Ontspannen bevallen met een bevallingscoach
Uitgegeven op 25-06-2015 om 18:51  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Kraamverzorgenden van Omring Kraamzorg zijn afgelopen periode opgeleid tot bevallingscoaches, ook wel doula genoemd. De bevallingscoach biedt rust en vertrouwen tijdens de bevalling en weet alles over baringspijn te verlichten. De cursus werd door de welbekende bevallingsguru Beatrijs Smulders exclusief gegeven aan kraamverzorgenden van Omring Kraamzorg. Inmiddels zijn alle kraamverzorgenden geslaagd voor de cursus en mogen zij naast kraamverzorgende ook de titel bevallingscoach dragen.

De bevallingscoach is er om de barende vrouw emotioneel te steunen. Haar hulp en ervaring bieden extra rust en vertrouwen zonder storend aanwezig te zijn. Zij weet bijvoorbeeld precies hoe weeën gestimuleerd kunnen worden en welke houdingen de kraamvrouw het best kan aannemen. Verder weet zij veel over natuurlijke manieren en hulpmiddelen om baringspijn te verlichten. Beatrijs Smulders vertelt: “De bevalling is een cruciaal moment aan het begin van het moederschap, het is werkelijk een life event voor een vrouw. Dat je lichaam dat aankan, geeft een enorme boost. Dat geldt ook bij een moeilijke bevalling, thuis of in het ziekenhuis. Op het moment dat de vrouw de pijn niet aankan, kun je al bevallingscoach heel veel doen. De barende vrouw heeft de juiste begeleiding nodig om vertrouwen in haar lichaam te krijgen. En de moeder houdt er overigens een veel mooiere herinnering aan over als zij tijdens de bevalling extra aandacht en liefde krijgt.”

Onderzoeken tonen aan dat de continue aanwezigheid van een bevallingscoach een positief effect heeft op de bevalling: Het aantal keizersneden loopt met de helft terug, er worden 40% minder kunstmatige bevallingen gestimuleerd, er zijn 40% minder kunstverlossingen en 25% van de bevallingen heeft een kortere duur. Beatrijs vertelt: “Uiteraard wordt pijnstilling gegeven wanneer dat nodig is, maar het is niet ideaal. Pijn tijdens de weeen brengt de bevallingshormonen op gang en zorgt ervoor dat het proces van de bevalling gaande blijft tot de baby geboren is.”

De bevallingscoach is aanwezig tijdens de gehele ontsluiting, de bevalling en de eerste uren ná de bevalling. Zij kan zowel bij een thuisbevalling als bij een bevalling in het ziekenhuis de kraamvrouw ondersteunen.
Meer weten over hoe een bevallingscoach kan bijstaan bij de bevalling? Kijk op www.omringkraamzorg.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Seat Mii 5drs sport connect bouwjaar 2015
€ 7.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gasthuisweg Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...