Bekendste tulpenkweker van Nederland opent op 2 mei de Bloemendagen
Uitgegeven op 07-04-2015 om 01:17  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA – DE ANNA PAULOWNA - Polder staat van 2 tot en met 6 mei in het teken van bloemen vanwege de Bloemendagen. Niemand minder dan Boer Tom, inmiddels de bekendste tulpenkweker van Nederland vanwege tv-programma Boer Zoekt Vrouw, opent dit fleurige evenement.


Boer Tom plukt tulpen in pluktuin op Sluisplein. (foto aangeleverd Bloemendagen Anna Paulowna)

“Tulpen zijn echt mij ding en hoe kun je de Bloemendagen nou beter openen dan met deze mooie bolgewassen!”, laat Boer Tom enthousiast weten. Hij komt op zaterdag 2 mei om 12.00 uur naar Anna Paulowna om de Bloemendagen te openen. Op deze dag is een gedeelte van het Sluisplein in winkelcentrum Molensluis omgetoverd tot een tulpenpluktuin. Boer Tom begeeft zich tussen de tulpen om het eerste bosje te plukken en daarmee officieel de Bloemendagen te openen. Daarna mogen de kinderen van de basisscholen uit de omgeving de tuin in om een bosje tulpen te plukken voor iemand die wel een bloemetje verdiend. De Bloemenmeisje zijn aanwezig om de bosjes mooi in te pakken. Dit alles met op de achtergrond vrolijke muziek van draaiorgel De Barometer.

In de ban van mozaïeken

Tijdens de Bloemendagen zijn Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard in de ban van kleurrijke bollenvelden, evenementen en mozaïeken. Naast de grote en kleine mozaïeken, kunt u genieten van bewegende werkstukken en versierde bruggen en straten. Daarnaast worden er veel randactiviteiten georganiseerd, zoals exposities, rommelmarkten en puzzelritten.

Informatiepunt

Bij het informatiepunt op de hoek Molenvaart/Smidsweg in Anna Paulowna ligt een gratis infoblad en plattegrond voor u klaar. In het infoblad staat interessante informatie over de Bloemendagen, die alweer voor de 62e keer op rij worden georganiseerd. De plattegrond zorgt ervoor dat u niets mist. De Bloemendagen zijn goed voor een compleet dagje uit; zowel op de fiets als met de auto. Ook rijdt er een tractor met huifkar langs de highlights in de polder, waar u tegen een klein bedrag kunt instappen.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website www.bloemendagen.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...