Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 10-03-2015 om 16:21 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Nieuws van de gezondste markt van Nederland.
Esmeralda:
'Wat een lekker zonnetje alweer buiten! De was kan weer aan de lijn, iedereen is weer druk in de tuin aan het werk (moestuintjes van een bekende supermarkt maken?!), de wereld wordt er altijd weer wat vrolijker van!
Misschien heeft u zelf al verse basilicum gekweekt? Dat past prima bij de vis van de aanbieding!'
EXTRA: Van zee krijgen we goede berichten over de vangst van wijting, vandaar dat we
zaterdag een extra aanbieding hebben! 3 kilo wijting voor € 5.00!!
1 kilo verse zalmforelfilet voor € 13.75 !!
U kunt de zalmforelfilet in onze webshop bestellen!
Zalmforelfilet met basilicum-roomsaus (4 pers)
Ingrediënten:
800 g zalmforelfilets
15 g basilicum
40 g boter
1 sjalot (heel fijngehakt)
citroenpeper (molentje)
100 ml witte wijn (bijv. pinot gris)
125 ml slagroom
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin zachtjes 2 minuten. Bestrooi de stukken vis met zout en citroenpeper en wentel ze door de boter. Schenk de wijn in de pan en leg de steeltjes van het basilicum erbij. Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 8 min. op het aller laagste pitje gaar worden. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.
Schep de vis op een warme schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm. Verwijder de basilicum-steeltjes uit het stoofvocht. Schenk de room in de pan, breng alles aan de kook en laat de saus ca. 4 min. flink koken. Breng de saus pittig op smaak met zout en citroenpeper.
Schenk de saus over de vis en strooi het basilicum erover. Lekker met gekookte aardappeltjes en gestoofde worteltjes met peterselie.
Tip:
Dit gerecht is ook lekker met dille-roomsaus. Vervang het basilicum door dille en voeg een tl mosterd en een mespunt suiker toe.
Hou de nieuwsbrief, website, Facebook en Twitter goed in de gaten de aankomende weken, want we hebben binnenkort wat leuks te melden!
Tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,
Esmeralda Loos-Dekker
www.versevis.nl
www.vistival.nl
www.denoeverhoofdstadvandezeeversevis.nl
*recept van allerhande