Maedilon-VZV wint vrij gemakkelijk van PSV Handbal
Uitgegeven op 06-12-2015 om 16:21  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - VZV heeft de thuiswedstrijd tegen PSV met ruim verschil gewonnen al ging dit niet zo gemakkelijk en voortvarend als de uitslag 25-16 doet vermoeden.

Dat Sinterklaasavond bepaald niet ideaal is om handbalwedstijd te plannen onder vonden VZV en PSV zaterdagavond.

Archieffoto: Topscorer en uitblinkende Albertine Abube scoorde 6 keer.

Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer heeft altijd de steun van een groot aantal trouwe supporters als toeschouwers in Sporthal 't Zijveld, maar deze 'pakjes'avond waren er maar ongeveer 80 toeschouwers opkomen dagen, waar van ook nog een behoorlijk aantal PSV supporters.

In 't Zijveld ontbrak de altijd aanwezige sfeer, geen antosiaste jeugd en weinig spanning wat anders de thuiswedstrijden van Maedilon/VZV zo aantrekkelijk maakt.

Ook deze wedstrijd kon VZV maar moeilijk opgang komen en had het vooral in de beginfase moeite om te scoren.

Al na 30 sec. kreeg VZV de kans om de score te openen de strafworp werd echter door de PSV doelvrouw gekeerd, in de tweede minuut een pegel van Kim Jimmink op de paal.

In de derde minuut slordig balverlies in de aanval van VZV wat PSV de kans bood om de score te openen 0-1.

Doordat de thuisploeg de kansen onbenut liet en Amber Zomerdijk met enkele prima reddingen PSV het score belette wist Maud Kruijer in de 7 de minuut eindelijk de gelijkmaker te scoren.

VZV leek nu doortestomen Selina Bruin een break van Kim Jimmink, en een prima aangegooide break van Albertine Abube werd met een subtiel lobje door Selina Bruin afgerond waarna Joyce Hillen nog een strafworp verzilverde 5-3.

Strafworpen waren er genoeg in deze overigens zeer sportieve wedstrijd PSV scoorde hieruit de 5-4, VZV ging door en liep verder uit naar 8-4 door een fantastisch doelpunt van Albertine Abube. PSV klampte weer aan en kwam 7 min. voor rust terug tot 9-7, hierna etaleerde Albertine Abube haar kwaliteiten binnen 3 min. had zij 3 keer de PSV goalie op miraculeuze weten te verschalken 12-9. Toch kan PSV de thuisploeg voor rust aardig bijbenen en scoorde in de laatste minuut nog de 12-10.

Ruststand 12-10.

Meteen na rust liet VZV zien waar de toeschouwers voorgekomen waren fantastisch keepers werk van Amber met snelle breaks en met mooie doelpunten.

Na 10 min. in de tweede helft scoorde de uitblinkende Albertine Abube de 17-12 op miraculeuze wijze en onnavolgbare wijze, en was ze de hele PSV verdediging te slim af..

De laatst 20 min. had VZV een makkie aan de ploeg uit Eindhoven hun aanvallen werden regelmatig onderschept en doeltreffend afgerond, waarbij een listige lob over de overigens goed keepende PSV goalie door Linsey Perre subtiel in het doel belande 20-15.

Met nog 10 min. te spelen onder de prima en onopvallend leidende scheidrechters R. Nulle & M. den Breejen brachten Lotte Houtenbos 2x, Maud Kruijer, Djazzmin Trabelsi en Joyce Hillen uit een strafworp de stand op 25-15. De laatste VZV aanval werd nog onderschept door PSV en netjes afgerond.

Eindstand 25-16. Door deze winst passeerde VZV het team van trainer/coach Marc van de Walle op de ranglijst en komt hierdoor ondanks de blessures van enkele speelsters halverwege de competitie heel verdienstelijk in het linker rijtje bij de top van de Eerste Divisie te staan.

Doelpunten: Albertine Abube 6, Lotte Houtenbos 5, Dymphie Keesom 3, Joyce Hillen 3, Maud Kruijer 2, Linsey Perre 2, Selina Bruin 2, Kim Jimmink 1, Djazzmin Trabelsi 1.

A.s. Zaterdag 12 December speelt Maedilon/VZV Ds. 1 weer thuis tegen VELO Ds. 1 in Sporthal 't Zijveld aanvang. 20.30 uur

Maedilon/VZV Ds. 2 ook thuis tegen Schagen Ds. 1 aanvang 19.00 uur.

Dinsdag 8 December: Bekerwedstrijd Maedilon/VZV Ds. 1 – Westfriesland/SEW D.s 2 aanvang 20.00 uur.