Halloweenmarkt ouderwets griezelig
Uitgegeven op 16-10-2015 om 20:29  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Als de laatste vrijdag van oktober nadert, begint het in het centrum van Hippolytushoef altijd onrustig te worden. Op deze dag strijken elk jaar weer een enorm aantal enge schepsels neer rondom het grote Kerkplein, die vele bezoekers van de Halloweenmarkt de stuipen op het lijf jagen. Op 30 oktober zal het tussen 16:00 uur en 22:00 uur niet anders zijn en wordt het weer ouderwets griezelen in de straten van het dorp.

De Halloweenmarkt op Wieringen is al heel lang een groot succes waar drommen mensen op afkomen. Er is eigenlijk geen reden te bedenken om deze formule te wijzigen. En dat gebeurt dan ook bijna niet. Wel voert de organiserende Ondernemersvereniging Midden-en West Wieringen van tijd tot tijd kleine aanpassingen door om het hele evenement nog spannender, levendiger en gezelliger te maken dan het nu al is.

Ook de programmering van Halloween 2015 is weer net iets anders dan alle vorige edities. Wat als eerste opvalt, is de aanvangstijd van het evenement. Omdat de Halloweenmarkt dit keer buiten de herfstvakantie valt en de meeste kinderen om 14.00 uur nog op school zitten, is besloten het evenement met twee uur te verschuiven naar 16.00 uur. Hierdoor hoeven diezelfde kinderen niets te missen van het enge spektakel.Ook nu komt deze leeftijdscategorie weer volop aan hun trekken. Op het programma staan onder meer de beruchte en angstaanjagende 'Spooktocht' van Buurtvereniging Noordervenne, kinderschminken in de Hoofdstraat, optredens van kinderen en een spelletjes/workshop op het plein bij de Rooms Katholieke kerk. De laatstgenoemde activiteit ondergaat deze editie een metamorfose. Behoudens de spelletjes komt het accent ook meer te liggen op een kinderworkshop. In samenwerking met De Vlinder, Creacentrum uit Julianadorp, kunnen de kinderen zich nu ook uitleven met het maken van griezelmaskers, zwevende spoken, spinnenweb met spin, griezel Halloween zeepketting en een waxinelichthouder in Halloweensfeer.

Uilen
Voor wie dacht dat alle creaturen van dit Angelsaksische feest inmiddels wel langs zijn gekomen in het Noord-Hollandse dorp, wacht dit jaar opnieuw een verrassing. Want er komen enkele nieuwe 'gasten' ingevlogen die nog niet eerder te bewonderen waren op deze thema markt. Valkenier Marcel Bontes neemt uit Valkerij Doohnibo namelijk enkele uilen mee die hij aan het publiek zal voorstellen.

Het is niet het enige optreden op deze markt. Net als voorgaande jaren geeft dansgroep 'The Streets', die met Halloween omgedoopt wordt in de 'Halloweendansers' diverse optredens ter hoogte van 'Ongder de Kukel'. Het Gospelkoor 'The New Blue Stars' verzorgt om circa 20.30 uur een optreden tussen de Marskramer en het Wieringer Bloemenhuis. Op dezelfde locatie treedt om 19.00 uur ook een kinderkoor op. De kinderen zingen zowel samen als solo. Het koor staat onder leiding van zangles lerares Petra Rotgans van 'Petra Muziek'. Petra, die muzikaal ook actief is als één van de zangeressen van de band 'Rok en Lol', zal zelf ook meezingen.

Verder borduurt de organisatie voort op het succes van vorige edities. Uiteraard wordt de Smitsteeg weer omgetoverd tot 'Spooksteeg' en is 't Hoekje weer het decor van vele pompoenen waar de fraai verkleedde dames van Tuinclub Westerland wederom een pompoenen workshop houden.
En wat is een Halloween zonder heksen? Die lopen er natuurlijk ook weer volop rond. Waaronder natuurlijk de 'Snotgraaiheks' en de 'Grabbelheks' die geen jaar overslaan. De waarzegster en de vuurspuwer - ook al twee trouwe volgelingen - ontbreken eveneens niet. Verder zorgen de vele vrijwilligers met hun angstaanjagende creaties als weerwolven, mummies, trollen, zombies en vele andere vermommingen voor de perfecte sfeer van deze avond.
De fraai aangeklede marktkramen met dito verlichting, de uitgeholde pompoenen en versierde straten plus etalageruiten, zullen deze sfeer zeker accentueren.

Heksenbal
En dan is er de markt zelf nog. Vele marktkooplieden komen graag naar Hippo. De koopwaar die zij aanbieden, is ook nu weer zeer divers. Velen van hen passen zich ook aan aan het thema van deze avond en staan verkleed achter de kraam.
Als de markt ten einde is, zullen alle spoken, demonen en alle andere gedrochten niet direct uit het dorp vertrekken, want dan wacht nog het Heksenbal. Deze zal dit maal voor het eerst plaatsvinden bij café de Kasteleen.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Dit jaar geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling
Goed idee. Geen lawaai, stank en rotzooi op straat.
Slecht idee. Dan wordt alles illegaal, dus veel meer gevaar en leed
Maakt mij niets uit.
Veilig en verantwoord legaal vuurwerk kan toch prima.
  
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Team D bouwjaar 2020
€ 32.995,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
S.D.A.P. gebouw - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...