Buitenspeeldag
Uitgegeven op 07-06-2015 om 22:17  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 10 juni, want dan is het weer Buitenspeeldag! Op die dag gaat Nickelodeon tussen 13:00 en 17:00 uur op zwart, geen televisie die middag, en dus een duidelijk signaal om naar buiten te gaan. Je hoeft je niet te vervelen want op zo’n 1200 locaties in heel Nederland worden er leuke activiteiten georganiseerd. Zo ook bij speeltuin Helderse Buurt en molen De Onderneming.

Onder het motto ‘Eet een boterham of twee én speel de hele middag in de speeltuin mee’ zijn alle kinderen van Wieringen e.o. welkom om uit school een broodje mee te komen eten.
Tussen 12:30 en 13:30 staan een lekker broodje met limonade klaar. De broodjes worden aangeboden door de speeltuin. Na het broodje kunnen de kinderen de rest van de middag lekker spelen in de speeltuin.

Op de dag van de Nationale Buitenspeeldag is het ook feest bij de Wieringer Molen De Onderneming aan de Koningsweg 75 in Hippolytushoef. Het begint om 13:00 en duurt tot 16:00 uur. Voor € 1,50 kun je meedoen met verschillende spelletjes op het molenterrein en krijg je een overheerlijke pannenkoek.Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen bij de molen allerlei spelletjes komen doen. Je krijgt een schrapkaartje waarop alle spelletjes staan waaraan je kunt meedoen. Op het molenterrein worden spelletjes gedaan zoals blokjes stapelen, touwtrekken, spijkerpoepen en spijker slaan. En als klap op de vuurpijl doen we een wedstrijdje spijkerbroek hangen; wie het langst in de spijkerbroek kan blijven hangen in zijn leeftijdscategorie, kan rekenen op een leuk prijsje. We hopen natuurlijk op goed en zonnig weer. Maar bij slecht weer zijn er ook spelletjes, die in de molen gedaan kunnen worden.

Vaders, moeders en opa's en oma's zijn natuurlijk ook van harte welkom, want er wordt ook koffie en thee geschonken. Zij kunnen dan even een kijkje nemen in de molen, waar ook nog een aantal historische foto's van de verdwenen Wieringer Molens te zien zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Te koop Fiat 500 1.0 twin air pop 2014
€ 6.990,-

Toyota Rav4 2.0 Style Van exclusief btw/bpm
€ 18.995,- (excl. BTW)

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Onderneming Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...