Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse studenten
Uitgegeven op 13-08-2015 om 10:43  |  link  |  bewaar  |  print

VINKEVEEN – Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt gastvrije gezinnen die huis en hart openstellen voor een student. De studenten, tussen de 15 en 18 jaar, volgen een schooljaar regulier onderwijs op een middelbare school, leren de Nederlandse taal spreken en cultuur kennen en verblijven in een gastgezin.

Permanente gezinnen

Op het moment heeft YFU voor 15 studenten een aankomstgezin waar zij 2 tot 3 weken verblijven. Voor de rest van hun uitwisselingsperiode zoekt YFU permanente gastgezinnen. Iedereen kan gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen en alleenstaanden. De profielen van deze studenten zijn te vinden op onze website onder Gastgezin - Even voorstellen.


“Het is een bijzondere ervaring om Nederland door Agustins ogen te zien.” – Gastmoeder Lieneke

Wie is YFU?

YFU is een wereldwijde non-profit, niet politieke of religieuze organisatie die al meer dan 55 jaar wereldwijd uitwisselingen organiseert voor jongeren. Een gastgezin kiest op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij willen verwelkomen. Daarnaast krijgen gastgezin en student professionele begeleiding gedurende het uitwisselingsjaar.

En dan?

Gezinnen kunnen zich te allen tijden via onze website inschrijven om gastgezin te worden. Een financiële vergoeding ontvangen onze gastgezinnen niet, maar ze ontdekken wel vanuit eigen huis een nieuwe cultuur. De student is zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld. Van de gastgezinnen vraagt YFU kost en inwoning.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions