Dames Tonegido winnen eerste wedstrijd 2016
Uitgegeven op 03-01-2016 om 15:15  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Nadat het oude jaar goed was afgesloten met een overwinning, ging de reis van Dames Tonegido naar de Rijp om Graftdijk te bestrijden. De eerste confrontatie eindigde 15-14 voor Graftdijk, maar die wedstrijd was onnodig verloren was gegaan na een voorsprong van vier doelpunten. Nu werd het 15-18 en kon Tenogido de overwinning mee naar huis nemen.

Tonegido was er op gebrand om deze wedstrijd in winst om te zetten. Het eerste doelpunt was voor Tonegido 0-1. Graftdijk antwoordde met twee doelpunten, mede omdat de verdediging van Tonegido nog niet goed functioneerde. Tonegido scoorde 2-2. Bij deze stand had de Tonegido verdediging het antwoord gevonden op de Graftdijk aanval. De dames konden door veel beweging in de aanval uitlopen naar 2-5. Bij deze stand werd er nog een strafworp gestopt van Graftdijk door de Tonegido keepster. Toch maakte Graftdijk 3-5. Tonegido hield het echter hoofd koel door gevarieerd te blijven aanvallen en ging door via 4-7 naar een voordelige ruststand van 6-10.

Na de rust was het Graftdijk, die als eerste het net wist te vinden 7-10. Na een onrustige eerste 5 minuten in het begin van de tweede helft van Tonegido zijde, waar weinig creativiteit in de aanvallen zat en ook voor tijd spel werd gefloten, hervond Tonegido zich weer en kon uitlopen tot 9-15. Bij deze stand slopen er toch weer wat aanvallende en verdedigende foutjes in het spel van Tonegido, waardoor Graftdijk terug kon komen tot 12-15. Bij deze stand viel aan Tonegido zijde een twee minuten straf, en in deze onder tal situatie wist Tonegido twee keer te scoren en uit te lopen naar 12-17. Met nog tien minuten te spelen vergrootte Tonegido nog een keer zijn voorsprong, 13-18. Met nog 6 minuten te spelen kreeg Tonegido om onbegrijpelijke reden een strafworp tegen, 13-18. Ook volgde ook nog twee keer een tijdstraf van twee minuten, die eigenlijk niet te begrijpen waren. Maar voor Graftdijk was de tijd te kort om hier goed gebruik van te maken. Graftdijk wist dan nog wel twee keer te scoren, maar de laatste minuten werden door Tonegido rustig uitgespeeld en zo werd het verdiende overwinning, 15-18.