Succes kan geen vuist maken tegen koploper Schagen
Uitgegeven op 15-11-2015 om 21:15  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Succes heeft zondag geen potten kunnen breken bij koploper Schagen dat met 4-1 aan het langste eind trok.

Fotografie Danny Peper

Niet dat de thuisclub de Wieringers in alle opzichten de baas was, maar de weinige kansen werden wel effectief benut waar Succes juist in gebreke bleef.
Als excuus kon het gemis van een viertal vaste waarden aangevoerd worden en ook de harde wind in de lengterichting van het slechte kunstgrasveld was niet bevorderlijk voor goed voetbal, maar feit was dat een aantal spelers niet hun beste dag hadden.
Trainer Jan Loew kon niet beschikken over de geblesseerde Stan de Koning, de afwezige Jeroen Schuit en de geschorste Pieter Mulder en Rick Jansma. Jay Klaaren nam de opengevallen backplaats voor zijn rekening.

Voor Succes dat de wind in de rug had, begon het duel desastreus. Keeper Martijn Lont stopte in de tweede minuut een doorgebroken Schagen-voorwaarts onreglementair en de toegekende strafschop was aan Willius Stammes wel besteed.
Lont kwam er met een gele kaart genadig vanaf.
Succes kreeg ondanks het windvoordeel geen vat op het spel van de thuisclub die de bezoekers met snel uitgevoerde aanvallen onder druk zette.
Een doelpunt van Schagen werd na overleg met Succes-grensrechter Stephan de Vries afgekeurd.

Het was slechts uitstel van executie want het was Mike Vink die na 25 minuten uit een scrimmage de 2-0 aantekende.
Succes kroop na deze treffer uit zijn schulp en kreeg een aantal goede mogelijkheden.
Een vrije trap van Stef de Koning kon net niet door Bart de Kleine beroerd worden.
Maikel Hoekstra ging alleen op de Schagen-keeper af en gaf op tijd af maar ook deze mogelijkheid bleef onbenut. Een goede inzet van De Kleine ging rakelings naast. Toch was het de actieve buitenspeler die de vele meegereisde supporters vlak voor rust weer hoop gaf. Uit een prima corner van Jeroen Metselaar liet hij de Schager verdediging het nakijken: 2-1.
Direct na rust, waarin Elaazize was vervangen door A-junior Thijs Boersen, moest Lont met een flitsende actie redding brengen. Aan de andere kant was Kevin Schouwenaar dicht bij succes.
Een grote tegenvaller was de 3-1 van Mitch Rekveld in de 50ste minuut waarbij Lont niet geheel vrijuit ging.
De onzichtbare Hoekstra werd vervangen door Jens Kaan.
De 4-1 van Kevin de Wit was slechts van belang voor de statistieken.
Door deze nederlaag is Succes de aansluiting met de koppositie kwijt, maar in deze klas zijn de krachtsverhoudingen zodanig klein dat de stand bovenin per week wisselt.
Komend weekend zijn de Wieringers vrij, een week later komt Dirkshorn op bezoek.