Laatst 10 seconden voor Maedilon-VZV fataal
Uitgegeven op 25-10-2015 om 16:38  |  link  |  bewaar  |  print

't VELDVZV moest het in de wedstrijd tegen medekoploper Quintus opnemen zonder drie geblesseerde basisspeelsters.

Britt Stegers, Lisanne Kolken en Dymphie Keesom waren nog niet hersteld van hun blessures opgelopen in de vorige gewonnen (harde)wedstrijd tegen Hellas.

Na 40 sec. nam de thuisploeg door Joyce Hillen een 1-0 voorsprong waarna beide teams in de volgende aanvallen hun doelpoging tegen de paal zagen belanden.

Maud Kruijer

Na 2 min. spelen werd de stand alweer gelijk getrokken en wist Amber Zomerdijk met een geweldige reflex een voorsprong voor Quintus te voorkomen.

De gepareerde bal werd meteen door Amber in de break loepzuiver bij Lotte Houtenbos bezorgd waardoor VZV weer op voorspong kwam, in dezelfde minuut scoorde Selina Bruin middels een razendsnelle uitbraak de 3-1 voor VZV.

Quintus herpakte zich en één minuut later de vijfde minuut was de stand weer gelijk 3-3. Door Elles Bakker en Selina Bruin kwam VZV wederom 2 doelpunten voor.

In de dertiende minuut werd het mooiste doelpunt van deze bijzonder boeiende wedstrijd gescoord, werd er eerst nog doelpoging van Linsey Perre door een prima redding onschadelijk gemaakt. De tegenaanval werd onderschept en werd feilloos aangegooid op de op de break weg sprintende Kim Jimink die de bal met één hand ving en in één en de zelfde beweging de bal achter de verbouwereerde Quitus keeper in het doel deed belande 6-4. Door een strafworp 6-5 en de gelijkmakerleek eraan tekomen ware het niet dat de VZV keepster weer een geweldige redding verrichte en Selina Bruin in de break wist te vinden die de 7-5 liet noteren.

In het bijzonder sportieve duel deden beide teams niets voor elkaar onder, Kim Jimmink scoorde 8-6 waarna Quintus een betere fase doormaakte.

Amber Zomerdijk stopte eerst nog wel een penalty maar de volgende strafworp werd benut al in de volgende aanval was de stand weer gelijk 8-8 in de 18 de minuut waarop Coach Betty Plasmeyer een time out gebruikte om het sterker wordende Quintus een halt toe te roepen.

VZV wist het tij echter niet te keren en Quintus kwam in de 20 ste minuut zelfs voor het eerst op voorsprong en liep uit naar 8-11 Kim Jimmink zorgde met twee mooie scores nog wel voor de aansluitingstreffer 10-11.

In de slotfase van de eerste helft werd het rommelig wat ook mede veroorzaakt werd door het haperende klokkenspel, Djazzmin Trabelsi zorgde er met twee treffers voor dat de ruststand tot 12-14 werd teruggebracht.

De tweede helft zou een ware handbalthriller worden die uiteindelijk in de laatste 10 seconden beslist zou worden.

Quintus mocht het spel in de tweede helft hervatten, een tweede helft die bol stond van de spanning met een bloedstollend einde.

Al in de eerst aanval kreeg Quintus een op gelegen en niet te missen kans de veel scorende Dorien van Wissen kwam vrij voor Amber Zomerdijk aan de cirkel met een onnavolgbare reactie hield de VZV keepster de bal uit het doel en waar na Loyce Hille uit de snelle tegenaanval wel wist te scoren 13-14.

Een strafworp tegen, een doelpunt van Seline Bruin 14-15 gevolgd door een hard schot op de paal van Elles Bakker en weer een score van Quintes werd het verschil 3 doelpunten 14-17.

Zwaar gehinderd en al vallend wist Linsey Perre de Quintus keepster te verschalken De tegenaanval van het team van Coach Nicole Grandazzi werd weer op formidabele wijze onklaar gemaakt door de uitblinkende VZV goalie en haar aangooi op de break werd door Joyce Hillen prachtig afgerond 16-17.

Het spel golfde in hoog tempo op en neer en VZV rook dat er meer te halen was tegen deze ook nog ongeslagen koploper maar telkens als VZV de aansluitings treffer wist te scoren nam Quintus meer afstand. Nadat Amber Zomerdijk eerst nog een strafworp uit het doel had geranseld werd de volgende strafworp wel verzilverd 18-21 en het verschil weer 3 halverwege de tweede helft. Kim Jimmink benutte een strafworp waarna Djazzmin Trabelsi de spanning weer volledig terug bracht en VZV eindelijk ook nog de gelijkmaker wist te scoren 21-21.

Maud Kruijer leek de ommekeer geforceerd te hebben en bracht VZV met twee loeiharde zuivere pegels op een 23-21 voorsprong met nog 9 minuten op de klok.

VZV was echter niet bij machte verder afstand te nemen en werd weer op achterstand gezet 24-25. Djazzmin Trabelsi zorgde 2 minuten voor tijd voor de gelijkmaker en was alles nog mogelijk.

Wat zich in de laatste 2 min. van deze spannende sportieve en prima geleide wedstrijd door het scheidsrechters koppel Slikker & Brinkman zich nog voordeed is met geen pen te beschrijven.

In de laatste minuut een uitbraak van Quintus die wederom op miraculeuze wijze werd gestopt door geweldig keepende Amber Zomerdijk maar de terug springende bal leverde Quintus alsnog een strafworp op. Met nog 10 sec. op de klok zou Quintus dan toch nog de zwaarbevochten kunnen binnen halen. Zomerdijk wist de toegekende strafworp nog wel te toucheren maar belande wel in het doel 25-26. Nog één aanval en 4 sec.restte VZV voor een verdiende gelijkmaker, de bal werd in ene naar de naar voren stormende Yoice Hillen gegooid en werd in de allerlaatst seconde van een zeker lijkende gelijkmakende score afgehouden door aan haar arm te gaan hangen.

VZV kreeg alsnog de kans op de dik verdiende gelijkmaker, een strafworp Kim Jimmink met 7 doelpunt de topscorer in deze wedstrijd nam die geboden kans voor haar rekening en alleen een directe score zou een gelijkspel betekenen. De strafworp spatte echter op de paal uiteen . Uitslag 25 – 26 .

Sporthal ‘t Zijveld kende vele winnaars zaterdagavond de weer massaal op gekomen toeschouwers werd een fantastische spannende wedstrijd voorgeschoteld.

Helaas behoorde Trainer/Coach Betty Plasmeyer met haar geweldig spelende Team niet tot die winnaars, Quintus won nipt en blijft zo ongeslagen koploper in de Eerst Divisie.

Doelpunten: Kim Jimmink 7, Selina Bruin 5, Djazzmin Trabelsi 4, Lotte Houtenbos 3, Elles Bakker 2, Maud Kruijer 2, Linsey Perre 1 ,Joyce Hillen 1.