ZeeVers Visnieuws Uitgegeven op 31-03-2015 om 12:22 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Nieuws van de havenkant. De gezondste markt van Nederland.
'Wie Pasen zegt, zegt paaseitjes, advocaat en ………zalm!'
Daarom deze week in de aanbieding:
5 stukjes zalmfilet (circa 200 gr/st) voor € 12.75!!*
U kunt de zalmfilet bestellen in onze webshop!
Wist u dat u daar ook meteen uw statiegeld emmer kunt bestellen? Help de plastic soep in de zeeën tegen te gaan en maak gebruik van deze emmer. Erg handig, schepje ijs erbij, deksel erop en klaar voor een schoon en reukvrij vervoer van uw vis!
Voor de Zalm hebben we ook nog een lekker recept gevonden op het internet, zalmfilet in filodeeg!
Ingrediënten (4 pers):
8 vellen filodeeg (pak 10 vellen, diepvries), ontdooid)
4 stukjes zalmfilet (a 200 g)
1 citroen (schoongeboend)
6 el olijfolie extra vierge (met citroenaroma (fles 250 ml)
2 bakjes basilicum (á 15 g), alleen de blaadjes + extra voor garnering)
2 bosuitjes (zakje 3 stuks), fijngehakt)
4 el Griekse yoghurt (beker 500 g)
3 el mayonaise
1 el geraspte mierikswortel (potje 140 g)
Leg het filodeeg onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de zalm af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Wrijf in met peper en zout en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en 2 el sap met 5 el olie. Spreid 4 vellen filodeeg uit en bestrijk dun met olie. Gebruik 1/4 van het basilicum en verdeel over het filodeeg. Leg er weer 4 vellen filodeeg op en bestrijk dun met olie. Leg de zalm met de roze kant naar beneden erop.
Meng de rest van het basilicum met de bosui, 1 el olie en peper en zout. Verdeel dit over de zalm. Vouw het filodeeg langs de zalm naar boven dicht tot pakketjes. Leg met de sluitkant naar beneden op de bakplaat en bestrijk dun met olie.
Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de saus in 4 glaasjes. Garneer met een basilicumblad en serveer bij de zalmpakketjes. Lekker met geroosterde aardappelen uit de oven en een groene salade.
We zien u graag zaterdag en alvast hele fijne Paasdagen!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
www.vistival.nl
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl
*aanbiedingskiloprijs is € 12.75. Uiteindelijke prijs kan afwijken ivm afwijkende gewicht.
Bron recept:ah