Terechte puntendeling Succes - Hollandia T
Uitgegeven op 20-09-2015 om 22:09  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes heeft op eigen veld met 1-1 gelijk gespeeld tegen Hollandia T. Een uitslag waar zowel de thuisclub als de gasten mee konden leven. Over negentig minuten was Hollandia T qua veldspel misschien iets meer de bovenliggende partij, maar qua kansen was de wedstrijd absoluut in evenwicht. Het gelijkspel was daar een logisch gevolg van.

Dat beide ploegen elkaar geen duimbreed toegaven gold overigens niet voor het eerste kwart van de wedstrijd. De formatie van Jan Loew startte namelijk voortvarend en vol energie aan de wedstrijd. Met name Merijn Kok leek er zin in te hebben met enkele opvallende en frivole acties die echter net niet tot groot doelgevaar zorgde. Dat doelgevaar was er overigens wel aan de andere kant toen de lastig te bespelen Hergy Matuka plots vrij voor de keeper kwam te staan. De aanvaller waarvan veel dreiging uit ging maar die deze middag het vizier lang niet altijd op scherp had staan verprutste deze mogelijkheid door de bal half te raken waardoor hij naast het doel verdween.

De plotselinge kans van Hollandia T was voor Succes het teken om de zaken nog energieker op te pakken. Zo gooide Bart de Kleine er nog maar eens een snelle rush langs de zijlijn uit. En dat dit een zeer doeltreffend wapen is van de Succes voorwaartse ondervond ook de Hollandia T defensie. De snelle De Kleine liet, lopend met de bal, twee verdedigers zijn hielen zien en legde een panklare voorzet af op de vrijstaande Merijn Kok de geen moeite had om de bal binnen het kwartier in het net te schieten. Een geweldige opsteker voor het goed gestarte Succes dat daarna ook nog de mogelijkheid kreeg om de stand te verdubbelen. Maar de hardwerkende Maikel Hoekstra kreeg een prima voorzet net niet goed op zijn hoofd.

Foto's Danny Peper

Heethoofden
De gasten waren echter niet naar de Belt gekomen om zich af te laten slachten en gaandeweg kwamen ze beter in de wedstrijd. Kansen bleven niet uit. Kick Glas schoot van afstand op de buitenkant van de paal en Matuka kreeg zelfs twee maal de mogelijkheid om gelijk te maken. Eerst kopte hij vrij voor keeper Martijn Lont net naast en kort voor rust faalde hij oog in oog met dezelfde keeper, die goed het zicht op de bal hield en zijn doel schoon hield. Succes dat meer en meer terug gedwongen werd door de formatie van trainer Larbi Loukou had kort voor de pauze toch nog een mooie mogelijkheid tot score. Een mooi aangesneden voorzet van Jeroen Schuit werd net niet goed geraakt door Hoekstra.

Na de onderbreking gebeurde er lange tijd weinig voor beide doelen. Het enige opwindende moment was een opstootje tussen Jeroen Schuit en Hergy Matuka. Beide heethoofden kwamen er met geel van af van scheidsrechter Raven die vanaf toen ook zelf ietwat warrig ging fluiten. Wat tot frustratie leidde bij de spelers. De leidsman liet het nodige commentaar niet over zijn kant gaan en trok nog een aantal keren geel voor beide partijen.

Met een dubbele wissel, probeerde Hollandia T de resterende speeltijd wat te forceren. Éen van de gewisselde spelers was ex speler van AZ en Telstar Arjan Wisse die goed aan banden werd gelegd door respectievelijk Ted Jorna en Youri Jansma.
Matuka, de speler waar de Succes defensie veel minder grip op had deed in de 66 minuut eindelijk wat hij daarvoor verzuimd had en dat was scoren. En dat deed hij ook nog eens op fraaie wijze door een afgemeten voorzet perfect naar de grond te koppen zodat de bal onhoudbaar was voor Martijn Lont.

Kort daarop kreeg Merijn Kok aan de andere kant een identieke kopkans maar hij mikte net over het doel. Een paar minuten later werd Jeroen Metselaar binnen de zestien onderuit getrokken maar Raven zag hier geen strafschop in en wuifde het voorval resoluut weg.

Nieuwe krachten
Met de inmiddels nieuwe krachten Kevin Schouwenaar en Nordin Elaazize zette Succes de laatste tien minuten nog even aan maar kreeg bijna zelf de deksel op de neus. Hollandia T speler Job Masteling ging onsportief door toen Youri Jansma met een hoofdblessure op de grond lag. Diens pass belandde bij Matuka die vrij voor Martijn Lont onbedoeld wel zijn sportieve plicht deed door een niet te missen kans naast te schieten. En zo overkwam Succes niet hetzelfde als tegen Hugo Boys waar wel werd verloren in de laatste minuut. Sterker de thuisclub kreeg in de laatste minuut van blessuretijd nog een ultieme kans op de overwinning. Vrije trappen specialist Pieter Mulder mocht op een hele mooie plek voor het doel nog eens aanleggen. Zijn vrije trap zeilde echter net naast het doel waardoor er geen verandering meer kwam aan het terechte 1-1 gelijkspel.
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~