Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 18-11-2015 om 01:15 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Het lekkerste en gezondste nieuws komt van de havenkant!
Esmeralda:
Deze week hebben we een echte delicatesse in de aanbieding, oesters!
De oester is uitermate geschikt als voorgerecht of als amuse. Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Het wordt vaak aangeboden bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant, maar eigenlijk is het een klein hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt.
De oester is bij veel mensen geliefd maar dat open maken, dat is nog wel even een dingetje! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel filmpjes te vinden waarop goed uitgelegd wordt hoe u dat het beste kan doen, bv hier.
12 stuks oesters voor € 10.00 !!
U kunt de oesters in onze webshop bestellen of via de mail,
info@versevis.nl.
Gestoomde oesters met limoen en soja
Ingrediënten (voorgerecht, 4 personen):
12 oesters
1 bosuitje
kwart rode paprika
1 limoen
2 eetlepels sojasaus
gestoomde oester 1 20151117 1774221082
Bereiding
Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit en meng de geraspte schil met de uienringetjes, paprika en sojasaus erdoor. Leg de oesters in een wijde pan en verwarm ze afgedekt 3-4 minuten. De schelpen staan nu iets open. Breek de bovenste platte schelp eraf en maak de oesters van de andere schelphelft los, maar laat ze er wel in liggen. Leg de oesters in de schelpen op een schaal of op vier bordjes en schep het limoen-sojamengsel erover.
Of
Gegrilde oesters met citroen-korianderroom
Ingrediënten (voorgerecht, 4 personen):
12 verse oesters
1 citroen
125 ml slagroom
versgemalen witte peper
½ eetlepel fijngehakte koriander
75 g geraspte jong belegen kaas
50 g rucola
oester 1 20151117 2072740530
Bereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters één voor één open. Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle oesterschelpen los.
Zet de schelpen met de oesters erin op de bakplaat. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Sprenkel een beetje citroensap over de oesters en maal er peper boven. Klop de slagroom half stijf en spatel de citroenrasp, 2 theelepels citroensap, de koriander en de helft van de kaas erdoor.
Schep de room op de oesters en verdeel de rest van de kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de rucola over 4 borden en zet de oesterschelpen erop.
Eet smakelijk!
Oh ja, misschien ten overvloede, maar de ZeeVerse Vismarkt blijft net als voorgaande jaren het hele jaar geopend, dus ook in januari/februari/maart van 2016!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen
info@versevis.nl
recepten van visrecepten.nl