Marktmeester Koos ziet Hippo wel zitten!
Uitgegeven op 29-06-2005 om 21:20  |  link  |  bewaar  |  print

Kofferbakmarkt op Wieringen nadert snel
HIPPOLYTUSHOEF – De naderende stroom vakantiegangers die vanaf nu tot eind augustus de Wieringer campings en hotels bezoeken, vermaken zich behalve met zee en strand natuurlijk ook op andere manieren. Vanuit Wieringen is het heel makkelijk rijden naar alle toeristische attracties in de Noordkop zoals bijvoorbeeld in Schagen, Den Helder of Broek op Langedijk. Maar Wieringen heeft zelf ook het nodige te bieden.

Eén zo’n echte zomeractiviteit is de Kofferbakmarkt in Hippolytushoef. Iedere woensdag (tot eind augustus, red.) kan men daar op zoek naar dat ene schaaltje dat men al zo lang zocht of dat handige stuk gereedschap dat nog aan de collectie ontbrak. Het is het goedkoopste vakantievermaak dat er bestaat, want alleen hier kun je afdingen op de gevraagde prijzen. De kofferbakmarkten in Hippolytushoef draaien nu voor het derde jaar. Het parkeerterrein voor het Hippo Kart & Party Centre en Hippo Playland ligt op een ideale locatie. Het is ruim en schoon en vanaf de snelweg makkelijk te bereiken. Kofferbakkers uit de richting Den Helder, Alkmaar, Amsterdam of Friesland zijn in een wip op de juiste plek.

Tijd.
Marktmeester Koos van Cassel is gastheer van de tientallen ‘kofferbakkers’ die wekelijks op de markt staan. Deze altijd goed gehumeurde “oud” kok van de Koninklijke Marine weet waar hij over praat als hij zegt dat de toekomst van de kofferbakmarkten in Hippo ligt. Hij is zelf al sinds zijn pensioen een vervent bezoeker van allerlei markten in de regio en sinds vorig jaar zwaait hij de scepter in Hippo. ,,Sommige mensen vinden deze markt te klein’’, zegt hij, ,,maar een markt heeft nu eenmaal de tijd nodig om te groeien. De Zwarte Markt is ook klein begonnen. Hippo is qua ligging een hele ideale stek. Daarnaast zijn de randvoorwaarden ook ruim aanwezig. Er is horeca accommodatie en toiletgelegenheid voor de deur. Met het pas gerealiseerde Hippo Playland is er ook een prima plek waar kinderen zich kunnen vermaken terwijl de ouders lekker over de markt lopen te struinen. Kofferbakken in Hippo is daarom ook echt een familie uitje.

Mensen uit de omgeving moeten nog een beetje wennen aan een rommelmarkt op het dorp. Het is echter al lang niet meer zo dat er alleen mensen kopen die het niet zo breed hebben. Juist mensen die op zoek zijn naar iets speciaals, een kopje, een bord, iets van antiek, gereedschap, een vishengel of een fiets, bepaalde machine-onderdelen of boeken, vinden bijna bijna altijd wel iets van hun gading. Het sfeertje is ook altijd prima op zo’n markt. Mensen hebben hier weer even de tijd voor elkaar. Praten over van alles en nog wat en voordat er wat wordt gekocht, wordt er altijd stevig over de prijs onderhandeld. Juist deze kwaliteit bezitten de Wieringers met hun Vikingverleden natuurlijk als de besten. Tijdens de koop ontstaan er daarom altijd gezellige discussies en de kwinkslagen zijn niet van de lucht. Het mooie na afloop van de deal vind ik zelf altijd dat beide partijen stralen van geluk. De verkoper heeft wéér wat verkocht en de koper geeft zijn artikel voor een zacht prijsje’’, verteld een bijna niet te stoppen overenthousiaste marktmeester.

Zacht prijsje.
Over zachte prijsjes gesproken. Deelnemers die ook hun tweedehands spullen aan de man willen proberen te brengen, huren een plek (de auto staat er bij, red.) op het terrein van Hippo Kart & Party Centre aan het Molenveld. Dat kost slechts €. 5,- Het kan bijna niet anders dan dat dit geringe bedrag voor deelname aan het eind van de dag (rond 17:00 u., red.) in veelvoud is terugverdiend. Tweede bijkomend voordeel: In de schuur of op zolder is alles weer lekker ruim. Voor informatie: 0223- 620755
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota C-HR 18 Hybrid Bi-Tone Plus
€ 21.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Slagerij Dirk Rotgans Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...