Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 08-12-2015 om 16:33 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond nieuws uit Den Oever.
Doordat het qua buitentemperatuur nog zo lekker is, hebben we er misschien niet zo’n erg in, maar over ruim 2 weken is het echt al Kerst!
Bent u nog druk aan het zoeken naar het ultieme recept of heeft u het boodschappenlijstje al klaar liggen? Wij helpen u de komende 2 weken anders nog wel een beetje om een lekker kerstmenu te bedenken! Volg ons ook via Facebook en/of twitter voor de laatste nieuwtjes en lekkere recepten.
Buiten het assortiment wat u van ons gewend bent, zal het de komende weken aangevuld worden met o.a verschillende zilte zeegroenten en gerookte vissoorten en ons homarium is gevuld met lekkere verse kreeft en krab! Maar ook andere vissoorten die u normaal al bij ons kunt bestellen, kunt u nu ook in grotere exemplaren bestellen! Wat dacht u bijvoorbeeld van Tarbot groot, Griet groot en Zeewolffilet van ruim 1 tot 1 ½ kilo per filet!
Volgende week zal het bestelformulier compleet zijn voor de Feestdagen, u kunt dan bestellen voor zaterdag 19 december of voor donderdag 24 december!
Deze week hebben we Schelvis in de aanbieding en daar hebben uiteraard ook een
heerlijke kerstrecept voor!
Schelvisfilet met zeegroenten & amandelen (4 pers)
4 schelvisfilets ( zonder vel)
125 gram zeekraal
70 gram lamsoor
12 kapperappels *
Rasp van ½ citroen
50 gr boter
2 el hele amandelen
4 el bloem
Smelt 10 gram boter op middelhoog vuur en bak de amandelen bruin. Schep ze uit de pan en zet apart. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Dep de schelvisfilets droog. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout, peper en bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
Verhit ruim olie in een koekenpan op hoog vuur en leg de filets erin. Bak 3 minuten en schud de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken. Zet het vuur laag en voeg 20 gram boter toe. Bak nog 2-4 minuten aan de andere kant. Houd de pan af en toe schuin en schep met een lepel de hete boter over de vis. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Houd de vis warm onder aluminiumfolie.
Smelt 20 gram boter in een koekenpan, voeg de zeekraal en lamsoor toe en roer tot ze glazig worden. Voeg dan de kapperappels en amandelen toe. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de groente al zilt van zichzelf zijn. Verdeel de groenten over de borden. Verdeel de citroenrasp erover en druppel wat van de visjus over de groenten. Serveer de vis op de groenten.
2 kilo Schelvis voor € 14.00 !!**
Bestellen kan via onze webshop of via info@versevis.nl
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
Openingstijden December
Zaterdag 12 en zaterdag 19 december van 08.30 tot 12.00
Donderdag 24 december van 12.00 tot 14.00 voor het afhalen van bestellingen.
Zaterdag 26 december en zaterdag 2 januari zijn wij gesloten.
Vanaf zaterdag 9 januari zijn wij weer elke zaterdag geopend!
*Kapperappels (of appelkappers) zijn de ongeopende bloemknoppen van een struik
die in Griekenland voorkomt. Ze zijn vol van smaak en perfect als tapas, bij vis of
carpaccio. Het is een hoofdingrediënt in de Spaanse keuken en de perfecte snack.
Kapperappeltjes hebben een zachtere smaak dan de wat beter bekende kappertjes.
In Nederland worden ze vooral ingemaakt aangeboden. Je kunt ze zo in hun geheel
eten, alleen de steeltjes zijn niet lekker.
** uiteindelijke prijs kan hoger/lager uitvallen doordat de zalmfilet nog afgewogen
wordt en het uiteindelijke gewicht hoger/lager kan zijn.
Recept uit Jamie Magazine