'Verhogen dijk Den Oever niet nodig'
Uitgegeven op 07-06-2015 om 12:54  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De ingrijpende verbouwing van de dijk in Den Oever blijkt volgens onderzoek van de heer Hill, eigenaar van HillBlock, niet noodzakelijk te zijn nu de havenhoofden en de losse dam door Rijkswaterstaat in het programma van de nieuwe Afsluitdijk zijn meegenomen.

Hans Hill: 'Den Oever valt onder het HWBP maar het verhogen van de Havendammen heeft direct consequenties voor de haven en havendijk.

In de brief hieronder uit het afsluitdijk plan blijkt dat Dronkers zelf heeft besloten op 21-juli-2014 deze Havendammen mee te nemen. En met het algemene ontwerp van den Oever.

Ik heb wel aangegeven dat ik het onverantwoord hoge uitgaven vond. En in de eerste plannen was Den Oever niet opgenomen, en nu wel. Als door de verhoogde Havendammen de golfslag een meter kleiner wordt dan hoeft de havendijk ook minder hoog te worden. En misschien nog wel interessanter voor den Oever is ons Grassblock. Die laat veel meer overslag toe dan tot nu toe. Wij gaan uit van meer dan 10 liter p/s/m. Als een beetje water over de dijk heen, geen ernstige schade oplevert, dan kan je zelfs dijken verlagen. Deze situatie zou je voor den Oever apart moeten gaan bekijken wat wel en niet kan. In het huidige ontwerpplan kan je zien met welk overslagdebiet is rekening gehouden. Als dat b.v 0,1 liter /s/m is en met gebruik van ons Grassblock naar 10 liter /s/m dan scheelt dat, afhankelijk van de golfhoogte, 2 meter. Onze steen kan waarschijnlijk wel 75 liter/s/m hebben. Zonder dat de dijk bezwijkt. Wij bereiden weer testen voor om dit te testen'.(Bron Hans Hill)


Op deze afbeelding is te zien dat het vuurtorentje een Rijksmonument is. In tegenstelling wat de medewerkers van de gemeente zeggen hoeft de toren niet verplaatst te worden. Oud havenmeester Gerard Ernens heeft dit uitgezocht. LADA vindt dat de toren kan blijven staan op deze plek. Dat scheelt de gemeente hoge verhuis- en onderhoudskosten.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zandburen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...