en daarop de spinazie. Vervolgens weer een laag lasagnevellen, verdeel hierover weer 4 eetlepels bechamelsaus, verdeel daarop de vis. Vervolgens weer een laag lasagnevellen, daarop de overige tomatenblokjes en wat basilicum. Afdekken met lasagnevellen en daarop de overige bechamelsaus.
Plaats de schaal in de voorverwarmde oven in het midden op een rooster. Haal na 35 minuten de lasagne uit de oven en bestrooi met de kaas. Zet de oven op grillstand en gratineer de lasagne in 5 minuten.
Snij de lasagne in 4 of 6 stukken en leg op de borden. Garneer met een takje basilicum en serveer er een gemengde salade bij.
Eet smakelijk en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
*recept van stoves.nl