CliŽnten Woonzorggroep Samen op vaarvakantie
Uitgegeven op 03-06-2015 om 20:41  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Voor het negende jaar op rij kunnen de cliŽnten van Woonzorggroep Samen mee met de vaarvakantie. Van 21 tot en met 26 juni en van 28 juni tot en met 3 juli vaart het luxe ingerichte vakantie-hospitaalschip ĎPrins Willem Alexanderí over de Friese wateren. De vaarvakantie is ook dit jaar weer mogelijk dankzij sponsoring van Samen Vrienden.

De vaarvakantie start in Enkhuizen. Via de Friese wateren doet de ĎPrins Willem Alexanderí Sneek, Franeker, Terschelling en Harlingen aan. Na zes dagen keert het schip terug in de haven van Enkhuizen. Woonzorggroep Samen heeft twee vaarweken gepland om zoveel mogelijk cliŽnten te laten genieten van een heerlijke en onvergetelijke vakantie. Per week gaan er 50 cliŽnten mee. Zij worden vergezeld door medewerkers van Samen, waaronder een arts, verzorgenden en vele vrijwilligers. De vakantievierders krijgen een uitgebreid programma voorgeschoteld, waar ook verschillende artiesten aan meewerken.


Co Wiskerke, penningmeester van Stichting Samen Vrienden overhandigt een cheque met een donatie voor de vaarvakantie aan het echtpaar Van Rossem (links) en het echtpaar Troost (rechts). Beide echtparen gaan mee op vaarvakantie

Sinds een aantal jaar mogen er ook een aantal partners van cliŽnten mee op vakantie. Dit jaar gaat het echtpaar Troost bijvoorbeeld mee. Meneer Troost: ďVoorheen gingen we regelmatig samen op vakantie, maar sinds mijn vrouw lichamelijk achteruit is gegaan zijn we niet meer geweest. Dat we nu samen op vaarvakantie kunnen is voor ons echt een uitkomst.Ē

Het vakantie-hospitaalschip ĎPrins Willen Alexanderí is eigendom van de Stichting Varende Recreatie (SVR). Deze werd in 1972 opgericht door de Nationale Ziekenhuisraad, om vaarvakanties te organiseren voor zorgbehoeftige ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Het schip heeft een lengte van bijna 85 meter, is 9,90 meter breed en is uitgerust met alle voorzieningen. Zo zijn alle dekken bereikbaar met een (bedden)lift.

Over Samen Vrienden
Samen Vrienden is in het leven geroepen om de cliŽnten van Woonzorggroep Samen nťt dat beetje extra te geven. Door donaties en sponsoring kan Samen Vrienden allerlei zaken bekostigen voor Woonzorggroep Samen, die niet uit het normale budget betaald kunnen worden. Denk hierbij aan het rijdend houden van een rolstoelbus en sponsoring van de jaarlijkse vaarvakantie van Samen. Kijk voor meer informatie over Samen Vrienden, of om donateur te worden op www.samenvrienden.nl.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dť partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiŽnteerd, waardoor cliŽnten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliŽnt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Renault Clio 1.2 5drs Authentique
€ 5.245,-

Te koop Fiat 500 1.0 twin air pop 2014
€ 6.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Poelweg richting Westerland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...