Meer deelnemers, meer strijd, TOW is volwassen geworden
Uitgegeven op 02-06-2015 om 00:19  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De TOW is volwassen geworden. Al een flink aantal jaren is de Tractoren Organisatie Wieringen actief met het organiseren van trekkertrek wedstrijden met oude tractoren, nu dus ook in de snelle racerij. Wat begon als een bedenksel aan de bar van Leen en Thea Kooij in café De Kasteleen uit het euforisch brein van bestuurslid Henk-Jan Wittink om eens met grasmaaiers een '24-uurs wedstrijd' te organiseren is uiteindelijk geworden wat het evenement tegenwoordig is.

Aanvankelijk leek 24 uur een leuk idee, maar na een aantal consumpties leek een paar uur rijden meer waarschijnlijk om uit te voeren. De TOW is inmiddels een stichting en de harde kern van vrijwilligers verzorgde een schitterende racedag afgelopen zondag. Geen 24 uur, maar wel een volle middag met racegrasmaaiers en sinds nu ook definitief aangevuld met zogenaamde dirtkarts. Het publiek hoeft zich geen moment meer te vervelen!


Overzicht van het TOW circuit van Wieringen. Schitterende luchtfoto gemaakt door Roy van Baaren.

In 2013 stond er een handjevol grasmaaiers aan de start. Een enkeling kwam over de finish, maar het idee was geboren. Nu, twee jaar later, staan er een stuk of 12 prachtige machines op het rennerskwartier aangevuld met minstens zo veel mooie dirtkarts. Dirtkarts zijn karts voorzien van andere banden en een enkele aanpassing zoals spatborden zodat deze op zandbanen kunnen rijden. De presentatie was zondag in handen van oud-motorracecoureur Nels Lont, een man van de snelle sporten.


Foto Facebook Wicher Braad, met dank aan???

Winnaar bij de Dirtkarts, Hilco Bodde. Bij de dirtkarters waren er twee klassen.

Wedstrijdbeeld van de grasmaaiers, Robert Vos ging er met de eerste prijs vandoor in de finale waar maar liefst 11 grasmaaiers van start gingen.

Rennerskwartier vanuit de lucht gezien, bezoekers moeten hun auto's parkeren bij de Aldi (de aankomende wedstrijden ook dus).

Om elf uur startte de training, gevolgd door de wedstrijden. De wedstrijdleiders Dirk Boersen en Peter Hijlkema deelden de diverse heats in. Na mooie wedstrijden was er uiteindelijk een eindklassement. De volgende wedstrijd is op zondag 5 juli. De verwachting is dat er dan meer deelnemers aan de start staan. De stichting TOW bedankt de vrijwilligers, de medewerkers van de afdeling handhaving en vergunningen van de gemeente Hollands Kroon, de sponsors, café De Kasteleen en Blokker Events springkussenverhuur. Speciale dank aan Loonbedrijf De Jongh en Zonen, Loonbedrijf Heijblok, Mts. Van Duin en Mts. Ruijter voor het beschikbaar stellen van het materiaal waarmee de baan in topconditie is gemaakt! De schitterende foto's van Hein van Schie kunt u spoedig zien via een link op deze site.

Uitslagen:

Grasmaaierrace
1.Robert Vos (TOW)
2.Wesley van der Schuur (TOW)
3.Erik Poland

Automaat karts

1.Timothy van den Hooven
2.Harm Wieringa
3.Menno Staats (TOW)

Schakelkarts
1.Hilco Bodde (TOW)
2.Kevin van Beveren (TOW)
3.Thijs ten Bokkel (TOW)
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
Laat u zich vaccineren tegen corona?
Ja
Nee
Ik twijfel nog
  
Occasions
Te koop BMW Cabrio 323Ci Executive Youngtimer
€ 7.950,-

Toyota Prius Hybrid Executive
€ 10.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koningstraat met postkantoor - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...