Bommelding vliegveld Den Helder ontregelt verkeer
Uitgegeven op 24-06-2005 om 16:33  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Een bommelding heeft in Den Helder vanmorgen voor grote verwarring gezorgd nadat bij het militaire vliegveld De Kooy een verdacht pakketje was gevonden. De N9 tussen Alkmaar en Den Helder werd afgesloten, waardoor een verkeerschaos ontstond.

Als het wl een bom was, dan had deze crimineel hem gemaakt...Er is groot alarm geslagen en de N9 richting Den Helder werd afgesloten. Dit had lange files en een verkeerschaos op de invalswegen van Den Helder tot gevolg. Het pakketje werd vlak buiten de poort van De Kooy aangetroffen door een bewaker. De explosievenverkenners van de koninklijke marechaussee en politie vertrouwden het niet, en schakelden bomexperts van de landmacht in.

Even later bleek dat het pakketje er al een paar dagen lag. De N9 werd daarop weer vrijgegeven, net als het vlieg- en scheepvaartverkeer. Het verdachte pakketje bleek uiteindelijk niets schadelijks te bevatten. Als er broodjes in de tas zaten, konden die na de afgelopen hete dagen misschien doorgaan als biologisch wapen.

Geen problemen dus verder in Den Helder. Mocht het de komende dagen toch nog misgaan, dan tipt Wieringernieuws de man links op de foto als mogelijke maker van de bom.

(25 juni: het grapje van de crew heeft tot wat verwarring geleid, hetgeen bij deze wordt opgehelderd. De man op de foto is Handige Harry, de handlanger van de Baron uit Bassie en Adriaan. Harry was de maker van de 'boem')
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Nissan Note 1.4 Life
€ 7.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Liefdadigheid in vroeger jaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...