Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 02-12-2015 om 00:29 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Het lekkerste nieuws komt uit Den Oever.
(klik op de afbeelding)
HELP, alle kleine beetjes helpen!
Afgelopen zaterdagochtend was het even spannend of we droge voeten zouden houden, maar het water kwam gelukkig net niet in de visafslag! Naast dat het altijd veel werk is om alles goed voor te bereiden op het hoge water, heeft het ook wel iets aparts. Het is toch altijd een mooi gezicht en zelfs de bewoners van het dorp komen altijd even kijken. En zolang er geen schade is..
Deze week hebben we een lekker en slank recept voor de dagen tussen Kerst en oud en nieuw en lekker om nu al uit te proberen!
Geroosterde zalm met linzen en gesmoorde prei ( 2 pers)
2 zalmfilets
25 gr bladpeterselie, fijngehakt
30 gr walnoten, geroosterd en fijngehakt
1 el boter
3 stuks prei, witte delen in de lengte gehalveerd
100 gram zwarte en groene linzen, afgespoeld
450 ml groentebouillon
2 tl agavesiroop
Smelt de boter in een hapjespan en leg de preihelften erin met de gesneden kant naar beneden. Bak ze in 3 minuten goudbruin. Draai het vuur laag, keer de preihelften om en strooi de linzen eromheen. Voeg de bouillon, wat olijfolie en de agavesiroop toe. Laat met de deksel op de pan 12 minuten smoren.
Schep de preihelften eruit en houd ze warm. Verhit de linzen nog 15 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de zalmfilet in met olijfolie, zout en peper. Rooster ze met het vel naar boven 10 minuten op een bakplaat. Meng wat olijfolie met de peterselie en walnoten plus wat zout en peper. Serveer de vis op de prei en linzen en schep het peterseliemengsel erop.
Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree.
5 stukjes zalmfilet ( ca. 200 gram per stuk) voor € 14.50 per kilo.
U kunt de zalmfilet hier bestellen.
Dan nog even voor de zekerheid. We zijn dit jaar nog elke zaterdag geopend tot en met zaterdag 19 december. Op donderdag 24 december zijn we geopend van 12.00 tot 14.00 voor het afhalen van bestellingen. Op zaterdag 26 december en zaterdag 2 januari zijn wij gesloten.
Vanaf zaterdag 9 januari zijn wij weer elke zaterdag geopend!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
* uiteindelijke prijs kan hoger/lager uitvallen doordat de zalmfilet nog afgewogen
wordt en het uiteindelijke gewicht hoger/lager kan zijn.