Geelzwart en MaedilonVZV vermaken publiek uitstekend
Uitgegeven op 13-11-2015 om 12:28  |  link  |  bewaar  |  print

T VELD - De handbalteams van Geelzwart en Maedilon/VZV hebben de ca. 300 toeschouwers een prachtige pot handbal voorgeschoteld.

VZV was natuurlijk de torenhoge favoriet in dit bekertreffen maar Geelzwart deed niet veel onder voor het in de Eerste Divisie uitkomende VZV.

De eerste 5 minuten waren voor VZV dat door Linsey Perre, Lotte Houtenbos en 2x Kim Jimmink een 4-0 voorsprong nam en Geelzwart in de 6 de minuut de eerste treffer scoorde.

VZV dicteerde in eerst 15 minuten de wedstrijd en was op een 3-9 voorsprong gekomen door een benutte strafworp van Kim Jimmink.

Het team van trainer/coach Hans Eilers begon zich echter wel beter op hun gemak te voelen en gooide de schroom van zich af en kwam terug in de wedstrijd.

Met nog 5 min. te gaan had Geelzwart de achterstand zelfs terug gebracht tot 9-11 maar in de laatste minuten voor de rust scoorden Maud Kruijer, Linsey Perre 2x en Elles Bakker zodat het verschil toch nog op 6 doelpunten werd gebracht. Ruststand 9-15 .

Na de rust namen de meiden van trainer/coach Betty Plasmeyer het heft stevig in handen en halverwege het tweede bedrijf had VZV de voorsprong zelfs opgevoerd tot 12-27 Albertine Abube ronde een snel uitgevoerde aanval schitterend af.

Net als in het eerste bedrijf kwam Geelzwart nog weer aardig opzetten, daar waar VZV slordig met hun kansen omgingen en meerdere break-outs mislukten scoorde Geelzwart 4 keer op rij 16-27.

Albertine Abube 2x en Djazzmin Trabelsi vergrote de voorsprong weer tot 16-30 waarna Geelzwart een strafworp werd toegekend en Elles Bakker een twee minuten straf kreeg toebedeeld door de prima en onopvallend fluitende scheidrechters Arts & v d Leest.

De strafworp werd benut waarna beide teams om en om wisten te scoren voor VZV scoorden Selina Bruin, Maud Kruijer en Djazzmin Trabelsi 20-33

De laatste twee treffers van deze uitermate sportief gespeelde handbalderby waren echter nog voor Geelzwart wat zich kranig verweerde in deze bekerwedstrijd waar zowel Maedilon/VZV als de toeschouwers als winnaar te voorschijn kwamen.

Eindstand 22-33.

Doelpunten: Selina Bruin 6, Linsey Perre 5, Elles Bakker 5, Kim Jimmink 4, Lotte Houtenbos 3, Albertine Abube3, Djazzmin Trabelsi 3, Maud Kruijer 2. Joyce Hillen 2.