Sidecarshop Racing maakt progressie op de Nürburgring
Uitgegeven op 16-06-2015 om 22:27  |  link  |  bewaar  |  print

NüRBURGRING - Afgelopen weekend was het Sidecarshop team aanwezig bij de races op de Duitse Nürburgring. Waar normaal de wedstrijden worden georganiseerd door de BeNecup, waren de zijspannen dit weekend te gast bij het IDM kampioenschap. Hierdoor was er een groot deelnemersveld van maar liefst 29 zijspan combinaties. Sidecarshop was in Duitsland te gast bij Nelon Racing van Nels Lont. Nelon Racing pr man Henk-Jan Wittink maakte veel foto's voor het team. De verzorging was klasse.


Jeroen vond nog even een momentje om Henk-Jan te begroeten!

Vrijdag
In tegenstelling tot de meeste wedstrijden hadden Kees en Jeroen al op vrijdag de kans om een vrije training te rijden en zo de baan goed te kunnen verkennen. Deze sessie kende in het begin wat problemen, er was onbalans in de voorband waardoor een wielwissel uitgevoerd moest worden. Monteurs Frank en GertJan waren hier goed op voorbereid en de combinatie was dan al weer snel op de baan te vinden. Tijdens deze training was er een tijd genoteerd van 1minuut en 41,1 seconden, dit was goed voor een 5e ONK positie en 14e in totaal.
Zaterdag
Het zijspan paddock had in de nacht van vrijdag op zaterdag te maken met een hevig regenbui. Dit zorgde ervoor dat er voor de ochtendsessie de regenbanden werden gemonteerd en Kees en Jeroen onder natte omstandigheden de baan op gingen. Waar het duo voorgaande keren nog achteraan reden bij een nat asfalt, was er nu duidelijke progressie te zien. De motor voelde stabiel aan en er kon goed mee gereden worden met de rest van de zijspannen. In de middag was de baan inmiddels opgedroogd waardoor het moment kwam om te gaan kwalificeren voor een goede startplaats. Het duo bleef de gehele sessie rijden zonder binnen te komen om zo zoveel mogelijk meters te maken. En met succes want de tijd van vrijdag werd verbeterd met een volle seconde. Kees en Jeroen konden daarmee van start gaan vanaf de 18e plaats en van de Nederlanders als 5e!


Fotografie Henk-Jan Wittink

Zondag


Op de zondag zou er één wedstrijd verreden worden van maar liefst 17 ronden. Dit is een langere afstand dan de Nederlanders gewend zijn, het IDM heeft altijd een hogere kilometer afstand waardoor het voor de rijders een echte uitdaging is om het tempo lang hoog te houden. Na een lange wacht op de dag zelf was het om 5uur tijd voor de zijspannen om hun wedstrijd te rijden. Met een matige start van Kees en Jeroen kwamen ze op een paar plekken achterstand de eerste bocht in. Door knap stuurwerk van Kees werden gelukkig gelijk de meeste plekken terug gepakt bij de volgende bochten. Na 2 ronden tijd kwam het duo in gevecht met de combinatie van Wiggert Kranenburg en Gerard Daalhuizen. Waar zij vorige wedstrijd in Oss nog de sterkere partij waren konden ditmaal Kees en Jeroen het tempo goed bij houden en werden de zijspannen meerdere malen tegen elkaar aangezet bij het ingaan van de bochten. Een mooi spektakel leverde dit op wat maar liefst 10 ronden zou duren. Na veel gewissel van positie wist het Sidecarshop team dan toch een afstand te trekken tegenover de concurrent en was de strijd gewonnen met team Kranenburg die kampten met schakel problemen. Na nog even bij de staart te kunnen komen bij een Zwitsers team werd het Team uit Grolloo dan ook 5e Nederlander en 16e in totaal.

Een weekend waar vreugde op terug gekeken kan worden. De resultaten zijn wederom verbeterd en het RSR heeft chassis heeft zich bewezen dat hiermee goed mee gedaan kan worden in een competitief veld. De volgende wedstrijd voor Sidecarshop Racing zal wederom in Duitsland verreden worden, dan zijn wij te gast bij de Sidecar Trophy bij de motorsport arena Oschersleben.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Proace 2.0 Cool Comfort ex BTW/BPM
€ 18.995,- (excl. BTW)

Te koop Kia Picanto 1.0 CVVT BusinessLine 2014
€ 7.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Tonegido begin jaren zeventig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...