Hollandia T de sterkste, Wiron de punten
Uitgegeven op 01-11-2015 om 16:57  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron kreeg een geduchte tegenstander op bezoek, Hollandia T. Wiron sleepte een onverwachte overwinning in de wacht, 2-1. De thuisploeg leverde het bewijs, dat inzet kan winnen van kwaliteit.

Wiron verdedigers Johan Tijsen en Robin Meilink hadden het niet gemaakelijk tegen Arjan Wisse

Hollandia T was van meet af aan de gevaarlijkste ploeg. Met name buitenspelers Hergy Matuka en Arjan Wisse, die regelmatig van positie wisselden, waren de angels in de voorhoede van de Tuitjehorners. De beste kans in het eerste kwartier was voor Matuka, die zich dankzij zijn snelheid regelmatig vrij speelde. Zijn schot leek doel te treffen, maar Dennis Veldhuis wist met een uitstekende reflex de bal te keren. Vijf minuten later ging Matuka onderuit in het strafschopgebied. Al of niet terecht, de scheidsrechter gaf een strafschop. Dennis Veldhuis onderscheidde zich opnieuw door de penalty van Kees van den Berg te stoppen. Wiron leek de rust zonder tegendoelpunten te gaan halen, maar die droom werd enkele minuten voor het einde van de eerste helft wreed verstoord. Jaap Vijzelaar kreeg in het gedrang in het strafschopgebied de bal tegen de hand en scheidsrechter Blank zag er een strafschop in. Dit keer legde Arjan Wisse aan van elf meter. Dennis Veldhuis zat er dicht bij, maar kon dit keer de treffer niet voorkomen, 0-1.

Wiron juicht; Richard Hegeman (11) heeft de gelijkmaker gescoord - foto's Reijer Zwart

Het leek slechts een kwestie van tijd, dat de genadeklap voor de thuisclub zou vallen, maar Wiron weigerde daar aan mee te werken.Binnen vijf minuten in de tweede helft creëerde Wiron twee doelrijpe kansen. De eerste was voor Robin Meilink, de van dichtbij mocht koppen. De bal ging rakelings naast. Even later kreeg Richard Hegeman de bal uit een hoekschop de bal via een tegenstander onverwacht voor zijn voeten. Hij aarzelde geen moment en schoot trefzeker in de hoek, 1-1. Hollandia T zocht nog meer de aanval dan in de eerste helft en daardoor ontstond meer ruimte voor Wiron. Richard Hegeman was dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn schot werd nog gekeerd. Een kwartier voor het einde profiteerde de thuisclub wel van de ruimte. Een diagonaal schot van Perry Mandhanden werd ternauwernood met de vuisten gekeerd door Hollandia-doelman Richard Hoogeboom. Robin Meilink was attent en kon de bal van dichtbij in het net jagen, 2-1. Hollandia T drong nog wel aan, maar leek de overtuiging te missen. Er ontstonden nog spannende ogenblikken voor het doel van Wiron, maar de thuisclub hield dankzij de grote inzet stand.

Wiron sleepte tegen de verwachting in drie punten uit het vuur tegen een veel hoger geplaatste tegenstander. De ploeg uit Den Oever ontworstelt zo de onderste regionen en stijgt naar een plekje in de middenmoot van de 4e klasse A.