ZAP laat zich in de laatste minuten verassen
Uitgegeven op 26-10-2015 om 11:04  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - Zaterdagavond speelde de Dames1 van ZAP uit tegen Voorwaarts, in deze wedstrijd tegen een onbekende tegenstander liet ZAP zich in de laatste minuten verassen en verloor met 20 -19.

De wedstrijd ging van start en ZAP nam direct een 0 - 2 voorsprong. Voorwaarts is een ploeg met een zeer goede conditie en heeft een ijzersterke omschakeling van dekking naar aanval.

Na 13 minuten spelen stond het 3 - 6 waarbij er 3 x uit een snelle tegenaanval werd gescoord.

Hiervoor had Janneke van Rijswijk al 4 belangrijke stops achter haar naam staan waaronder 1 penalty, deze wedstrijd zou ze er zelfs 3 gestopt hebben.

ZAP hield aanvallend het hoofd koel en speelde goed samen en hier zaten een aantal hele mooie aanvallen tussen.

Toen kwam het punt dat er mandekking werd gegeven, even was de ploeg zoekende maar al snel begon de ploeg met scoren, de score aan ZAP kant had eigenlijk al verdubbeld moeten zijn maar door niet alle kansen te benutten (naast/paal) was dat niet het geval.

Er werd uiteindelijk gerust met een 7-11 voorsprong

De tweede helft was het Voorwaarts die als eerste tot scoren kwam en snel gevolgd door een score van ZAP.

ZAP bleef wel moeite hebben met hun omschakeling waar ze uit bleven scoren, maar ook hun schutters kegelden vanaf 14 meter een aantal keer de bal strak in de kruising.

Na 15 minuten stond er 11 - 16 op het scorebord. Voorwaarts kwam een aantal keer in ondertal te staan maar ZAP wist hier niet van te profiteren.

Er waren over de hele wedstrijd 5 x overtal situaties waaruit 'slechts' 2 keer werd gescoord.

Gelukkig had ZAP nog een ruime marge en kwam Voorwaarts ook slecht tot scoren, de marge was in de 21ste minuut uitgebreid naar 13 - 19.

Op dit moment brak er een fase aan waar ZAP 2 maal op hetzelfde moment tegen een tijdstraf aanliep en Voorwaarts wist hier wel van te profiteren.

Ze kwamen terug tot 17 - 19. beide ploegen waren weer compleet maar het was ZAP dat keer op keer die de bal verkeerd af speelde.

Voorwaarts overrompelden ZAP het publiek ging erachter staan bij 18 - 19. met nog 20 seconden op de klok werd het 20 - 20.

Het was noodzaak dat de ZAP in balbezit bleef en genoegen zou nemen met 1 punt om huiswaarts te keren richting Breezand.

Helaas.. het andere gebeurde en 5 seconden voor tijd scoorde Voorwaarts het winnende doelpunt en keerde ZAP naar huis terug zonder punten.

ZAP heeft zich goed achter de oren moeten krabben en zich afgevraagd hoe dit heeft kunnen gebeuren?

Daar werd het moment voor in de kleedkamer gebruikt, de leerpunten worden er weer uitgehaald en bij thuiskomst stond ZAP daar weer als 1 team, samen verloren, en als een team die aankomende week weer samen hard aan de bak gaat!

Zondag 1 november staat ZAP - V&S weer op het programma. Een gedaagde tegenstander op papier gelijkwaardig aan Voorwaarts. Let's do it!"